Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 18, 2011

Doa Selamat

yang dirai..MakLong Chanie wif bb Nisrin
First of all, terima kaseh pada semua yang sudi hadir..Tahniah buat makLong Chanie yang berjaya mendapat keputusan yang baik dalam SPM tahun lalu hingga berjaya menempatkan beliau ke Matrik Changlun..majlis ini diadakan khas untuk MakLong Chanie yang bakal ke sana di samping mengadakan kenduri arwah..Alhamdulillah semuanyer berjalan lancar..menu arituh diimport khas dari Kota Rentang..tak lain dan tak bukan adalah Bihun Sup TokTon..bkn bihun sup Che Ton yerr..kalo bihun sup Che ton di opis sajerr..bila di Kota Rentang bihun sup TokTon yang mantopsss..huhuu..nyummy2 sedapnyerr..dah la makan pastuh siap tapau lagi..wahh2..bkn main lagii..naseb baek kat umah mak sendiri kalo umah org jenuh kena katok tangan tuh..hehee..majlis bacaan Yasin bermula jam 3pm..sementara nak menunggu jam 3 tuh mama duk pulun mengepong ank mama bersama anak2 sedara yang lain..bukan pa bila kita kalut nk wat haknu hokni..depa pon kalut sama naik..yang kita nih duk risau jatuh dek periuk sup besor tuh jadi sup budak pulak..aihh macam2 last2 mama pon amek kesempatan melarikan diri ke umah jiran sebelah..bukan sengaja yerr tapi nak mengelakkan dari terjadi apa2 lebaih baik mama bawa anak2 kedera nih p ke lain..hehee..mama jugak yg untung tak payah susah2 masuk dapur:)
bb Nisrin yang chumeiii
dalam duk asyek2 main tuh last2 ader la sorang budak nih..sapa lagi kalo bukan  buah ati penerang jatung mama nih..Qhayra lerr..lari2 n jatuh..pastuh apa lagi nangis tak mao2 la..mama dah suh tido kan?tapi taknak, bila dah buleh sakit jew terus lena sampai tak sedap habaq..ha kan dah kena..dah la lena dalam kesakitan n kekotoran dek pasir n batu2an tuh..taknak basuh taknak watpa pon..lena gan ayat tuh jew..mama dah get ready yang baju kurung shantek2 nk kasi dia bergaya last2 ini jadinyer..so pic bergaya anak mama takdak lerr..ader pic comot jew..tu pon bangun tidor wat perangai jew..sabo jelah..yang agak teruk mama ler coz lutut sakit pastuh tak dapat nk bejalan lerr..walhal lutut tuh luka ckit jew..mama jugak yang kena dukung dia yang hampir sebesar mama nih..bertambah2 sabo mama nih..time nak mandi petang tuh pun 1 hal..taknak mandi dek lutut yg sakit tuh..last2 kena paksa lerr..punya la nangis tak mao2..penat nak pujuk..dah selasai mandi (dukung lagi) pakai baju semua dah, pastuh ader sekor ular sesat depan umah..ular tanah or ular air, tak pasti ular apa..maklumlah ujan baru berenti ular pon sesat lerr..yang si wan nih pon riuh rendah ler kes ular tuh, dengan slumber ank mama berlari2 nk tgk ular tuh..aikkk buleh pulak jalan n lari dengan baik..sajer ek dia nak kenakan mama..sabo jelah..Alhamdulilah semuanyer selesai sudah :))
suasana bacaan yasin
Nadirah, malu2 kucing..hehee
tokJang Pinah manisnyerr senyumanmu..
TokTeh Ja..serius bangat..
ibu n Nadirah..dah wat pragai bila ngantok
PakLong Afif n TokNgah Na : muka keletihan
orang kuat dapiran..huhuu
mama pon nk posing, tp anak mama wat hal bila baru bgun tidor..comot bebenor
bihun sup  tok ton..huhuu
comotnyerr..budak yang taknak mandi..
di kala sume dah pulang..mama pon santai gedikk lerrr


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

No comments: