Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 22, 2011

Harum Manis

cerita ceriti mama arini tentang buah pauh (pelam) harum manis..wahh2 dengan nama pon dah tau ianyerr memang manis bangat..nyummy..nyummy..semua nih jasa dan ehsan ayong..kalo tak kita tak dapat lerr nikmati rasa harum manis nih..huhuu..mahal tau harga buah nih..kalo tak salah mama 1 kilo antara RM10 ke RM17 mengikut gred..semalam pulak tengok kat Buletin Utama ader la cite pasai harum manis..pastuh mama pon apa lagi..dan2 nak post lerr..huhuu..sedap sungguh anak mama yang sorang nih makan..tak hinggat dunia..balik dari sekolah petang tuh terus minta nak makan..dengan lahapnyerr dia makan, sabo jelah..sampai comot bebenor..sedap kan??tapi sayangnyerr anak mama tak pandai makan gan pulut..mama dan papa suke makan dengan pulut..sedap tau..heheee.. 
Harum Manis merupakan sejenis buah yang popular dan hanya terdapat di negeri Perlis.. jiran Kedah bukan jauh pon..memandangkan ayong yang bekerja di Perlis so ayong lah orang yang selalu belikan untuk kita..untung badan kan??untung kena kedia sedia..hehee..jangan marah ayong..Sesungguhnya tolong menolong, bantu menbantu itu kan amalan mulia..bertambah2 mulia ayong bila dia kasi free kat kita..hehee..semuga Allah murahkan rezeki pada ayong dan angah sekeluarga..angah pulak terima kaseh bebanyak di kala mama sekeluarga tak cukup makan angah lerr yang kasi kita puas makan..hehe..untung lagi..terima kaseh semua atas jasa anda semua..Alhamdulillah, all praises to Allah atas nikmat dan rezeki yang diberikan..Buahnya yang berbau harum dan isinya yang tebal kekuningan serta rasanya yang enak pasti menawan hati sesiapa saja yang mencubanya.Musim Harum Manis adalah sekitar bulan April hingga Jun. Ramai individu, penjual dan pengusaha restoran mengambil kesempatan ketika musim Harum Manis untuk menikmati keenakan serta hasil jualannya.
ini ha rupenyerr bila di buang kulit..
pulut dan harum manis..nyummy2
tuh dia posing gan harum manis
sedapnyerrr
eerrrmmm...
comotnyerrr..yg pastinyerr mmg sedopp..
Harum manis nie perlu diperam dahulu sebelum dimakan kerana belum masak. Yang dalam gambar di atas perlu diperam 4 hari lagi baru boleh makan.
kena balut coz tak kasi berulat..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

No comments: