Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 10, 2011

KEMBALI PULIH


Setelah beberapa bulan, akhirnya my lappy berjaya di On..huhuu..rindu bebenor nak main laptop sendiri..bukan apa..manyak pic yg save dalam ini punya lappy lor..hahaa..bila dah buleh on mama pon apa lagi kira nk megupload pic masyukk blog la..maklumla org tengah duk mengila jadi Blogger lani..hahaa..di sebalik kegumbiraan sebenornya da cite mau mama cite..cur cite..cur cite..hehee..

new adapter
Kemarin kitorg ondaway balik Alor Star, dengan tujuan ke Sentosa beli adapter nih, selain nak balik umah maktok coz nak bagi geran keta mintaq tulun maktok renewkan..mama n papa keja so mintaq tulun maktok tlg amekkan..apa salahnyerr kan mintaq tulun maktok..hehee..kena kedia selalu kan??huhuu..masa ondaway atas highway, dimana ianya jalan alternative yang mmg kitorg slalu amek bila nk balik kampong , da lerr insiden yang tak diingini..maklumlah naik keta veteran (keta madza 808, plat KJ) nih..kita bukannya tau masa bila buat hal..kena paham2 lerrr..time tuh, kitorang nak turun jalan Kepala Batas..tetiba jew dengaq bunyi yang tak enak.. mak aihh dalam ati nih..apa dah jadi pulak??dah lerr kita kejar masa coz kedai yang kitorg order adapter tuh tutup jam 8pm..papa pon turun nk check keta tuh..rupanya2 ekzos nk patah pulakkk..lorrr..gimana nih?? cuba bayangkan bila ekzos problem bunyinya camna??bunyi supa lori tayar 16..hahahahahaa..mmg nak tergelak sesangat..masa nih lah Allah Taala nak bagi Ujian pon..sabo jelahh..adusss..cuba bayangkan, atas higway mana nk carik kedai pomen..pastuh kitorg tak jadik amek jalan Kepala Batas tuh..papa syorkan kita jalan jugak pastuh turun Tol Utara (langgar)..area tuh banyak la kedai ekzos2 nih..ada la dalam 2,3 tempat..masa kitorg sampai dalam jam 7pm. Dalam ati mama nih lega la ckit (Alhamdulillah)..sampai2 jew kedai yang papa biasa buat ekzos keta kita tuh, kedai tuh tutup..Allah hu Akbar..camna nih..patsuh kitorg  jalan depan2 lagi..tutup jugak..tgk2 jam dah kui 7.15pm..mana la ader kedai yang buka dah..dah lewat lorrr..mana nak carik area alor star yang buka kedai sampai lewat malam..mak aihh..cmna nih??dah la gan kedai  nak tutup dah..last2 keputusannya, kitorg g amek adapter dulu..kita pon parkingla keta dekat hospital PMC dekat pintu 10, pastuh jalan kaki ke seberang..huhhh penat jugak la, bila kejar masa nih..tercungap2..kita smpy kat kdai tuh 7.50pm..mujur kedai tak tutup lagii..hehee..dapatla mama beli adapter yang baru tuh..

Dah selesai 1 bab, lagi 1 bab nih yang payah sikit..tak tau mana nak carik kedai pomen malam2 nih..perut pon duk menyanyi lagu pa ntah..dah lapar bebenor nih..last2 tak jadik balik umah maktok..col maktok suh main kat stadium coz kitorg nk berenti makan kat situ..kebetulan kat stadium ada lawn bola pulak (Kedah vs Selangor) ramai la orang..kitorg sampai, semua ushar pelik jew..maklumla org muda naik keta veteran n bunyiinyerr menarik perhatian..huhhh..hina sangat ke keta tuh??sampai nk tgk kita cmtuh??ahhh lantakla..!! janji perut  kenyang..pikir punya pikir, papa ingat area Changlun kedai buka sampai lewat malam..maktok sampai bagi geran dan selesai makan balik terus..sesampainya Changlun at 9.15pm, kedai hok papa kata tuh tutup jugak..apalah naseb??sabo2..pastuh jalan ler depan lagi.,last2 ada 1 kedai yang buleh buat..kat tmn Resak..huhuu..dekat umah tokngah Na..leganyerrr..papa transit mama n Qhayra dekat umah tokngah..cian anak mama dah mengantok sesangat..naseb la ank mama tak wat perangai..tapi ada la rungutan anak mama, “adek nak balik, adek nak tidoq, ngantok la mama”..pujuk2 nasebaik temakan jugak..fuhhh..lama bebenor nak repair pon..Alhamdulillah, mama bersyukur atas apa yang berlaku..at  12.47am..kitorang sampai rumah..sesampai jew umah..apa lagi pengsan laaa..sampai pagi nih..mujurla mama keja malam arini..huhuuu..bulehla rehat ckit..hehee :D

walaupon ngantok anak mama still leh senyum..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

No comments: