Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, July 28, 2011

Suka Ria with Papa n Qhayra

post blog arini macam tanpa cerita jew..hahaa..nper ntah pepagi nih, takdak idea nak bercerita..huhuu..barangkali perut bernyanyi lagu keroncong kot..tak pon memang mama ketandusan idea..

hmmmm, mama gi bersuka ria main bowling, abis main bowling kitorg gi main games jew..sebenarnya, mama ler tak sengaja bersuara "lama kita tak main bowling"..hmmm bila dah bersuara macam tuh, macam biasa la cik Qhayra bukan tak tahu "peal" dia..pantang sebut, mesti nakp punyerrr..oleh kerana kecintaan n kesayangan mama n papa terhadap anak kesayangan kami nih so kitorg pon gi ler main bowling tuh..huhuu, mama pon teringin nakp baling bowl tuh..memang lama sungguh mama tak pegang bowl tuh..hehee..mama yang lebih sebenaqnyerr..huhuu..habuan lorrr, minat punya pasai..


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, July 27, 2011

Dengan Hidayah, Kerja Jadi Mudah

Luahan hati ustaz Mohd Faisal Mustaffa urusetia merangkap fasilitatoryang mengendalikan Kursus Motivasi Jiwa di Kalangan Pekerja yang dihadiri oleh mama n rakan2 sepejabat bermula 24-26 Julai yang lalu, bertempat di Pendang Lake Resort..


Saya bersyukur. Dalam program ini saya jelas tujuan hidup saya. Baru saya sedar selama ini kerja-kerja yang saya lakukan di pejabat merupakan ibadah kepada Allah SWT”, luah seorang peserta kursus sebaik selesai menjalankan kursus.Wajahnya kelihatan bersemangat. 
Jelas kelihatan beliau seperti mendapat nafas baru di dalam kehidupan.
Ini bukan kali pertama saya mendengar luahan-luahan begini daripada para peserta kursus. Selama tiga tahun bergelumang dengan dunia latihan, baik latihan yang dijalankan kepada badan kerajaan mahupun korporat, daripada level atasan sehingga level bawahan. Luahan beginilah yang sering dinanti-nantikan daripada mulut para peserta. Sekiranya ada yang meluahkan begini, bermakna kursus tersebut sudah mencapai KPI yang diharapkan. KPI tersebut adalah mereka jelas bahawa kerja-kerja yang dilakukan di pejabat merupakan ibadah di sisi Allah SWT melalui ibadah umum mereka.
 

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Our Anniversary 4yrs (20072011)

mama tunggu nak masukkan cite mama gi Melaka lorr, tapi tak dapat nak masukkan lagi coz pic tuh ader gan kawan mama, so post tuh tertangguh sampai ke harini..Ingatkan arini bley masukkan post tuh, hmmm kawan mama plak betugas kat Pusat Islam..huhuu..habuan lorr..


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, July 21, 2011

Kisah Itik dan Kura-Kura

Terdapat dua ekor itik dan seekor kura-kura yang bersahabat baik tinggal di suatu kawasan yang semakin kering dek kemarau panjang. Binatang-binatang yang bermastautin di situ telah lama meninggalkan tempat tersebut memandangkan semakin hari semakin sukar untuk mendapatkan makanan dan minuman. Semua kolam kering dan tumbuh-tumbuhan semakin kekuningan dimamah sinaran mentari yang hangat membahang.
Disebabkan keadaan semakin mendesak, maka dua ekor itik itupun telah berpakat dan mengambil keputusan untuk berpindah ke kawasan yang lebih lembab dan berair. 



Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, July 20, 2011

KFC Time

tak sempat nak megupdate blog..hari ni baru berkesempatan..sibuk bebenor..cite nih sehari sebelum mama bertolak ke Melaka..sebelum gi tuh sesaja ler nak jalan2 + makan2 gan buat ati mama..kitorg makan dekat KFC, Tanah Merah..kfc tuh open 24hours..kalo lewat pon tak der masalah lerr..tak la terkejor2 nak balik ek..hehee
ala pic atas nih blur la plak..bukan apa kes tangan mama nih terketar2 lapo la katakan..huhuu..tuh sebab la pic nih jadik cmni..kihkih

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sunday, July 3, 2011

Pecah Panggung :Tranformers3 Dark of the Moon


semalam punya cite nih..hahaa..akhirnyerr, berjaya jugak mama gi nengok wayang cite atas nih..wahhh..mmg best gilo lorrr..saat nih mama rasa bujang seketika, tanpa Qhayra n papa di sisi..hehee..jaangan marah ek papa, nanti kena juai..tak sia2 mama beria2 nak gi tengok..mujurlah mama dapat hubby yg sporting n anak yang baek..huhuu..Thanx to Angah Syuhada coz sudi nemankan mama..yeahhhh...
kitorg gi nengok kui 3.15pm, @Alor Star Mall..ramai orang beb..mmg pecah panggung..mama gi beratur beli tiket nih seawal 11pg..masa gi tanya tuh, waktu tayangan da kui 12.15pm, 3.15pm, 9mlm n midnite.. jam 12.15pm dah mmg penuh..yang tak penuh lagi jam 9mlm n midnite..hmm paham2 jelah nak tgk malam nih..susah ckit, bkn pa jadi kalut gan mama pulak nak balik Sintok lagi, last2 kak juai tiket tuh cakap ader tapi seat depan jam 3.15pm, tanpa berfikir panjang  mama amek jugak lerr..dapat jugak tgk walaupon seat depan skali..huhuu


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Friday, July 1, 2011

Makan Lagii!!

n3 nih selepas singgah makan, time sebelah malam punyer cite..huhuu..Thanx bebanyak buat pak cik "Mat Sotong" coz belanjer kite makan pizza nih..hehee jangan mareh yer pakcik..siang tadi dah makan be4 balik umah maktok..makan kasi kenyang dulu baru balik..bak kata orang kenyang perut suka ati.kalo perut lapor jew mulalah nak berangin..baek Qhayra mahupun mama..sabo jew..sesudah makan balik umah..perut tak kenyang lagi nih..apa kes ntah??nak kata tak baca doa tadi baca dah..huhuu..last2 tanya pakcik Mat lorr..tanya2 dia keja..line klia lorrr..
kalo time dia keja mama suka order piza..
col 1300-88-2525...hmmm..nyumy2..nak tau kenapa??hehee..of course lerr dapat pizza spesial..huhuu..sedapppp:))


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Singgah Makan

n3 nih sehari sebelum Israk Mikraj punyer cite, di mana kitorg ondaway balik umah maktok..hmmm sebelum sampay umah kitorg singgah makan at Mimi Tomyam..nak tau tak, kedai makan nih sebenornyerr dekat bebenor gan umah maktok..memula nak singgah makan dekat char kuehtow, tp malangnyer kedai tuh tak buka plak..hmmm..last2 singgah ajerr dekat umah maktok tuh..dulu kat kedai nih mama n papa selalu lepak masa muda2 remaja..hehee..mama suke gan nasik goreng kampung n sambal belacannyerr..tapi sekarang tokey lain pulak, so nasik goreng dia tak sama yang lama punyerr..huhuu..nak wat cmna rezeki yang tuh jew..naseb lerr..Alhamdulillah kenyang perut..hahaa, bak kata orang, kenyang perut senang ati lerr..kalo perut lapo mula ler nak angin 1 badan, baek mama mahupon papa ur Qhayra.
cik Qhayra posing be4 makan



Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)