Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 15, 2011

My New "JAPAN"

hehee..Alhamdulillah, akhirnya mama tak perlu lagi bersusah payah membasuh baju manual..dah dapat jepun yang bley tulun basuhkan baju tuk mama..huhuu..sebelum nih korea yang basuh, tapi korea tuh tak tahan lama..sekarang udah rosak..hmmm, sebelum dapat beli jepun nih mama agak penat jugak lorr..mau tak nyerr kena spin baju gan tangan..huhh, macam nak tercabut skru tangan nih..tapi sekarang tak perlu susah dah..hanya perlu tekan n duk rileks tanpa perlu buka paip n beberapa minit jew mama dah bley sidai baju terus..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, August 11, 2011

Nasi Ayam Air Tangan Mama:)

hmmm, bebuka semalam berselera bebenor my beloved hubby n ank kesayangan mama..1st time mama masakkan nasi ayam kat diorang..hmmm..sedappp oooo..hehee..kalo tak sedap papa tak makan banyak la..mama suka sangat kalo mama masak diorang makan banyak..perasan tuh tataw nak cakap cmna..hehee..kembang kempis lorrr..masakan sedapp..nanak pulak ditambah gan pujian..hmmm..bertambah kembang la..hehee


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, August 10, 2011

Munajat Keampunan Zikir Doa Taubatan Nasuha

Maksud At Taubah Ayat 112

(Mereka itu ialah): orang-orang yang bertaubat, yang beribadat, yang memuji Allah, yang mengembara (untuk menuntut ilmu dan mengembangkan Islam), yang rukuk, yang sujud, yang menyuruh berbuat kebaikan dan yang melarang daripada kejahatan, serta yang menjaga batas-batas hukum Allah. Dan gembirakanlah orang-orang yang beriman (yang bersifat demikian).

---------------------------------------------------------------

Insaflah kita semua sesungguh pintu taubat masih lagi terbuka..

Dan sesungguhnya Allah Maha Penyayang lagi Maha Pengampun dan begitu besar ampunan-Nya.

Amin


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, August 9, 2011

Padi - Sahabat Selamanya (Lagu Tema Upin & Ipin)


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, August 8, 2011

POKOK - Meet Uncle Hussain Ft. Hazama

banyak ari tak update blog..tak modai lorr posa2 nih..
so mama nak layan lagu jew..
jum karaoke gan mama lagu nih..
Cik Qhayra pon suke bebenor..hehee..
layanzzzzzz:)))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sunday, August 7, 2011

Petua Wardina Mendidik Anak Solat

Note yang ditulis oleh Wardina :

BERBALOI PENAT LELAH KU…

Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda…

I have to share this with you… because i feel so happy and i feel that all my penat lelah paid off…I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th birthday…we had a talk…(check note lama) tapi preparation since 6 la…

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, August 2, 2011

Andai Ini Ramadhan Terakhir

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu siangnya engkau sibuk berzikir
tentu engkau tak akan jemu melagukan syair rindu
mendayu..merayu...kepada-NYA Tuhan yang satu
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu sholatmu kau kerjakan di awal waktu
sholat yang dikerjakan...sungguh khusyuk lagi tawadhu'
tubuh dan qalbu...bersatu memperhamba diri
menghadap Rabbul Jalil... menangisi kecurangan janji
"innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku...
kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekalian alam]

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Merapu Sesorang

masuk keja arini agak bersemangat la ckit..mungkin sebab cuti panjang kot??tup2 semangat putus di kala masuk keja wat keja sorang2..adusss..kecian mama..CikAs n CikJat cuti la pulokkk..huhuu..naseb badan lorr..padan gan muka ari ahad tuh mama dah cuti so time orang lain plak cuti hahaa..bila tahap kebusanan melanda, mama pon aper lagi  berblogging lorrr jawab dia..jari2 pon pantas menaip apa di fikiran..mama trigin nak post cite gi Melaka tuh, apasal la idea tak kuar ntah, idea lain kluaq la pulak..hmmm..macam2 hal..
sehari sebelum kita sume menyambut puasa, malam tuh mama,papa n Qhayra serta maktok sekluarga terjah lorr Tesco at Stargate yang baru buka tuh..hehee..Qhayra lorr beria bebenor nakgi situ..mama pon aper lagi tumpang lorr 2 kaki nih ha..pada pandangan mama la,   mama lebih sukakan tesco yg lama berbanding tesco baru tuh, macam mana nk cakap ntah, tesco baru tuh macam gudang pon ader berbanding tesco lama..huhuu..ntah la ini baru 1st time pi kan?harga barang pon lebih kureng jew gan tesco lama, kot2 la baru buka ader promosi, tak jugak..hehee..tataw kot sebab mama tak beli barang yang ader promosi..opsss, ader promosi pampers cikQhayra pakai, tapi saiznya pulak tak dak offer..susu pon ader offer , tapi bukan susu cik Qhayra, susu Muhammad ader..huhuu, macam tuh la..hehee..mama best tesco lama lagi lorrr, agak teratur, banyak barang n tak sempit sangat la..sempit ka tesco baru tuh??ka sempit tuh pasai orang ramai sama kot, tataw la nak cakap, mama tak berkenan la tesco tuh..tapi malam tuh jugak mama try sizzling yee mee kat food court citu..bley tahan la..sesak2 bley makan kat citu..
mama nih nak cite aper nih..mama pon tataw la..duk merapu sesorang nih..adussss..penat lor cakap sorang2..oklah, mau sambung kerja..huhuu

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)