Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 28, 2011

KUTU SIAL..!!!

SALAM semua..
Lama rasanya xupdate mama punya blog nih..sepa ntah malaih rasanya 2,3 ari lepas,tiba2 rasa semuih gak lama2 duk nengok blog nih..cam ader jew yg x kena..hehee..bukan buleh mama nih ader saja nak tambah la nk kurrang la ader saja xkena..2yang kadang2 tuh lama2 sekali buka baru best update kan..kan..hehee..merapu la mama nih..

oklah terus kite ke tajuk utama..ha..gempak x tittle arini..huhuu bukan tentang org duk main kutu2 (kut) tuh tapi kutu sial atas kepala nih..sabo jelah..korang nk tau, cikQhayra menjadi penternak kutu yg hampir berjaya..belum berjaya la pasai mama dah tangkap kutu2 sial nih, huhhh..geram siot tgk si kutu sial nih..sabo jelah..dugaan cik Qhayra tera nak besaq..biasalah kan nama pon budak2..tinggal plak kat nursery merangkap tadika..tu ka mula lah jangkit macam2, memula tuh jngkit kuku kaki n mulut, pastuh demam campak, pas campak  kudis, lani plak si kutu sial tuh plak..aduh..duhh..duhhhh..mmg dugaan bebenorrr..
tak der niat pon nk merunggut just nk kongsi jew..kadang2 rasa lawak pon ader..biasalah mak mana xmo yang terbaik buat anak2 kita kan??dah tentu nk hok elok2 belaka..bila mama bercerita gan kawan2 ader jugak la bunyi sora sumbang salahkan makpak n tempat tinggal bebudak tuh..bg mama, tak betoi semua, mugkin ader la sikit, tapi bukan 100% pon..dalam hal nih x ader sapa pon yang salah..mama anggap dugaan dalam idup..nk buat cmna kan Allah dah tetapkan nk jadi gitu..berkemungkinan tmpt tuh salah 1 punca, tapi bila direnung2 difikir2kan sama jew kat man2 pon bila Allah kata nk bg semua tuh, maka Dia bagi xkira di mana pon kita berada..kan??kan??huhuu..cm ustazah plak..
 wahh rambut cikQhayra dah kontot daa..huhu
seingat mama cikQhayra br 3 kali potong rambut,
1st dulu masa 1week dilahirkan dia cukur kpla..
2nd masa nk samakan rmbut dia..
kali ke3 nih kes kutu plak..huhuu

mama ingat lagi masa kecik2, mama pon pernah terjadi benda yg sama..time “MAK” nk carik kutu tuh kat kpala mama, ayat yg selalu dia kata “meh cini nak cari cepat, nanti kutu tuh bawak p lempaq adik di laut”..sekarang dialog tuh mama gunakan tuh umpan cikQhayra pulak..hahaa..2la kan apa saja yg “MAK” kita pratikkan n bila kita dah tua, secara logiknya mana ader cmtuh pon..kutu tuh kecik ja..cmna la ia nk bawak ke laut buang kita di laut..hahaa..lawak pon ader..umpan org tua2 nih macam2 kan..masa tuh, takut gila bila mak kata gitu, masakan budak2 xtau pa..bila dah dewasa, ader anak cucu taulah kita nk ajar anak2 kita..hahaa..sabo jelah cikQhayra termakan umpan mama gitu..kawan2 mama yng baca n3 nih compom p kursus gan mama xmao tidoq sekali mama la..hahaaa....kepala mama xpasti lak ader ke x??so far, cikton n maklong ida (kakak ipaq mama) tolong carikan xjumpa lak..(bukan ayat cover arrr, ini betol punya ayat) arap2 xdak la yerrr...jenuh lawan beli ubat kutu la gan cikQhayra..hikhik :P

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, December 22, 2011

Motivasi Minda, Jiwa & Rohani..InsyAllah :))


Jangan Menunggu Boleh baru lakukan! 
Tapi Lakukanlah!!! 
Anda Pasti Boleh!!!

Jangan menunggu bahagia baru tersenyum.
Tapi
 tersenyumlah, maka anda semakin bahagia


Jangan menunggu kaya baru bersedekah.
Tapi
 bersedekahlah, maka anda semakin kaya



Jangan menunggu pasangan yang sempurna baru menikah.
Tapi
 menikahlah, maka kesempurnaan akan hadir dalam hidupmu


Jangan menunggu dimotivasi baru bergerak.
Tapi
 bergeraklah, maka anda akan termotivasi


Jangan menunggu dipedulikan orang baru anda peduli,
Tapi
 pedulilah dengan orang lain! maka anda akan dipedulikan…


Jangan menunggu orang memahami anda baru kita memahami dia,
Tapi
 fahamilah orang itu, maka orang itu paham dengan anda


Jangan menunggu terinspirasi baru menulis.
Tapi
 menulislah, maka inspirasi akan hadir dalam tulisanmu


Jangan menunggu projek baru bekerja.
Tapi
 berkerjalah, maka projek akan menunggumu


Jangan menunggu dicintai baru mencintai.
Tapi
 belajarlah mencintai, maka anda akan dicintai


Jangan menunggu banyak duit baru hidup tenang,
Tapi
 hiduplah dengan tenang, Insya Allah bukan sekadar duit yang datang,


Jangan menunggu contoh baru bergerak mengikuti.
Tapi
 bergeraklah, maka anda akan menjadi contoh yang diikuti


Jangan menunggu berjaya baru bersyukur.
Tapi
 bersyukurlah, maka bertambah kejayaan kamu


Jangan menunggu boleh baru melakukan,
Tapi
 lakukanlah! anda pasti boleh!


Jangan gagal mencuba
Tapi
 biar mencuba tapi gagal


Jangan Berkata “Ya Tuhan! Masalahku sangatlah Besar!”
Tapi
 katakanlah “Wahai Masalah!! Tuhanku sangatlah Besar!!”


Noted :
Apapun masalah, Allah bersama kita,Insya Allah…

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Lamb Chop gan Kentang Putar

Cara membuatnya!! sangat-sangat senang!! jum mama ajarkan..hehee
 memula perap daging dengan sos marinate semalaman then bakar di atas pembakar elektrik. Sebelum itu kita harus  sediakan sos n kentang putar..sos perap pon kita bley wat sendiri tau..senanbg jew..ikut arahan di bawah yerrr..

Resepi Sos Marinate


 bahan2nya :
1 ulas bawang putih ( ditumbuk)
1 sudu makan lada hitam ( di tumbuk )
2 sudu besar sos tiram
sedikit garam, gula dan sedikit jus limau


Caranya :
1. Satukan semua bahan.
2. Lumurkan pada Lamb. Perap semalaman dalam peti sejuk.



Resepi Sos Lamb chop/ Sos perang/Brown sause).


 bahan2nya :
1 labu bawang besar ( potong dadu)
1 sudu besar mentega
2 sudu besar tepung gandum ( ayak dulu takut macam-macam ada dalam tepung)
1 liter air ( lebih kurang dalam 1 jag kecil )
2 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap (untuk menggelapkan sikit warna sos )
1 sudu makan sos tomato atau sos chili
1 sudu besar lada hitam ( ditumbuk halus)
1/2 kiub perasa ayam atau daging lembu.
Sedikit garam


Cara membuatnya :
1. Panaskan mentega dalam periuk kemudian tumis bawang besar hingga layu.
2. Tepung gandum di larutkan dalam air hingga rata kemudian masukkan dalam periuk tumisan tadi.
3. Masukkan semua bahan lain termasuk sos-sos. Kacau atas api hingga pekat. Boleh di angkat dan dihidangkan.
* Jika anda biasa guna kaedah white sos iaitu masak tepung gandum dalam mentega dulu baru masuk bahan-bahan lain boleh juga. Tapi saya lebih suka buat begini je sebab lebih senang.
** Anda boleh juga tambah cendawan dalam tin yang sudah dipotong-potong jika anda mahu.


Resepi Kentang Putar ( Mashed Potato)


bahan2nya :
6-8 biji Kentang ( dikopek kulit, di potong dan di rebus hingga empuk)
1 sudu besar butter
1/2 cawan susu cair
sedikit daun bawang (di potong2)
sedikit lada sulah dan garam


Cara membuatnnya :
1. Satukan kentang rebus, butter, garam dan lada sulah kemudian lecek hingga hancur.
2. Masukkan susu cair. Kacau hingga rata. Kalau rasa- rasa terlalu pekat boleh ditambah sedikit lagi susu atau air masak.
3. Last sekali masukkan daun bawang yang telah dipotong-potang. Gaul rata dan bolehlah di hidangkan.


Then sedia dimakan..hehee..selamat mencuba :)))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Biozone Car Sterilizer


today, mama ader belajar benda + produk baru, iaitu merujuk kepada tittle di atas..hikhik..actually, produk hok mama blajaq tuh biozone yg letak dalam pejabat..bnda alah tuh ader ni diorg letak kat konter utama hok mama duduk nih lah..konsepnya yg sm je cuma beza tempat yg diletakkan tuh..info lebih lanjut korang baca la sendiri ek..


Memperkenalkan satu produk terbaru yang memang terkini dan canggih dalam zamannya. Menggunakan teknologi cold plasma yang membersihkan udara di dalam kereta dan membekalkan Oksigen yang lebih banyak.

Jika anda pernah mengalami pedih mata, sakit kerongkong, sakit hidung dan bersin ketika berada di dalam kereta, gunalah Biozone Car Sterilizer untuk meneutralkan semula kebersihan udara di dalam kereta anda.Ini berpunca dari persekitaran di dalam kereta yang kotor.Sebenarnya udara di dalam kereta kita 10x ganda tercemar berbanding udara di luar walaupun ruang dalam kereta anda nampak bersih..Oleh itu, satu cara untuk mengelakkan semua ini adalah dengan penggunaan Biozone Car Sterilizer.


Kenapa perlu guna Biozone?

Jika anda pernah mengalami pedih mata, sakit kerongkong, sakit hidung dan bersin ketika berada di dalam kereta, gunalah Biozone Car Sterilizer untuk meneutralkan semula kebersihan udara di dalam kereta.

Ini berpunca dari persekitaran di dalam kereta yang kotor.

Biozone Car Sterilizer adalah sebuah produk aksesori kereta di mana ia berfungsi untuk:
1. Menyegarkan udara di dalam kereta
2. Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan seperti cempedak, tempoyak

3. Menghilangkan bau rokok, durian, automobil, bau cat, vinil dan sebagainya

4. Memerangkap (VOC) iaitu bahan-bahan yang meruap dan beracun

5. Memerangkap partikel-partikel habuk

6. Ianya mudah, ringan dan selamat

7. Tidak memerlukan penyelenggaraan

8. Hanya masukkan ke dalam soket pemetik api seperti gambar di atas.
Sebenarnya udara di dalam kereta kita 10x ganda tercemar berbanding udara di luar walaupun ruang dalam kereta anda nampak bersih.
sumber dipetik :

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Duit Baru Incoming Jan2012

tak sabo nak guna nih..
tgk duit nih trigat masa kecik2 dulu main saidina..
tak sangka plak duit nih seakan2 duit saidina tuh..hehee

noted :
baru2 nih org pakat ciwi la..
benda baru kan, dan lama2 jadi cm hok sebelum2 nih la..
ciwi sat jer termasuk la mama..huhuu
pasnih mula nk simpan duit2 lama la..
mama pon suka duit lama nih setakat lani mama ader simpan
duit seringgit, 5 inggit dan 10inggit jew..
hok nilai besaq nuh rasa cm ralat plak nak simpan..hahaa

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, December 21, 2011

Laser Mulut Mengalahkan Pedang yg Tajam

......║\
......║▒\
......║▒▒\
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan...
... ......║░▒║..Pedang
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Dibalut
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kembali
......║░▒║..Sembuh
......║░▒║..TETAPI
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan
......║░▒║..Kata-kata
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kekal
......║░▒║..di
......║░▒║..Ingatan
......║░▒║..Sepanjang.
......║░▒║...Hayat.....
......║░▒║
......║░▒║
.▓▓▓▓▓▓▓▓▓ " Apakah yang paling tajam di dunia ini?".
.......]█▓[Imam Ghazali menjawab yang paling tajam adalah "lidah manusia".
.......]█▓[Kerana melalui lidah, manusia dengan begitu mudah menyakiti hati
.......]█▓[dan melukai perasaan saudaranya sendiri.
.......]█▓[

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Hobi Menipu Orang (camni pon ader kew??)

Girl: Awak merokok?
Boy: Tak...
Girl: Minum?
Boy: Tak...
Girl: Ada kereta?
Boy: Cuma ada BMW,WOLKSWAGEN,SUBARU,HONDA DENGAN FERRARI...
Girl: [Wah anak orang kaya rupanya] Rumah kat ne?
Boy: Bukit Antarabangsa...
Girl: Wah mesti mahal...
Boy: Tak la...cuma RM 950.000 je...
Girl: Dah pernah pegi haji?
Boy: Umrah baru 3 kali...haji 2 kali..
Girl: Wah...[Calon suami mithali]...kerja apa?
Boy: Pengarah syarikat..
Girl: [Confirm jadi boyfriend aku] HOBI?
Boy: Tipu orang... :P
kuang3..kang dah terkena..huhuu

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sunday, December 18, 2011

Apabila Watak Tentang Dhia (Slot Akasia TV3) BerFacebook.

sapa la punya idea nih..best jugakkk
 hehe :P


 p/s :  klik image tuk full view k :))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sesuai tuk Orang yang Bercinta nih =))

Bila kau mahu cintaku…Carilah dulu cinta Allah..
Bila kau mahu rinduku..Rindulah dulu Allah dan rasulnya
Bila kau mahu sayangku..Sayangilah dulu agamamu lebih dari diriku..
Bila sayang diriku..jauhilah aku sebelum masanya..
Bila ikhlas dengan diriku…jauhkan aku dari zina..terutamanya zina hati..
Bila cintamu sejati untuk ku..cintailah aku karena Allah..
Bila pilihanmu aku..pilihlah karena agamaku..bukan yang lain..
Bila setiamu padaku..setialah karena untuk mendapat ridha Allah..
Bila kau mau peliharaku..peliharalah aku dari godaan cinta dunia dan nafsu..

Yakinlah..Bila Allah tentukan aku milikmu..Aku tetap milikmu..Yakinlah..Bila Allah tentukan aku bukan milikmu..Itu yang terbaik untumu..Ketahuilah..
diriku juga mencintaimu..suntinglah diriku dengan caranya dan pada masanya..
 dipetik : • Wanita Solehah Itu,Bidadari Syurga •

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Acik Abin Jadik Antu Kak Limah


sapa lah nih ek??
nak kata kluang man bukan..
batman pon bukan..
spiderman lagi la bukan..
korang nak tau sapa??
nilah anak buah mama..
anak sulung ayong (kakak mama yg sulung)
huhuu..konon2 antu kak limah la..
mmg kalo nk ngusik bebuak nih sume kena sebut antu kak limah..
hahaa..sian kak limah nama dia jugak disebut..
last2 dia yang takut..
bila mama snap picture tunjuk kat dia balik, 
riyau xmau2 la..bukannya ader org ngusik pon..
sabo jelah..
terigin nak tau apa dalam fikiran dia ek??
apa yg dia pikir bila tgk muka dia cmni..hahaa..
bila mama tanya xdak jawapan dr dia..diam menyepi..


noted :
saja post n3 nih coz bila diorg beso, 
diorg bley tau masa diorg kecik2 diorg punya pragai..hehee

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Friday, December 16, 2011

Kisah Jin Dan Negro


Ada sorang negro ni telah sesat di padang pasir sorang-sorang, dah beberapa hari dia tak makan dan tak minum. Dia berjalan tanpa ada bekalan, perut dan terlalu lapar, dahaga dah tak boleh nak cakap, tapi dia masih berharap dapat keluar dari padang pasir tu.

Pada hari seterusnya, waktu panas matahari tengah terik, dia dah mula tak mampu nak berjalan, terlalu perlahan, hinggalah dia terpaksa merangkak, tiba-tiba semasa merangkak tu di pasir tu, macam cerita dulu-dulu, dia terjumpa botol, macam botol kicap, siap ada penutup gabus lagi.


Cepat-cepat dia cabut penutup gabus tu, untung-untung ada air, tapi bukan air yang keluar, asap yang keluar, dan tiba-tiba satu jin menjelma depan dia..


"Terima kasih tuan, kerana melepaskan saya dari botol ini, buatlah tiga permintaan, wahai tuan."


Apa lagi, seronoklah si negro tu. Dia pun cepat-cepat minta perkara yang dia nak, untung-untung dapat.


"Wahai jin, aku nak tiga perkara tu, pertama, aku nak duduk tempat yang selalu ada air, kedua, aku nak jadik putih, ketiga, he he..yang ini tak taulah kalau boleh, aku nak selalu tengok punggung perempuan, boleh ke?"


"BOLEEEEEEEH, tuan bersiap sedia, saya akan penuhi sekarang juga."


PING!

Maka berubah la si negro menjadi mangkuk tandas!!! kuang3..kang dah kena..huhuu


  noted : 
Bersyukurlah kita dengan apa yang..
setiap pemberian kejadian Allah itu ada hikmah
PEACE (^__*)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Giler Ber Adobe Photoshop


Salam Sumaat semua..
semuga arini lebih ceria drpd semalam..
oryte di pagi sumaat, penghulu segala terasa nk post n3 
n3 di mana sedang gila duk guna abobe photoshop cs5..
hehee..suke sesangat2 lah..maklum lah dah lama nk blajar tapi xreti
pastuh duk try jugak rujuk manual di mana pernah jugak mama 
pergi kursus photoshop cs4 nih anjuran jabatan mama, beberapa 
bulan yg lepas..
masa tuh diorg ajar tuh xpaham pa langsung..
maybe cs4 susah ckit berbanding gan cs5..
(ciwi la mama nih.orglain dah berkurun dah guna..huhuu)
Alhamdulillah skunk nih dah agak cekap guna benda alah tuh,
but masih ader byk benda lagi yg mama perlu pelajari..

macamna lah mama leh cekap guna benda2 nih..
ha of kos la ader "CIKGU" yang tulun ajarkan..
wahhhhh..ader cikgu tuh bukan main2..
minat nk blajar smpai berguru..
itulah nak mencari ilmu kenalah berguru 
kalo pandai2 sendiri pakai xjadi lahh..hahaha

sapalah cikgu yang mama maksudkan nih ek??
hmmm agak2 korang la sapa dia??

ha nilah cikgu mama..
CIKJAT
comei tak cikgu mama??hehee
thanx a lot my sister merangkap teacher..
Deq's Qienz benar2 teruja bila dah ceredik guna adobe tuh..
ma kaseh tak terhingga CikJat krn tuk ajar kamu..

da jugak beberapa hasil yg mama berjaya buatkan
salah satu nya of kos my blog la..
korang buleh tgk hasil2nya dalam mama punya blog k..

yang lain2 korang tgk di bawah nih..
kalo nk tgk full design blog korang bley klik image k..

cantik tak..hok nih cik as punya blog..

ini pulak cik yana punya blog..

sekarang nih duk sibuk proses cik ton pnya header pulak..
mmg best sgt rasanya bila kita dah pandai buat sesuatu benda..
rasa best nk tulun kawan2..
semua yg mama sebut adalah 
kawan2 sepejabat, geng bloger + teman2 terbaik mama..
teringin jugak 1 hari nanti nk cuba buat tempahan edit blog
wahhh..beragan la mama nih..
huhuu..ma tau rezeki mama ankbranak bley wat duit..
hehee..angan mat jenin la pulakkk..
mana tau 1 hari nanti jadi kenyataan..
PEACE (^__*)

noted :
banyak benda yg perlu dipelajari
dan semuga angan2 mama
menjadi kenyataan :))


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, December 14, 2011

Semalam punyerrr Cerita


sedang duk tengok cite Tranformer petang kemarin cik Qhayra tanya soklan nih..
Qhayra : mama, pasaipa Allah tak bagi bb kt kita lagi?? 

(masa tuh, ada jugak part yg ader bb tuh, ala masa si soldier duk webcam gan wife n bb dia tuh..kalo korang xpasan tgk balik..tranformer 2 tau bukan yang terbaru nih..)

mama   : hmmmm, xdak rezeki lagi..
Qhayra : pasaipa Allah xbg rezeki lagi??

(dalam blurrr..mama tak tau nk jawab pa..last2)
Mama   : pasai Allah x bagi lagi laaaaa..
Qhayra : bila Allah nak bagi kat kita??
mama   : mama pon tatau la bila dik oiiii..
Qhayra : pasaipa Allah bg rezeki dah kat Amad??

(Amad sepupu cikQhayra, anak kpd kakak mama..diorg sebaya, tp Amad dah ader bb baru, Muaz namanya, mama masih lagi blurr taktau nak jawab)

kata2 cikQhayra sebelum nih : "cian adeq duk main sorang2"

 CikQhayra, 1 hari nanti kamu akan paham..bukan mama xnak bb tuh tapi masih belum ader rezeki..hehee..mungkin ader hikmah di setiap kejadian..mama masih lagi menanti saat2 tuh..bukan xdak ati nk pregnant lagi, tapi tuhla jawapan mama.."takdak rezeki lagi"..hehee

noted :
semuga Allah mempercepatkan 
doa cikQhayra..Amin :))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, December 13, 2011

Tiada Kata

Salam All..
2, 3 ari nih tak sempat nak berbloging + blogwalking..
mama sedang sibuk menacap blog mama la..
sori la yerr..mama pon tak sempat nak terjah korang punya blog..
so tunggu la kemunculan mama dalam blog korang nant..
okaylah semua..daaaa ;D

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, December 12, 2011

Sebeday Abg G, Acik Abin n bb Nisrin

hapi sebeday buat diorang ber3..
abg punya sebeday 11.11.2011
acik abin n bb nisrin 16.11.2011
bila nak sambut tuh senang la..3 skali terus..
save budget..
panday ayong n paklong..hahaa
bb nisrin yg cute n manis gituuu
comei betoii
amad yg interpreme..huhuu
acik abin control nsem la pulak..
ank branak, sepupu sepapat cik Qhayra..
= cucu tok ton gan wan zak..hehee 

p/s : semuga menjadi ank yng baik, 
soleh n solehah :))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, December 5, 2011

OFFLINE



salam buat reader sume..
mama akan off9 for 5dayz..
nak gi kursus @Sungai Petani, Kedah..
cian cik Qhayra kena tgai ber2 jer gan mr.papa..
"tido malam adeq kasi papa plak gosok2 badan adeq yerr"
hope ank mama jadi budak yg baek semasa ketiadaan mama nanti..
2 my love mr.papa, u pun jangan noty2 tau..
hehee
(T__T)
mama will miss both of u my love
muahhhh :))
p/s :
mama akan bw semula on sunday ya.
love u all readerrsss..
PEACE :))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

♥ FAMILY TIME ♥


setelah 25thn, 1st time mama naik menara alor setar..hahaa..
untung cik Qhayra umur 3thn dah naikkk..huhuu..
spend time wif my lovely family, area alor star jew, 
but xkisah la kat man2pun yg pnting bersama family n kite happy..
(*___________^)
layan gambor jelah ek..PEACE :)))


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tahniah buat cikQhayra Cayunk..!!


cik Qhayra dapat no.3, pertandingan mewarna kemarin dlm 
Program Si Kecilku Chakk A..AAA'..
Alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi 
di atas kejayaan cik Qhayra semalam.
tak sangka plak dia nak menang..
mmg dari mula lagi dia dah tunjukkan minat mewarna..
dalam n3 sebelum nih mama ader cerita dahh..   
jum bacA SINI..hehee..
berbaloi2 la mama belikan warna 24batang kt dia..
jum tengok apa dia dapat..
ta raaaa
 
padan la gan cikQhayra yg baru 3thn tuh..
masa petandingan nih mama tak gi tengok pon coz mama
nite duty..bila petang jew papa col 3G..
masa tuh mama terus nmpak no.3..huhuu..
terharu mama aritu..siap pesan cik Qhayra buka adiah 
tunggu mama balik baru buka..hehee
mama pon xcited nak tengokkk..

p/s : tahniah sayang mama..
pasni mama akan selalu temankan cikQhayra mewarna..
heheee (*________^)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sunday, December 4, 2011

Angka dalam Attitude Kite :))

Kalau anda dilahirkan pada 
1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, 
anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 
2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan,
 anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 
3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan,
 anda adalah no.3
Kalau anda dilahirkan pada 
4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, 
anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada
 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, 
anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada 
6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, 
anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada 
7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, 
anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 
8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, 
anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 
9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, 
anda adalah no.9

no.1

Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no.2
—-
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no.3

_______
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4
—-
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5

____
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6

—-
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7
—-
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8
—-
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9
—-
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.



noted :
janganlah korang percaya 100% yerrr..
ini adalah kebetulan..hehee

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)