Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 26, 2012

Dalam Cerita Ader Soklan Teka²

Assalamualaikum all^^

memandangkan ramai yg wat soklan teka-teki, saya pon nmpk cm best jew, trigin nak anjurkan jugak..hihii..soklan ader di bawah be4 that, sy ader cite ujung minggu..

n3 nih weekend aritu, tak sempat nak post..sibuk sgt kew mama nih..??
haikk, wat² sibuk tau..hakhak..bukannya sibuk sgt pon cuma tak sempat nk edit pixca, that y lambat post..hikhik..

cm besa ari khmis half day, kitorg balik kg, mmg tiap² minggu mcm tuh la..mmg keja kitorg beujung minggu pasti di kg, jarang skali ader di umah sendiri..dapat rehat di kg lagik besttt maaa..hikhik

weekend aritu, ari sumaat, MakTok (MIL sy) ajak gi kebunnya @merbok..hehee korang nk tgk kew suasana kebun MIL sy, kebun nih dusun buah, ader yg dijadikan homestay, tp bukan utk disewa, utk km anak branak jew, gambaran lebih lanjut bley la ke sini [maaf n3 nih dah lama, yg terkejut plak, pixca sy tak bertudung..hukhuk..]

ekceli, kebun MIL nih dekat gan Tanjung Dawai, so petang tuh kitorg gi lepak + makan² @ Tanjung Dawai la pulak..ermmm, layan angiin pantai terbaekkk dehh..!! jum la layan pixca ^___^

mama yg lebih..hehee


wan qhayra (my FIL)
dahh nak kena humban dahhh..hehee

mak long Qhayra (my SIL)

menu hidangan pada petang itu..
hidangan tuk 8org gan harga dot²..hehee
 sotong masak kunyit 3org makan
 sayur campur 2pinggan
 ikan 2ekor,
sekor jenahak n sekor lagik siakap
 kerang 2pinggan

dekat maghrib, baru kitorg semua sampai umah..memandangkan pejalanan mengambil masa agak lama, membuatkan km lapar semula, then, my FIL ajak gi pasar malam beli diyan.. yeahhh..mlm tuh masak pulut makan gan diyan pulakk..terbaekkkk daaa..heheee


oke, all tuk soklan teka² nya pulak ader 2 soklan.

soklan 1 : berapa harga makanan yg km mkn utk 8org makan???
[clue : ader di atas]
soklan 2 : berapa harga durian yang km beli???
[clue : 7bijik gan harga sekilo RM8, kemudian km dapat diskaun]
korang bley teka byk kali oke, tak kisah,
jawapan yg tepat dan pantas akan dikira pemenang..
sila jawab dalam kotak komen di bawah yerrr..

hadiah : adalah rahsia milik Mama Qhayra

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

35 comments:

Deqla manjew said...

lorh bab teka2 harga ni yg payah..haha..cer bg teka teki teka tekok je pun..baru la leh jwb...hihi

lia said...

susah soklan ni... try jawab...

soklan 1 : RM 180
soklan 2 : RM 50

Nyue said...

susah gak soalan mama sorg nie...ehehehe....terkedu jappp.....

Pandainye nak agak hatga makanan main teka gak la..ehehehe ...Rm 65...
durian plak...40..heheheh

mama aryan said...

apa nak jawab nih..akak x reti nak kira nih,math x bape nak lulus spm dulu..hehe

Chic Na said...

diyan tu apekah?

jawapan 1 : ~RM100 kot.
jawapan 2 : RM5 kot.

huhu.. :)

Yumida said...

x tahu gambarannya sis...klu atas yg dilinkkan pasal mandi di air terjun..xde hint

Yumida said...

try teka:
soalan 1: rm120.50
soalan 2: rm50.00 -hehe

are_lin@yu said...

Ayu rasa kalau harga makan tak campur air dalam rm94.50 kot..hehe

durian plak dalam rm40.00 kot..hehe

betul tak?main bedal ja ni..hehe

Riena Haiqal said...

mak ai susahnya teka teki ni...
soalan pertama : RM30.00
Soalan kedua : RM40.00

Pn. Sheila@CC said...

x pernah sampai tg. dawai ni... cam best jer makanan kat situ... nk teka tp math mmg pening... hehehe

izan mama mia said...

susahnya soalan..saya matematik ni payah ni....tapi saja tekalah....harga makan sume...RM 60.55 n harga durian tu setelah diskaun,.RM50....hahah..sekali pakai serkap jer jawapan...hhaah

Wanieys said...

1)RM 120.00 kot
2)yg ni susah nau la psl xpnh beli duyan huhu

LYAfrina said...

cuba ye:

1. rm 80++ kot

2. rm 50

Si Matatajam said...

Cuba try test la na...Harga makanan: rm80, harga durian ni susah skit sb M tak mkn durian. Hu hu... Agak2 ja la yek dalam anggaran rm 50.00 gitu

Tihara said...

sedapnya menu2 itu..wee :)

Tihara said...

nak try la teka tadi segan..

1- rm 120
2- rm30

hehe..toi tak ? :D

Chic Na said...

haha.. cik na pelik gak ape ke benda la diyan tu. durian rupanya. ;)

IntaNBerliaN said...

xtau nak teka berapa.. tapi xpalah.. sbgai tanda support.. sy hentam je lah jwb.. hihii

soalan 1 : RM96

soalan 2 : RM50

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

opss...bab meneka nieh mmg agak fail.hehehe.try jelah..
soklan 1 : around RM120-30 kot...
soklan 2 : RM30

Asmara said...

bestnya mkn2 kat luar. hehe..

ERYZA said...

Kita cuba ek... Harga sotong rm15 & durian Rm70. H

Zurina Hj.Zainal said...

salam kenal gakss....:)

Cik mama said...

Adehh peninglaa tapi cik mama nak try jwap gak..

Jawapan 1 : RM 136.00
Jawapan 2 : RM 50.00

maszmadi said...

ala, bagitau la adiah nye apa, baru semangat nak jawab..... hehe

soklan 1: RM150.00
soklan 2: RM55.00

wan nurul hezrina said...

kalau teka teka nie mmg fail..huhu

9n0L4 said...

1) RM66 tak termasuk nasi kan?
2) RM17

nuyui a.k.a miss YUI said...

teka hrga mkan bewh rm 35..

untuk durian RM 5 shj.. =)

nur anis said...

nak jawab lah..

1 : rm115.60
2 : rm45

Kancil 8349 said...

ndak dapat jawab..sebab beza sangat harga di sana dengan di sini

Yumida said...

try lagi:

soalan 1: RM65.00
soalan 2: RM70.00

Yumida said...

try lagi:

soalan 1: RM55.00
soalan 2: RM60.00

Yumida said...

try lagi:

soalan 1: RM50.00
soalan 2: RM75.00

Yumida said...

lalalala...try lagi:

soalan 1: RM65.00
soalan 2: RM45.00

Chic Na said...

actually cik na tak jumpa kat mana sis mention brp kilo korang beli durian tu. :)

Chic Na said...

yeke.. hukhuk.. kiranya ni mmg kena pandai2 teka la ye. it's ok dear. mmg suka main teka2 ni. ;)