Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 26, 2012

Kenapa Komen Saya Masyuk Spam.??


Assalamualaikum semua :)

sedihh..sedihhh sangat..dah la sy cub tuk edit blog some1 nihh, tapi tak menjadi la.,maap yerr awak tak dapat saya tlg awak..tak tahu kenapa, tak menjadi, kadang benda memerlukan mood yg kuat, tak leh stress²..huhuu..maaf yerr..maaf sgt²..

keduanya, nak tanya korang, kenapa komen anda masuk spam..??
sy tak tahu kenapa??please u all help me..huhuu..sy kan selalu guna fon tuk cek komen korang, maklumla takdak tenet di umah, so guna fon jew.excited la buka dashbord, n sememangnya ari² saya cek komen korang guna fon..hakhak, tapi keciwanya sy bila semalam balik dr keja tgk² no komen..aikkk, mmg frust la..huhuu..

lama kemudian buka lagik, cek lagik pon sama jwpn yg kurang megembirakan.pastuh terasa sy nk BW then, sy pilih menu published komen, nak terjahhh mana² kwn² dah komen tuh..then, terperasan la kat spam (21), haikkk, pelik, then, sy klik, upernya komen korang semua masuk spam..ala mak aihhh..kenapa jadik cmtuh ya??sy dah konu ckit gan blog nihh..huhuuu..

kawan² tahu tak kenapa???

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

18 comments:

kakcik said...

Petang semalam memang banyak komen di blog kakcik yang masuk ke kotak spam. Blogspot pening lagilah tu. :(

Deqla manjew said...

deqla pun pernah kena..tp x semua komen la..ada satu dua komen termasok spam..entah..deqla pun x tau....pelik2 jew...

Deqla manjew said...

hope komen deqla td x masok spam..eh yg ni pun..hahaha

lia said...

aigoooo susah soklan ni...

x dpt tolong sbb bab2 IT ni mmg buta skit... ada setting lari kot sbb tu komen ktorg masuk spam?

Zie said...

tak dapt ni tlg .. tk reti juga ... kdng blog kita ni tk betul jgn... tu yg autopublish je tu..

Nyue said...

nyue pon begitu akak....kdng2..banyak kat spam...huhu..xpaham gak la

Yumida said...

kengkdg pn sm terjd kt blog sy..tp xla byk cam mama nyer..hihi...
ntah la nape yer....

abahsofea said...

Qienz, kalau tak silap salah satu punca komen masuk spam sebab autoresponder detect banyak sgt url @ link..untuk security purpose, dia transfer masuk spam dulu sbb takut email/komen tu contains virus..

kalau Qienz nak paham lebih, cuba baca pasal SPAM SCORING.. wallahualam :)

Chic Na said...

tak tahuuuu.. tp ramai kot yg jd camtu. ;)

lelamaisara said...

sya tak tau...memang ramai yg mengadu mcm tu jugak..

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

eyqa pnyer un same jew..
blogspot pening lalat la too

Wanieys said...

selalu gak jd tp 1 2 jer msk spam...tak tau ler naper

izan mama mia said...

sll gak jadi gitu,..saya terpaksa padam jer demi keselamatn ...sbb nyer..tak tahulah...

IntaNBerliaN said...

sy xpasti sbb komen dkt blog sy pun ada gak yg msk spam.. :-)

Masya said...

assalamualaikummm.. singgah kembali membalas kunjungan....

saya pun tak pasti.. tp pernah jugak berlaku kat blog saya.. sy publish jer....

wan nurul hezrina said...

nurul jarang komen masuk spam.ada jugak kakadang masuk..tapi tak banyak..try adjust kat setting ker..lain2 mmg tak tahu sngt

9n0L4 said...

pernah jugak ade komen kawan sume masuk span tapi takdelah sampai 21, seminggu tu ade la 1. ;)

Myra Jay said...

MJ pun kekadang jadi camni jugak..