Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, February 9, 2012

Qhayra Masuk Ward Lagik

Assalamualaikum all^^

cite nih dah agak lama sebenaqnya, tp mama still nk post coz teringat tujuan sebenar mama berblog adalah *buat tatapan khas utk anak mama sendiri, NurQhayra Qistina apabila dia dewasa kelak, so walaupon n3 nih dah lepas, sy tetap nak postkan jugak..

tanggal 03 hingga 06 Februari 2012, arituh ditempatkan di wad melor 5B HSB.. kali ke3 anak mama masuk wad..kali ke2 di n3 mama yg lalu, memang bersabaq jelah sementara nak besar kata orang macam2 hal jadi..1st masuk ward masa bb, kuning yang tinggi, keduanya demam yang terlalu lama, ke3 plak kakinya bermasalah..sebelum nih mama ader cite tentang kaki dia yg bermasalah, tak pasti ianya ader kaitan ke tak gan n3 nih, rasanya tak kott..be4 dia jadik gini, mama bawak dia gi mandi ayer terjun..huhuu..mayb air terjun sikalang tak elok..kan brita ader gtau kencing tikus lerr..ermmm, tak taulahh..mama anggap itu dugaan drNYa..

SesungguhNya Allah memberi dugaan yang mampu dipikul oleh umatNya
(kasi sejuk ati ckit..hehee)

opsssss, mama bley peace yerr, coz bkn mama yg sakit..
heheee..jgn marah yerr cik Qhayra,
masa nih kitorg baru check up di Poliklinik Mutiara, Jln Sultanah, AS
dah siaapp check up, doktor kasi surat suh refer Hospital,
ermmm mama n papa trus bwk cik Qhayra ke 
Hospital Sultanah Bahiyah Alor Star
fokuskan kpd kakinya yang bengkak + merah itu
itulah penyebab dia dimaukkan ke hospital
aloloo, muka anak mama yg sedihh,
menunggu giliran..cian diaa..
mujur cepat jugak doktor panggil coz cik Qhayra emergency kes..
kritikal
dah siap check up, makanya, 
cik Qhayra pon berhanimun la di sepital nihhh..
bermalam la cik Qhayra selama 4hr 3mlm..
termasukkk mamaa dehhhh..
dah pakai tag, masa nih blum masuk jarum lagiikk..
dalam jam 10mlm la baru diorg kejut masukkan jarum..
dah siap pasang jarum, cik Qhayra baek cos tak nangis pon..
but,
mama pulak yg pitam deh darah yg diorg amek tuh..
erghhh penin + kelam mata..
mama pon taktau mama mabuk darah..huhuu
mujur tak kena usung gan kak misi tuh,
mujur jugak diorg tak marahh..hehee..
lawak sguhh
at 12am*tgh mlm cik Qhayra dikejutkan lagi 
masukkan drip ubat, bukan air k, drip antiobik,
1st day tak nangis lagik..gud gurlnya dia.. 
2nd day, still tak nangis bila di drip antibiotik
mmg btoi² gud la bb mama..
setiap 8jam dia akan di drip..
3rd day, mula meronta² taknak masukkan drip
mama mula nak marah tp still sabaq yerr..
nangis tak mau² la..
mula terasa sakit dek di drip tu..
nak tau kenapa dia nangis begitu kuat..
jawapanya :
tangan yang da jarum tuh dah bengkak..
makanya, begitu la sakitt..
dia nangis sambil cakap "sakit mama..sakit ..."
cian sesangat² gan dia.
Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

6 comments:

eintan nurfuzie said...

kecian anak aunty ni...xpe2..leh jadi kuat..huhu..trasa dah tua bila panggil dri sndri unty

izan mama mia said...

sekarang dah sihat ke belum?....cian dia..

lia said...

Allah...

paling seriau kalau anak kurang sihat.. lelebey til kena warded... mohon hindari dari sweet lil Qhayra, Amsyar & other kids, amin....

Aine Ainun said...

alahai kesinanya...

dugaan itu buat kita lebih dekat denganNya...

mekasih follow saya...
salam kenal=)

9n0L4 said...

tabah nye die. siap peace lagi. sejuk perut ibu mengandungkan die ye. ;)

wan nurul hezrina said...

mcm muka tak sakit..kuat dia=)bengkak sebab apa ek?