Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 3, 2012

Nak Tanya Pendapat Korang?


Assalamualaikum all^^

1st of all, maaf kerana mengambil masa kalian membaca n3 yg pjg lebar ini.. sesungguhnya saya amat memerlukan pandangan kalian.. memandangkan ramai jugak para blogger sekalian yang merangkap ibu², so saya nak tanya pendapat ckit la..bley kan??kan?? ^____^ begitu gumbiranya saya andai korang dapat memberi sedikit pandangan n pendapat serta cadangan korang..peace yooo^^

oke, my situation is my bb gurl ofkos, my lovely doter, Cik Qhayra batuk + selsema..cite nih bermula, 2ari be4 besdaynya, dia panas badan aka deman..pastuh saya gi klinik amek ubat, dia ok ckit la.. 
mama sayz : adek jgn deman k, coz nanti nk mkn kek beso, pastuh masa besday party dia mmg dah sihat, cuma ader ckit² selsema, tapi tak teruk..

then, 2,3 ari lepas keadaan dia makin teruk la, makan + minum = batuk + muntah..badan dia makin susut, ari khamis arituh pon dia panas badan balik, ingatkan saya nk kena cuti la, kebetulan arituh di skul dia ader senam seni ckit, bangun pagi terus dia nak siap² nak gi skul, sempat dia cakap : "mama cepatla, satgi cikgu tinggal adek"..(dlm keadaan dia yg masih panas badan la)*sy pon ingat dia ok la..pastuh balik keja 3.30pm *ari khamis kitorg halfday sy gi amek then, cikgu cakap, dia tak tidor, batuk teruk sampai muntah.masa sy tgk dia mmg letih + tak cergas mcm selalu..(dalam ati : sure budak nih tak sihat) 

jumaat, sabtu (kemarin/kemarin dulu), asal nak tidor jew batuk, then muntah..*kesian tgk dia sampai kdg² dia ckp adek xmo minum susu, takut muntah..arini gi skul, mkn ubat siap² ; mama ; tawakal jelah arap² dia dah tak muntah kt skul..

be4 semua nih berlaku :

saya tukar susu, masa dia baby sampai ke 2+yrs dia minum Dutch lady 123 (madu), then sy xingat kenapa saya tukar Nespray3+, dia minum smpy beberapa bulan, then saya tukar balik kasi dutch lady 456 (madu) selepas tanya opismate coz anak dia nmpk chubby + sihat + lalu mkn..dia kawab bg dutch lady (coklat).

so, saya pon tukar bg cik Qhayra minum susu dutch lady..bila minum dutch lady, cik qahyra makin tak sihat, macm dah tak sesuai gan susu tuh, tp bila saya jumpa doktor, dia cakap bukan faktor susu..saya pon tgh konpius la..pendapat korang apa susu yg sesuai..mmg la sikalang cuaca tak menentu, tp masa qhayra minum nespray oke jew, Alhamdulillah dia sihat..kenapa sy tak teruskan kasi dia nespray?? jawapanya, susu tuh macam berlemak hingga berlekat di botol, lepas minum jew mmg kena basuh kalo tak nmpk sgt lemak dia tuh..slalunya susu lain tak jadik cmtuh..saya penin la..susu apa yag sesuai gan dia..semalam saya nak kasi balik nespray3+, bila ke supermarket @cmart dah tak dak nespray 3+ yg da po yg br tuh fortified utk kanak² besar la..aduhh dah penin dehh..

kawan² blogger + ibu² di luar sana, tlg bg pendapat jap??? please i need your opinion..tenkiu all ^^, pandangan kalian amat saya hargai..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

7 comments:

Yumida said...

nk respond cmne erk...sy lom de anak lg ni...xde idea...hmmm jap nk g godek member lain...mn tahu jumpe solutionnye..

puan bee: Mamil gold
akak leh terjah sini: http://puanbee.com/susu-apa-pilihan-korang/
akak jgk leh jenguk pandangan pengkomen2 tentang susu pilihan masing2

makasih eyr inform sy psl group baru GSF tu..

ejulz said...

xde pengalaman g.. hehe

Masz Sidek said...

huhuhu... minta maaf...
walaupun kita sama umur... tp sy tak de pengalaman tentang ni... ;'(

CintaZulaikha said...

ha a lah mb susu tak suai ngn dy...

etuza said...

nak ucap "welcome gfs"

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bawak jpa paed ..

wan nurul hezrina said...

merah dulu isap susu badan 1tahun 7bulan pastu anmum.pastu dia tak sesuai sbb sembelit..bila try dutchlady biasa..sampailah skangnie..so skang qhaira minum sus apa?mungkin kerap tukar2 dia jadi beronar perut