Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, June 9, 2012

Rahsia Mama Buat Karipap

hye all^^

muga² dalam keadaan yg sehat hendakNya..saya yg kurang kesehatan nihh..tgh mengira waktu tuk pulang jew..be4 balik keja hendaklah saya mengupdate blog yg ntah kali ketiga*kot utk arini sesambil buka dashboard tuk BW..perghhhh terbaek, debebommm kebaboooo..huhuu..sabaq jelahhh.. 

pada suatu petang, balik dr tempat keja, semangat masuk dapur watkan karipap tuk cik Qhayra n mr. Papa sementara nak makan malam..actualy, mama pon lapo..huhuuu..jum tgk rahsia mama watkan karipap.

cumei tak?? karipap mama??

rahsianya :
beli jew dekat Mak Bedah sebelah umah maktok..
dia mmg pakar frozen food..heheee :P

*opsss maaf, bukan niat saya nak kenakan korang yerr..!!hehee saja nak cuit² petang jew be4 saya balik keja..hehee..

mana lah saya sempat nk masak karipap kalo dah kuar opis pon jam 5ptg,
amek cik Qhayra di skul lagik dah smpy umah 5.30ptg..wat haknu, wat hakni..
sempat layan upin & ipin sat, sambil sejukkan badan sementara nak mandi, then masuk dapur prepare 4 dinner, jam 7 dah sibuk nk tengok Seindah Sakura lagiikk..so cepat, mudah, pantas dan kenyang, frozen food la jawabnya..hikhik
jgn marah yer u'all..tak niat nak kenakan korang pon..hikhik
peace yo..(!)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

26 comments:

izan mama mia said...

peminat seindah sakura eks........saya tak pernah tgk langsung

lia said...

ha3...

td da kagum kaw2 da mcm mana ley siapkan karipaf b4 dinner bagai... frozen rupanyer...

kat giant ada 1 brand yg sedap, org melayu buat... tinggai goreng ja pon ;)

Ms Velentine said...

hahahaha,,,,,terkena pulak ngan mama qhayra...akak pun suka tgk seindah sakura

Ayuni said...

suka karipap!

Deqla manjew said...

lapar pulak tgk karipap ni!! arggghhh.. :p

aanie said...

sy lagi best....pas keje singgah je gerai beli pisang goreng...x sempatnya nak goreng2 lagi..hehe...

salam kenal...

mama aryan said...

akak tengok gak seindah sakura tu,best gak walapon akak x bape minat fasha sanda,tp layang je..hehe
karipap..x reti la nak buat

Yana Libra said...

hehe..tu aje rahsianya ye~~ :p

Chic Na said...

ohh tipah tertipu. hahaha.. suka eh kenakan org. br je eksaited td nak cuba rahsia tu. hikkk.. :)

9n0L4 said...

haha. rahsie la sgt. tgk pun dah tahu yg frozen tu. ;)

Liza Razak said...

karipap frozen pon sedap jugak...saya pon selalu beli :)

LYAfrina said...

hehe..karipap tunjuk rupanya

Aine Ainun said...

heheeeeeee....
Ok la tu=))))))

Saya pon da lame x buat karipap...

CintaZulaikha said...

hahhahha, klako lah. samalah kita, kut teringin, mmg beli yg frozen ja, pastu masuk minyak, masuk karipap, dah boley makan, hehhehe

Yumida said...

rahsia mama dh terbongkar...nk ikut jgk rahsia mama ni..lg senang, mudah n cepat kan..apa yg penting..nyum nyum

IntaNBerliaN said...

ooo rahsianya beli dgm mak bedah yer.. hihii

excited bc, upenye beli... kikikiii

Pengisah said...

heheh... mamah jangan bonggkar kartu :)

Azhafizah[フィザ] said...

lebih mudah beli yang frozen kan.anytime leh makan.^__^

Wanieys said...

karipap frozen pun sedap...
ibu2 yg berkerja memang kena yg segera ja hahha

Zaidalifah Hussin said...

bonde tag awk jom join segmen :

http://kumahuitu.blogspot.com/2012/06/segmen-pencarian-blogger-follower-bawah.html

Alynn Nyzaa said...

karipap frozen...huhu :D

Miss BaNu said...

sy pun xpernah tgk cite seindah skura..last cite sy tgk adalah tentang Dhia & Gemersik Kalbu hehe

Yumida said...

assalamualaikum kak..
sori atas kesilapan memasukkn list akak lam GSF tu...
sy dh masukkan akak lam bloglist SI GORGEOUS sy...senang nk singgah kt blog akak...akak kan sporting :)
lam GSF tu, ahli lama sy x buang..masih kekal di situ..even x diiktiraf sbg GSF lg..coz mereka jg turut sporting cuma jarang mengupdatekn entri..
GSF ke x..sy ske org sporting..hehe

kinara kinatara said...

kina follow sini..hehe:)
nice blog akak..cantik pink...hehe:)

♥ Wina ♥ said...

karipap skrg susah nak cari yg betul² sedap..my SIL meniaga kuih muih & karipap dia mmg laku :-)

QasehnyaRania said...

la,ingt buat ...main tipu yer =)
bila bkerja cmtu la,msa itu emas..terkejaq sana sini...tunggu hari cuti je la.. =)