Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 27, 2012

Ribena Blackcurrant Bluebery Baru

Assalamualaikum n slamat petang^^

lewatnya mama post n3 baru arini, tak BW, apa kes?hehee..
takdak la ekceli, baru masyuk keja nih..today, last nite duty for dis semester, pasni semester break sampai bulan septemberr, yeahh..!! cepat kan masa berlalu.

ohya, utk soklan teka² semalam akan sy umumkan esok yerr..Insha Allah kalo tiada halangan..tapi kan stakat arini, ader sorang jawab teka makanan yg betul dan tepat, tapi malangnya, tuk durian tuk dia jawab salah..pastuh untuk durian tuh takdak sapa pon yg jawab gan betul..gi mana ya..nanti sy pikirkan macamna nak buat..
susah kew soklan sy tuh ek??hehee

okayla, now saya nk cerita tentang ribena baru yg ader iklan kt tv tuh..
sedap jugak rasanya..hehee
campuran antara blackcurrant gan blueberry..
rasa dia not bad..sedapp..cik Qhayra plg suke, coz dia suke masam.
 inilah yg dimaksudkan tuh..beli bukan kerna terpengaruh gan iklan tau, tapi cik Qhayra yang gaduh sgt nk  beli..maybe dia ingat maianan kot, tu pasai dia nak jugak².. pada mulanya, sy pon ingat mainan yang terlekat skali..hahaa..dah nak punya pasai sy kena la beli, bukan tak tahu peel dia, kalo xbeli mau tak majuk panjang.,.huhuu, pastuh balik umah sibuklah dia nak minum ribena la, akainya nanak mainan tuh la..
bila buka saya pon kasi la dia dah ingt mainan..pastuh,
bukan mainan upenyaa..agak² korang aper benda tuh??
cepat teka..sapa teka xdak adiah..hakhak

apa benda la tuh ek..mulanya sy pon tak tahu coz x baca apa yg tertulis.
ahahaa..then, mr. Papa cakap itu bukan mainan la..
itu bekas tuk buat ais batu..ahahaha lawak aihhh..

abaikan tangan misteri itu ya..
hanya fokus kpd air krim bentuk ribena tuh ajer..hikhik
inilah hasilnya, ais krim batu ribena Cik Qhayra yg kiut miut..hehee
suke.suke..suke..

 dah tu siap kasi buku resepi lagik..semuanya makanan n minuman yang berasaskan ribena..ermm tgk cm best jew resepi² yg diorg kasi..nt bley la try..hikhik, kalo korang nak korang bley dapatkan di pasaraya² yg berhampiran.,hikhik

tambahan :
u'all semua, menjawab soklan semalam,
byk feed back yg baek sy dapat, tapi bila pikiq² balik rasanya blogspot problem kot, coz opismate saya (cik As) ckp dia ader post n3 baru ari yg sy berlaku kejadian gan sy, tapi post dia ilang, tak tahu gi mana..hehee lawak aihh..petang itu jugak sy ader tlg some1 nih edit blog dia, bila sy preview,
kosong tak kuar aper², 
then kata kak cik : Petang semalam memang banyak komen di blog kakcik yang masuk ke kotak spam. Blogspot pening lagilah tu. :(

 dan dengan pastinya jawapan saya menyatakan ianya gelong..
coz be4 jadik cmtuh sy xpernah usik mana² setting komen pon..hehe..
keesokkan arinya, tak dak pon komen korang masuk spam..huhuu..

sekian..!!

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

18 comments:

Deqla manjew said...

amboi... kena try ni..suka gak minum ribena..deqla kan kanak2 ribena..hihi..

p/s : kalo sudi meh la undi deqla.. :)

http://norumara.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu_27.html

lia said...

haaa AMsyar sakan nk beli flav ni sbb nak kan bekas eskem tu, dia bajet tu mainan tp kami wat derk jer sbb yg suka ribena ni papa dia, bkn dia kui3

Masz Sidek said...

belum rasa lagi ribena baru ni... :)

♥ Wina ♥ said...

blogspot pun macam Mark @ FB jugak..bengong kdg² hehehee

anak² saya pun suke ribena!

fieda said...

ni kalau maira tgk serta merta la ni dia suh beli jgk..

eintan nurfuzie said...

wo... baru cik en tahu.. nk try la...ehheh... jom2 undi header cik en.. heheh...

Yumida said...

thanks..inform sy psl sidebar tu sis..xde la sy nk marah..hehe
kat lappy sy ok..mmm..pelik jgk..nnti sy soh kwn sy tgk balik
berkecamuk maksud sis cmne ar?

Wanieys said...

ribena baru ada kt rumah...not bad rasanya :)

My Life's Journey said...

Salam pekenalan juga buat mama hot ni ..muahhh ..

wahhh best juga la beli rebina nih .. ciap buat aiscream lagi dengan free gift tu ..cute!!

Yumida said...

sedapnye ribena tuuu...minuman peberet..byk khasiat air ribena kan sis
hehe..xpe....line tenet sy pn sama jgk slow..thanks..means sis ambik berat..hehe

~Sweet Honesty~ said...

kiut jek..mcm2 tpt ais batu ne kt kedai..hihi

Chic Na said...

soklan durian tu susah sbb cik na tak pernah beli durian. gagaga.. bleh terima x alasan tu? hikkk..
sedap nyee ais krim ribena. :)

LYAfrina said...

owhh..lya x perasan lak ada ribena baru..menarik ni.. kna cuba jgk ni

AmirahSyafiqah ♥ said...

nampak macam sedap :) nak cuba lah :D

IntaNBerliaN said...

wah.. tertarik sy dgn gift tu ;-)

Riena Haiqal said...

anak saya suka minum ribena ni tau.. nak beli juga la.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap ea..yui tak try lg ni.

fairus mohamad noor said...

he3.mula2 beli ribena,dpt benda alah tu rajin gak la wat eskrim..da lme2 malas pulak..haha..bkn ape anak hari2 mkn ais,x elok jgk kan..salam knal dr mama3hero