Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 16, 2012

Alhamdulillah Dah Lulus


Assalamualaikum all^^

Alhamdulillah hampir sebulan lebih menunggu status, 
akhirnya, lulus jugak pinjaman perumahan drpd Perbendeharaan Malaysia,hikhik
be4 nih cik Qhayra asek duk tanya jew, bila kite nk pinjam umah baru,
mama tak berani nak jawab la kot² loan tak lulus, 
ermmm kali nih bley la nak jawab bila dia tanya nanti.
umah dijangka siap pada awal tahun 2014.
pilihan kawasan adalah dekat area gan tmpt keja saya.hehee

duk layan design umah
ini jew yg mampu dimiliki..

ini merupakan design dalaman
 oke, tak??hehee

p/s : tak sabaq nk duduk umah sendiri..
huhuu^__^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

29 comments:

Deqla manjew said...

tahniah... nape tak berurusan je ngan deqla atau nurul?? kalo ada apa2 boleh bantu..kitorang keje sana la.. hihi..ok la tu rumahnya..cantik..yg penting ada rumah sndri kan..deqla pun nnti nk dok umah sendiri gak..tp x la besor cam umah dia teww.. hihi.. :)

lia said...

design umah tu lawoooo...

best kan nak duduk umah sendiri, hati munge3 gitu he3

Cinta Misteri said...

Owh yeker, deqla keje perbendaraan. Hubby CiM valuer under MOF jg. Slalu pk beliau luluskn valuation utk loan gov ni.

Chehhh kluor topik plak.

Congrates, 2 thn lagi tk lama. Klau developer bagus end next year dh boleh pindah.

♥ Wina ♥ said...

alhamdulilah..bestnye rumah baruuu ;-)

Zie said...

cntik desing mcm tu... Luas nmpk rumhnya..
Mudhn impian akn tercapi nnti

mama aryan said...

design umah mcm tu akak suka..tp akak belum bole beli rumah lg..huhu

cendol said...

oh tahniah2 nak duduk umah baru ye..besar agaknye rumah org tuuu hihi

~Sweet Honesty~ said...

tahniah ya..xlama lgi dptla duk rmh sndiri...

Wanieys said...

wah best dh ada rumah sendiri...xper la kalau yg tu jer mampu dimiliki janji ada rumah sendiri hihihi

maszmadi said...

alhamdulillah, x kira lah umah camner designnyer janji umah sendiri...

Mama Gee said...

Alhamdulillah......ada rumah sendiri....bestnya..

Arina Shamsul said...

mmg sangat best duduk rumah sendiri dear..boleh design apapun yang kita suka :)

abahsofea said...

hari tu As..hari nie DQ plak :)

tahniah DQ..syoknya depa ada rumah baru..

puaih la nak design semua nanti..habih ribu riban..

izan mama mia said...

tahniah dh lulus...

ieda said...

ok lah dikk
ikut kemampuan kita kan
akk dulu cadang nak beli macam nie juga ;)

izz iizza said...

tahniah..tercapai impian nk duduk rumah idaman kan..:)

mesti x sabar ni dah dah fikir-fikir nk hias camner..:)

dyabunga said...

tahniah..lepas ni dh ada rumah sendiri

dyabunga said...

akak sempat lah join segmen tu..pergi kt sini ye http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

tarikh tutp : ogos

Tentang Kita said...

TAHNIAH..bakal duk kt umah sendiri tak lama jer lg kan...

teratak hati said...

dah settle pinjaman boleh la duk rumah baru nanti..

BERT said...

vavava tahniah kak.... dapat jugak rumah baru nanti.. lulus dah pinjaman perumahan... mesti esaitet duk umah baru kan ehhe

Chic Na said...

bestnya ada rumah sendiri. ok la tu drpd dok menyewa je kan. ;)

9n0L4 said...

wahwahwah. untunglaaaa dh ade rumah sdiri. bestnyeeee. ;)

MamaEma said...

Alhamdulillah dan tahniah...ema pula dah dua tahun lulus..tp rumah masih belum siap...gaji pun belum dipotong lagi

ieedaz @ mama_isha said...

wah..tahniah! bestnye..:)

wan nurul hezrina said...

lah nape leh pending lama urusan2??kalau ada boleh tulung2 kalau ttg rumahla..huhu...lawalah2 rumah.nurulpun blum beli lagi..tak tahu bila leh mampu laginie.

aReLaN said...

tahniah.layout dalam dia tu sebijik cam rumah sewa saya nak masuk awal bulan depan.hehehe

IntaNBerliaN said...

tahniah.. bestnya.. rezeki :-)

QasehnyaRania said...

tahniah...dah boleh duduk rumah sendiri nanti =)
rezeki