Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 2, 2012

BerWeekend : Bersuka Ria Bersama Family

Assalamualaikum all^^

aduhh..aduhh..duhh..duhhh..ekceli mood sy nih maseh dalam bercuti la..letih sgt²..mau taknya org lain berujung minggu berishirehat di umah,bezanya gan sy berujung minggu gi melepak+bercanda ria+ jenjalan gan family..hikhik. tu la pasai la letih sgt..dah la bagun lewat tadi..punch card arini 8.01am..hukhuk..sori yer mister Boss, len kali tak buat lagikk..hukhuk :-D

oke, all aritu sy ader gitau yg sy nak gi melepak gan family (sebelah sy) dekat n3 nih. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, apa yg dirancang bejalan mengikut kehendaknya..walaupon ader cikit kelewatan nak check-in chalet, namun semuanya menggembirakan..hikhik ^_^

tempat pilihan adalah di Chalet Terapung, Merbok, Kedah. u'olls tau, for da 1st time, sy gi memancing aka mengai (bhs buku org kedah). hahaa sy tak mengai pon, kaum adam jew yg mengai, ayah, pakngah, paklong (both of them my abg ipar) n my Hubby. bestt jugak ek..layannnzzz.

km sume pergi petang jumaat, arround 3.30pm bertolak, den smpai sana dlm 6.30lbh pm la.. dlm perjalanan singgah sana, singgah sini, utk beli ikan n udang basah nak dibuat umpan..malangnya 2 tmpt (kola Kedah + kola Sala) kami singgah takdak ikan n udang tersebut, den teruskan perjalanan lagik, lastly singgah beli di Sg Daun, Yan.mujur ader, kalo tak tak tahu la..mybe smpai Tanjung Dawai kot..hahaa..

sepatutnya check in kui 2, check out kui 1pm esoknya.tapi km tak tahu, jadiknya agak lewat la km smpi..huhuu

sesampainya kami, cam biasa punggah barang masyuk bilik..pastuh aktiviti memancing bermula oleh kaum Adam. hukhuk. kaum hawa ape kejenye pulak? ofkos la prepare for dinner. saya pulak, asek pegang kamera..hikhik

byk jugak dapat ikan tp ikan kecik² jew, katanya ikan gelama. cuma bapak sy jew dapat special ckit, udang lipan..hikhik.

esoknya, 30hb kiteorg bertolak balik, opssss lupa plak nk gtau, be4 balik tengahari tuh, km anakbranak sempat lagik naik bot pusing² laut kat Teluk Bayu. ader 2 pakej, RM60 ronda teluk bayu, RM180 ronda Tanjung Dawai. setelah perbincangan dibuat km pilih teluk Bayu, bukan aper, ekceli nk bawak bebudak tuh jew naik bot, bukannya diorg tahu pon Teluk Bayu, ke Tanjung Dawai kew..yg diorg tahu naik bot jew..hakhak.

oke, bila dah smpy Chalet kat Teluk Bayu, terus jew sy col opismate, Kak Maziana aka KakTon, ekceli mmg kakton dah gtau nkg Teluk Bayu, tu pasai sy col..tgk² berjumpa lah kami walaupon tak berjabat tangan, mana taknya, sy ats bot, dia di chalet, cmna nak berjabat tangan juz masing² tgk muka jew, dia siap pelawa makan nasik lagik..hahaa..mana nak bley nya kakton, sy mai ronda² jew. bukan tujuan gi lepak chalet kakton..hakhak..lawak kan..

abes jew naik bot, km pon packing sume barang² tuk balik umah, masing² dah keletihan, namun sempat lagik singgah mandi air kejun pulak, kat Titi Hayun, Yan..hukhuk..

sukenya bebudak tuh mandi..mau taknya, panas² begini sedaplah dapat berendam..dah siap semuanya, bertolak balik, dr yan smpai alor star, giliran sy pulak yg driver, mr. papa dah keletihan deh..mau tak letih gila mengai punya pasai, smpai tak tido..smpay umah maktok around 3.30pm++,
sempat rehat kejap je, pastuh betolak balik umah sendiri, smpay umah, siap makan malam+ iron bju keja, siapkan barang² sekolah cik qhayra, den lepas jew isyak semuanya tido keletihan..hakhak..sakan gila berujung minggu..hikhik..

ohya, lupa pulak, 
semua pixca korang tgk mana yg ader link tuh ya..
klik jangan tak klik
kalo tak u'olls tak dapat tengok gambaran yg sy ceritakan..
hehee..slamat menerjahh ya..

oke, adiosssss :)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

39 comments:

Riena Haiqal said...

sekali sekala luangkan masa jalan2 dengan keluarga sangat2 la best walaupun sangat2 memenatkan.. hehehehehe
:)

Deqla manjew said...

jelesnyeee... deqla dah lama x berjimba2 dgn satu family..huhuhu

Yumida said...

sronoknye..g mkn angin....ronda2 guna bot tu bez je...even byrn nye mahal sikit..tp bg kepuasan n kesronokkan

nuha ahmad said...

ingat takda gambar, skali sis cakap ada kat link tuu.. laju laju klik.. hee

izan mama mia said...

mengail..hehe..lama tak sebut..eja ngan sebutan cam lain jer..

Chic Na said...

wahh betul2 bercuti ni. mmg seronok kan menghabiskan masa ngn family. tp jarang dapat peluang camtu. susah nak kumpul semua. ;)

izz iizza said...

sy suka aktiviti memancing ni tapi en.suami sy tu bukan minat memancing..x bestnya lar..

pergi camni dapat tidur semalam mesti lagi best..teringin nk rasa..:)

lelamaisara said...

wah wah wah...buakn main seronok lagi tgoknye tu...jelesnye...nak mcm ni jugak..huhuhuu

~Sweet Honesty~ said...

wahh..bercuti sakan dia kan..skali skala mcm ne tak rugi..seronok n enjoy je kan..

syiela said...

wah cuti sakan.. sekali sekala camni bestkan ^_^

are_lin@yu said...

beznya g mancing..ayu tak pernah g lg..takut xlrt nk tgu ikan..hehe

Wanieys said...

bestnyer dpt g bercuti....

wan nurul hezrina said...

msa bersama family yg terbaik..nak2 dh penat bekerjaknn

MamaEma said...

ala..lewat seminit jer kan...hehhe...

memang penat kalau hari minggu tak rehat

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye cuti ramai2 ngan family..
mesti enjoy..~

ஜ miss klanika ஜ said...

hehe, i love fishing (: . my feveret tue .

lia said...

udang lipan tu kami panggil udang ketaq he3...

seronok dpt spent time dgn family kan.....

ain dzaya said...

kalau rasa CREATIVE, ARTISTIK, GEORGEOUS, ADORABLE, FASHINABLE,OWESOME clik sini : Konspirasi Blogger Kreative 2012

mia izzati said...

seronoknyee sekali sekala dapat pi mancing pi mandi..baru le terisi hidup ni

mama aryan said...

best bercuti dgn family kan,walapon penat,tgk sumer org hepi,kita pun hepi jugak..hilang penat rasanya

kay_are said...

cuti2 memang best r spend time ngan family kan.. tambah2 g picnic.. best2..

9n0L4 said...

rase lame dh tak join family day. ;)

Kesuma Angsana said...

dari citer nampak seronok je.. letak le gambar2 cikit hehe

Alynn Nyzaa said...

seronoknya! :D
sy BW cni ^^
boleh x mntk jasa baik undi header saya "ALYNN"? cara2 kat sini >> http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu_27.html

plus, jom join GA best ni http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/giveaway.html

happy blogging! :D

Tentang Kita said...

part memancing tu yg buat saya teruja sgt

Cinta Misteri said...

Enjoistah...CiM penah brcamping kt titi hayun, tk ingat dh kurun keberapa masa tu. Tpkannn...tanjung dawai tu glamour je tmptnye, kt mana CiM dengar ek?? {dlm lagu kowt}

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

wah, bestnyer.. dah lame x jalan3
ngn fmly.. rndu plak..

wahida said...

baru nak tanya, mana gambar...sekali kena klik la...huhu...

Si Matatajam said...

M dah lama tak bercuti. Last kali p Penang ja... Rindunya nak luangkan masa ngan family...

Scya Lollita said...

seronoknya bcuti dgn family ^_^

Masha Meisters said...

hihi...hepynyer g jenjelan makan angin gan family :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah lama tak jalan huwaaaa

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ltih tp seronok kn..hihi..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..mmg besh ni kak.. jln sana sni..

Saya Disini said...

bestnye p ngn family..

are_lin@yu said...

ayu pernah pergi situ..dalam jugak nk masukkan..hehe..teringin nk g lg..bez...;-)

Masz Sidek said...

wah ni baru seronok bercuti.... walaupun letih tp hati mesti rasa puas... :)

eintan nurfuzie said...

bestla dpt jengjalan.. cik en asyk bz dengan kerja je

Papa Mifz said...

tak dinafikan lagi bercuti sebenarnye meletihkan...tapi dalam masa yang sama enjoy sebab dapat spend masa dgn family kan...;)