Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, July 25, 2012

I'm Back

Assalamualaikum all^^

saya kangan bangat sama kamu semua..kamu windu aku tak??ahahahaha..
saya kembali bekerja walaupon kesakitanku maseh belum sembuh..ahaksss.
tapi jari jemariku pantas menekan keyboard krn windu sgt n mengupdate status diri ini..
(jari tak sakit tapi bila taip rasa slow semacam jew,seperti terasa sakit gigiku ini)

amboi DeqLa panday dia bocor rahsia kite yerr..smpai kecoh abes dlm blog dia..depa semua hinggat cek serius sakit tau..dengar operate pulak tuh..smpy dapat sms dr sis wanieys bertanya khabar..dah la henpon pecah skrin, tak dapat baca apa isi kandungan dia..hampes betoi..bila dah col tanya balik dia, cakap² den terputus plak, mau taknya dek sebab skrin yg pecah itu membuatkan aku tak bisa nak cek kredit aku da bapa hinggit lagi la..dah kredit abes, tak sempat nak bagi salam pon..huhuu
lawak la gan kisah ramadhan aku tahun ni..arini dalam sejarah..

pestime, dengar suara DL.hehee, suara yg manje la..
bley DL nih gelak gan aku,
dia cakap "pekatnya dia ckp kedah"
isk..isk..isk..
tak patut betoi la..
dah mmg cek nih orang kedah la DL
cmna nak cakap Key eL
hahahaha..

actualy, sy operate gigi geraham bongsu sy yag memang problem..
image amek di sini
 ermm macamni lah keadaan dia..

tak der la siyes sgt, tapi mmg makan bubur jewla..
tanya doctor brapa jarum, then dia jawab tak kira pon, berjahit banyak jarum jugak
sy operate ari jumaat aritu, then diberi MC selama 3hari.
arini baru masuk keja.
 tak semua orang jadik seperti saya..ader sesetengah org jew.
mungkin u'olls tak mengalami masalah seperti saya.

u'olls tahu??
selama MC diumah 4hari lepas temasuk ari sabtu,
sy tak gelak tau, rasa terputus urat gelakku,
arini masuk opis kwn² duk wat lawak pulak,
terasa sakit urat² gusiku hingga ke atas kepala nihh..
adeyy mmg seksa la kalo sakit gigi kan.
sabo jelah..

tahun nih pengalaman posa yag agak tak best la.
u know y?
1st, diriku mengalami sakit gigi
2nd, henponku pecah hinggakan nak tgk owg col pon tak buley dehh,
nak baca mesej telah lagik la..bley tgk nama owg msj je, 
isi kandungan mmg tak leh baca. yg lain semua lah tgk.
dugaan ramdhan betoi la..sabaq² 

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

26 comments:

Mrs Velentine said...

hehehe...mmg sakit 2...sya hari 2 cabut biasa je...nasib c operate

Deqla manjew said...

hahaha.... nnti nk soh DQ ckp kl..x dulik.. nk dgr jugak..hikhik...deqla tau la DQ operate apa hari tu..deqla just ckp operate x ckp pun operate apa kan...sbb nk tggu DQ yg bgtau sndiri..hihiih...suspender je deqla ni kan! haha..btw, syok borak2 ngan DQ.. ramah dan mesra alam.. i likee.. =)

CintaZulaikha said...

alahai, boley terasa sakitnya sampai ke sini. sy ni taderlah operate, tp cabut gigi. huyooo, manyak sakit wooo...bengkak agi, rasa nak marah org tu dah macam menjadi2...hehhe. tp kalau gigi bongsu dah jd cenggitu, mmg terpaksalah cabut. gigi bongsu sy pon jd g2, tp yg jns boley nampak lagi tuh...tp tak plak sakit...humm

are_lin@yu said...

ooo begitu ceritanya..ingt kena operate apa..gempak deqla cita..hihi..tp sakit gk tu..nma pun operate kn..selamat berpuasa dgn jayanya dear ;-)..salam 5 ramadhan ;-)

mummycda said...

operate gigi ke..sakit gigi memang tak leh nak buat per pun......ida pulak gigi berlubang kat geraham...kalau makan sakit sangat tapi sampai hr nie bertangguh nak pi palam...takut.....

lelamaisara said...

seram lak dengar operate2 ni...terasa lak sakit gg ku...huuuu

ape2 pon moga cepat sembuh..:)

MamaEma said...

gigi graham lah orang paling takut bila nak tumbuh..sebab memang sakit

Riena Haiqal said...

aduyai terasa sakitnya... dugaan betul kan..

syiela said...

yg dengar ni pun terasa sakitnya inikan orgnya.. jgn gelak kuat2 sangat tau :)

eB said...

eB pn graham sendeng... akar kat tepi. tapi since x skt blom lagi la nk operate... takutttttttttttt...
get well soon yer :)

Wanieys said...

bab2 gigi ni plg tkut...deqla tu mmg sj bikin gempak la hahhaa

aReLaN said...

banyak betul duggan bulan ramadhan ni kan.moga tabah menghadapi.my girl pon doktor suruh operate tapi dia tak nak sebab mahal katanya.aiyoo

Zie said...

sakit gigi nk buat apapun tk semangat...

besalh oghang kedah memng ckp pekat... kn... hehe minggu lepas pi aloq staq, nk mkn nasi gulai termenu kat smpg kola, skali tutup da... huhu

Cik Rongoks said...

operate gigi geraham bongsu ? hihihi..sakitnye..
semoga cepat sihat ye kak ^^

N.Aima K said...

gg segan nak keluar..hi hi..cepat-cepat sembuh taaaau

wan nurul hezrina said...

adusss mmg sakit..nurulsampai laa nie mmg tak buang geraham bongsu..tkuttt

IntaNBerliaN said...

adoiii xsggup nak cabut lg gigi geraham... pengalaman mengerikan walaupun x operate

Masha Meisters said...

huhu...dah sembuh lum ni :)

sakit tu lau gg graham...Masha penah gak tapi xd la sampai kena op...:) selamat kembali :)

~Sweet Honesty~ said...

sabar yeaa..ada hikmah semua tu..moga cepat sembuh..(^_^)

IntaNBerliaN said...

kulit alisha biasa je stakat ni.. xda alah... nape yer? :-)

ohya, kalu tgk yg merah2 kt btg hidung or muke alisha tu, tu kes dia garu.. time kuku pnjang.. hihi

Masya said...

dah ok ker??

sy pun tgh sakit gigi berlubang geraham bongsu ... hadoilah nak cabut tkt .. lagi² dah pose kan... syg pulak nak btlkan..

izan mama mia said...

baca entry ni pun dah terasa sakit..ciannyer...teringin gak nak dengar loghat kedah yg pekat tuu..hihiih...
mg cpt sembuh yer..dan kembali senyum lebar..

Chic Na said...

tertanya2 gak mama qhayra ni sakit ape. huhu.. sakit gigi memang tak leh tahan. apepun moga cepat sembuh ya. selamat berpuasa. :)

Che Rosliza Che mat said...

gigi geraham memang sakit kalau nak tumbuh balik huhuhu

izz iizza said...

mesti sakit ni kan...take care semoga cepat sembuh ya..:)

fiza said...

Sakit lain bley tahan, tapi sakit gigi memang tak bley tahan.