Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 30, 2012

Kesinambungan Family Dayz



Assalamualaikum all slamat pagi,

pejam celik pejam celik dah 10 Ramadhan dah arini kan?? ermm korang maseh berpuasa penuh kew??

maseh lagik topik yg sama..cerita ceriti tentang Bukit Merah Lake Town Resort..sapa yang belum baca sila klik sini..

oke abes jer kitorg layan Mee Udang Kuala Sepetang, ondaway balik sy ckp km jumpa funfair. bila dah alang2 jumpa kami pon singgah..ini adalah funfair yg paling mengapak pernah sy masuk..
mmg hampes betul la..

tiket masyuk 
dewasa rm 4
kanak2 rm 2

then setiap token rm 2
then setiap mainan bukan guna satu token plg rendah 2token,
so kat situ dah rm4 tuk sorang.

 cik Qhayra nak naik ketapi malam tuh..
so, nak tak nak kena pilih ketapi kasi dia naik..
ohya lupa pulak,
mainan di situ semuanya extrem tau..

oke, km pilih naik ketapi 
tgk 2branak nih..hakhak


sebenaqnya sy tak suka naik benda2 alah yang extrem nih..ergghhh takut..
memandangkan mr. papa tau naik so terpaksa la mama naik..
bila naik mak oii lajunya,,takutttt..hukhuk

utk naik ketapi nih memerlukan 3token utk sorang
jadinya, 2org naik, lu pikirla sendiri,
tu sebab sy cakap funfair nih mengapak..

lepas jew naik ketapi nih terus kitorg balik tau..
ermm byk org yg datang bukan melayu.
dah compom2 la tokeynya jugak bukan melayu..
hukhuk.

opsss dekat n3 ini jugak saya ader cakap pixca tak banyak masa mandi.
ekceli, pixca saya yang tak banyak, coz sy jadik kameramama yang tak rasmi la..hukhuk..habuan la
jum layan pixca jelahh..
dah get ready nak check out, then ke Bukit Merah Lake
dah sampai pintu masyuk Bukit Merah
cer teka tangan sapa la nih??
hikhik
hahahaa amad tunjuk siku ke??hehee
lawak amad
chiwi pelampung..
mau balik sudahhhh

 semua dah sedia nak balik..
tinggallah kenangan

our driver, sempat lagik posing..hikhik

ini budak sudah terhele..letihh sudahhhh..cian dia

Tamat^^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

15 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

Wah best nyer gi waterpark tu, mama teringin nk bawa isha g waterpark jgk..mesti seronok punyer! ;)

Deqla manjew said...

wahh.. syioknyeeee..si drebar tu dah mcm faizal tahir la nengoknye..tp skali imbas je laa.. haha

Zie said...

wah best2 bukit merah

lia said...

wahhhh best nyer baca n3 ni... rasa nak p sana, berendam dalam air...

Kesuma Angsana said...

mmg syok giler ni!

Chic Na said...

memang cekik darah funfair tu. huhu..
penat sungguh cik qhayra tu. tp takpe seronok.

ros_reeza said...

bestnya cuti2 malaysia :)

dah lama dengar pasal mee udang kuala sepetang ni, tapi tak berkesempatan nak rasa lagi :(

mirraperri said...

bukit merah lake town resort? ohh dekat ja dgn sekolah sya..tiap2 hari bleh prgi tp sya xsuka prgi tmpt mcm ni,sya suka duk rmh berbloging..haha..

Tentang Kita said...

waduh2 seronoknya berjimba2 dgn family....

wan nurul hezrina said...

tunggu sofia besar cket baru bleh g team park=)seronok kan bebudak kalau g c2

izz iizza said...

ni sebelum puasa ker..sbb rasa jarang org mandi manda dalam bulan puasa ni...:)

apapun memang best tempat ni..:)

Si Matatajam said...

Bestnya p bkt Merah...M ni dok teringin lama dah..tak leh nak pi lg...

IntaNBerliaN said...

bestlah g team park ni... tingin gak nk bwk alisha g.. :-)

QasehnyaRania said...

ada anak2 kecik mmg syok p waterpark kn ..

9n0L4 said...

bestnye gi waterpark. brape ehhhhh bajet kalau nak buat family day kat situ? huhu.