Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 2, 2012

Henpon Baru Mr. Papa


Assalamualaikum n salam 13 Ramadhan^^

apa plan masakan berbuka korang ptg nanti.??
errmm mesti menunya best²..
aritu ader saya cite tentang raya sy gan Henpon baru kan??
korang baca tak??
kalo yang belum baca sila la ke page tersebut.

actually, ader lagi citenya..
aritu sy bukan beli henpon tuk sy jew malah 
sy belikan jugak buat suami tercinta, Mr. Papa.
terbalik pulak gan cite sis Wanieys, beliau dapat adiah dr incik suaminya
tapi, saya pulak kasi adiah buat suami..

hehee, tak kisah la.
sy belikan mr.papa jenis android jugak.
trennnnnnzzz
cumei tak??

image by abg google

dapat la WhatApps, Viber n sebagainya free
tapi kena ader tenet la.
kalo tak, tak free jugak la.
mr. papa taknak yang besaw²
rimas katanya..
so dapat la henpon kicik tenet tuh gan dia..

*********************************************

bila dah sy belikan tuk si papanya,
maka nya, si anak tuh wat hal la..
dia pon nak jugakk.
ahh sudahhh..
mati akai mama dibuatnya,,hukhukk..

saya pujuk dia..
(tgk dialog bawah)

mama : adek pakai la tipon lama mama tuh??
cik qahyra : tipon mama yang tuh rosak, adek tak leh guna..
mama : takpa la adek bukan reti guna lag, adek amek yang tuh la.
cik qhayra : tak mau la..tipon mama pecah cmna adek nak tgk.
sy tergelak bila dia kata gitu..still bersabaq lagi, terus memujuk.
mama : adek nak buat apa gan tipon tuhh. adek bkn reti lagi.
cik qhayra : adek nak jugak..esok mama beli kat adek sama nahh.
saya dah blurr..last² kuar ayat sy.
mama: mama beli yang mainan tau..esok mama beli.
cik qhayra : adek takmau mainan.adek nak tipon jugakk mcm mama.

pungahhhh nanak macam aku pulak budak nihh..mati aku..(dlm ati stil duk pikir cmna nak pujuk budak sorang nih. dia mmg susah la. kalo ckp nak yg tuh nak jugak², lagi tak dapat, dia duk mintaq yg tuh la sampai dapat. demand tinggi, kuat merajukkk..

pastu, sy baru trigat yg kakak sy, Angah pernah belikan anaknya galaxy tab mainan. haaaa..trus nakp cari..pujuk la cik qahyra.
u'oll tau cmna saya pujuk. haaa..
saya amek brosur samsung yg mmg kami amek di kedai yg kami beli tipon.
then, sy tunjukkan samsung tab.
sy ckp nt mama beli mainan macam nih oke, besaq lagi dr henpon mama..
mujur termakan pujukan saya.

mlmnya pulak skali lagik dia mengamuk nanak fon cm saya.
adeyyy, penat sungguhh la cik qhayra nihh..
cakap pon tak paham..
u'olls tau, sy sibuk nak berbuka puasa,
dia pulak sibuk duk "tenyeh" fon baru sy..
adeyyyy..sayang oiiii..tak sampai 24jam lagi fon tuh mama beli.

sayanggg oooo fon baruu..ahaksss
selain duk sibuk "tenyehh" dia buley p cabut wayar charger
n masukkan fon sya dalam
buaian yg mmg tersedia gantung di blik sy (umah MIL)

makkk oiiiiii..marahnya saya..
sabo jelahhh..

dia mmg nak kasi sy marah coz
dia maseh tak dapat apa yg dia nak..
lepas buka puasa jeww,
sibuknya sy n suami bersiap² nakg cari tab mainan kat dia.
malangnya, kedai mainan semua tutup awai aritu,
maklumla ari jumaat..hukhuk

ronda punya ronda
sambil memujuk nak cari esoknya,
km singgah kat kedai Ikan,
nak kasi dia lupa sekejap mainan dia tuhh,.
lupa la sat masa kt kedai ikan tuh
balik umah wat hal pulakkk la..
pujuk jugak kasi dia tidur
mama ugut kalo tak tido esok xleh p beli mainan.
then akhirnya tido jugak..
esoknya bangun pagi settlekan kereta kt workshop.
baru kuar cari mainan dia.

nak tahu apa mainan dia tunggu entry seterusnya yerr..
hehee adiossss..^^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

30 comments:

cik dah faridah said...

sama henpon cik dah ler..hik..hik...dah pakai 7 bln pun....

eB said...

ooo x tido x leh gi bli menan yer?
cute
^___^

Mrs Velentine said...

hahaha...budak2 biasalah

izan mama mia said...

adoi..letih..laaa..tu laa pasal anak kita nie..sabar-sabar

Cik Rongoks said...

sama cam fon ika . hikhik

Deqla manjew said...

haha.. naseb la DQ.. layankan aje... :p

mama aryan said...

macam-macam kerenah anak2 ni ye,kdg2 geram je kan hehe..

Che Rosliza Che mat said...

biaslah tue...budak2 memang cam tue...tapi tahap kesabaran kitalah yg menguji...

lia said...

wahhhhhhhh kagum... kagum....

pandai kan anak2 zaman skng, nak gadget canggih2 jer he3

LiYa HaNiF :: said...

budak2 zaman skrng ni... mmg bijak2 belaka.. hihi kene layankan je lah...

Chic Na said...

wahh sume dapat gadget baru nih. seronoknya.

Wanieys said...

namanya pun budak mcm tu la...selagi xdapat selagi tu la nak huhu...best la suami dpt phone dr isteri hihi

Deqla manjew said...

DQ, suka font 2? guna la.. hihi...deqla amek yg font 1 la dulu..nnti pasti deqla tukar yg lain pulak.. :p

teratak hati said...

Puas la melayan kerenah so kecik kn..

are_lin@yu said...

s3 ni kan..wahh baru lagi..hihi

Dylla Abas said...

hee...advance perangai budak2 skrg ni naa :)

ieja amieja said...

haha..sian adik kene tipu dgn mama..mainan pun mainan la..bukan reti sgt pun..janji enjoy kan..

~Sweet Honesty~ said...

hehe..demand pla qaira eyh.. msti dapat psp 3..haha

Zie said...

dasyat jugk cik qaira ni yer.. hehe..

izz iizza said...

waa suami ietri beraya ngan handset baru ni..:)

ieedaz @ mama_isha said...

Anak oh anak... mcm2 kan...
Untungnyer encik asben tu! :-)

Si Matatajam said...

Amboi bertuah cik Abang MQ dapat hp raya gitu...comel M tgk hp cinonit camtu...

9n0L4 said...

nak jugak yg tab tab tu mama. hehe.

Kancil 8349 said...

wah...untuknya...jeles plak hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhh comel henpon baru...

eintan nurfuzie said...

wa.. bergayanya

eintan nurfuzie said...

p/s : tok cik en tinggal kat kg pengawai.. dalam alor janggus la... cik en pernha sek men alor janggus lu

ros_reeza said...

hehehe.. ragam anak..

Cik Aini said...

haha,br mama dia tahu...
yelah dah beli henpon kat papa kat dia xnk beli lak..trs merajuk ye cik Qhaira yg comel smp dpt tepon betu tau.,hahahaa

wan nurul hezrina said...

budak2 skangnie mmg advance sungguhlah..tau dah syokk.mcm galaxya tab,ipad,mmg bagus gak beli n download games yang learning punyer.boleh main sambil studi.boleh merangsangkan otak jugaklah