Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, September 10, 2012

Kami Punya Raya (1st Syawal)


Assalamualaikum semua

apa khabar?? Didoakan anda semua berada dlm keadaan sihat selalu.
arini nite duty, so dari duk "menengung" saja depan pc nih, lebih baek hapdate blog.
 lagi pon arini agak ada mood nk becerita
so, pantas jari jemariku menekan keyboard,
naseb la lucut jew keyboard² ini..hahaa

bermula dr petang khamis, opis kite dapat pelepasan balik jam 1ptg.
so, tepat jam 1 jew, semua dah get ready mau balik suda.
sempat bersalam-salaman antara opismate.

balik jew umah cepat² siap kain baju nak blik kampung lerr..
opssss kampung agak jauhhhhhh
dlm 45minit jew dah sampai..
hahaaa..

petang khamis trus balik umah MIL
stay situ sampai raya.
tapi, last ramadhan saya sempat balik berbuka bersama keluarga sebelah saya.
balik coz hantar baju my dear sis, angah upa baju gan MIL.
tu yang balik jugak.

balik dari umah mak bapak saya, cik Qhayra terus ghaib a.k.a tidoq lena sampai tak sedar habaq, mau taknya seharian cik Qhayra tak tido coz jumpa geng sibuk nak bermain, 
lagipon mmg saya tak paksa dia tido coz malam raya saya ader plan gan mr. papa,
tau aper??hahaaa
saya nak tinggal dia la,
bukan tak nak bawak tapi agak susah la.gan keadaan owg ramai kan??
paham² jelah..masing² pakat nak soping belaka. 
nak kuar ronda² cari baju mr. papa yg belum lagi dibeli.
tahun ini MIL mmg tak sempat nak wat bju incik somi tau..
tempahan baju dia banyak sgt.
bukan takat baju mr. papa, skali baju saya tak sempat nk buat.

di awal planning, tema baju raya kiteorg papel.
memandangkan MIL tak sempat nk buat bju kite
last² jadi wana merahhh.
baju sy mmg ader wana merah.
then, baju cik Qhayra pon.
cuma mr. papa jew belum beli.

hinggat nak pakai merah tuh 2nd syawal.
alih² jadi 1st syawal pulak.
tempek pic anak beranak..
merahhhnyaaa mak ngahhhh..hikhik
inilah keluarga cik Qhayra.
bg yg belum mengenali, inilah dia,
mama, papa n si kicik tenet, Cik Qhayra.
ahakss, gedikss la pulak..

 boy berbaju pink tuh, danish namanya, kazen qhayra dr KL

pagi syawal lepas sembahyang raya, kiteorg balik umah mak bapak saya..sehingga petang baru gerak ke umah sanak saudara sebelah saya.. abes beraya umah tok, wan, sebelah mak n ayah, terus balik semula umah MIL. teramatlah keletihan, ta[pi mood masih nak beraya, so tembak menembak bermula. tembak apa lagik, tembak mercun la..opssss, bukan saya yang main k, saya tgk jew, hehee..saya tgk org main sambil memantau keadaan cik Qhayra yang bermain bunga api.

peace yo..(!)
chumeii tak saya??
hiikhik
cik Qhayra n Danish.
cumeii Danish berbaju pink

nak tempek jugak pixca 2branak nihhh.
tak abes² gan peace cik Qhayra tuhh.

okey, u'olls inilah cerita 1st Syawal kiteorg..nak tahu cite 2nd Syawal tunggu yerrr..banyak lagi nak cerita suka dan duka sepanjang syawal ini..arap² saya berkesempatan la hapdate kisah raya sebelum syawal meninggalkan kite yerr..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

18 comments:

Si Matatajam said...

Mengerinya mata M.. Merah menyala tu. Hak hak hak...

Chic Na said...

merahnya mak ngah. huhu.. bestnya kampung dekat2. sesuka je nak balik umah family ke umah in law. tak yah gadoh2. huhu..

Cik Aini said...

amboi
kemain lg cik Qhaira dgn rayben dia no..
cumeii2 mmg cumeii..
merah la makngah ooii.nmpk ceria n meriah la plak wana merah ni kan =)

IntaNBerliaN said...

comel je qhayra ni.. :-)

ieedaz @ mama_isha said...

wow..merah nyerrr..meriah gitu..:)

Deqla manjew said...

meyah betol aihh... kena ngorat ngan lembu tau la..hahaha.. deqla hari tu pun dpt half day..tp 12suku dah bole blk..huhu...pic yg last tu kan, awatnya? nk tunjuk kasut cantik ka?? :p

Wanieys said...

meqah aihhh :-)

QasehnyaRania said...

merahnya mak ngah..silau mata ceq...hehe

QasehnyaRania said...

merahnya mak ngah..silau mata ceq...hehe

Riena Haiqal said...

wah merah ke tu.. hehehehehehe..
sama la kita. tapi baju kitorang siap ngam2 raya pertama.. husband sya g sembahyang raya guna baju tahun lepas je.. saya kat rumah dah la nak jaga anak lepas tu kena tolong MIL jahit baju kitorang.. huh huru hara dipagi raya...

Pn. Sheila@CC said...

wow... cantiknyer tema raya merah mak ngah gitu....

tak jg gerai, tlg makan jer... hehe

library ada buka gerai ke? tak perasan tadi...

esok, anak2 kita lak jamuan raya....

CintaZulaikha said...

hamboihhh merahnya mak ngah...santek what..

tak terlambat lagi kut nak ucap slamat hari raya kan :)

are_lin@yu said...

wahh semua merah nampak menarik jgk kan..sedondon ;-)

lelamaisara said...

wah merah...lawa gitu...saya pon ala2 merah jugak tau..:)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Merah mmg menawan...:) striking yer taon nih...:)

Masya said...

merah menyala² .. ni lah tema kt org yg x jadi .. sebab anak sy pilih baju melayu untuk dia warna lain huhuhuhuhu

wan nurul hezrina said...

merah tanda semangat di pagi raya=)

9n0L4 said...

raye dah abissssss. huhu. nmpk sgt lame tak jenguk sini. maaf ye.