Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, September 12, 2012

Kami Punya Raya (2nd Syawal)


Assalamualaikum semua & selamat pagi..

raya lagikkk..hehee raya kan sebulan.selagi tak abes syawal lagi tuh duk beraya, betul tak u'ollss..abes cite raya pertama, nak sambung balik cite raya kedua pulak.

harini citenyer agak tak best, tapi xpelah saya ok saja tuk share pengalaman raya saya..saya stat cite yerr, pepagi bangun dari tido, siap² semua pakaian nak di iron, coz our plan nk beraya umah sanak sedara sebelah hubby pulak..

kali ini pilihan wana papel, but bukan baju nihh nak pakai 1st raya tau, baju saya n hubby tetap tak siap, mmg MIL xsempat nak buat langsung, mau taknyerr, raya ke2 pon diorg maseh menjahit tau, ader orang nak amek tempahan baju tersebut..tahun ini saya tgk MIL saya paling sibuk menjahit, tahun² lepas xder la sibuk sangat, rezeki mencurah² betul.


 baju cik Qhayra jew, MakTok buatkan jugak
kalo tak compom anak mama takdak baju..
thanx Mak Tok.
dlm sibuk² beraya, trigat jugak cik Qhayra nak kasi ikan makan
kalo tak jenuh puasa la ikan tuh..hikhik

semua dah get ready, misi tuk meronda² raya pon berjalan.kiteorg agak ramai 3bijik keta dah penuh. tapi saya n mr. papa agak bijak, coz tak bawak kuaq keta, kiteorg naik gan MIL, hehee, dah masing² nak bawak kuaq keta, so, kiteorg yg untung.hikhik.


 ini sebahagian family yang join beraya.
ader lagik tau. tapi tak sempat nk snap
tak pasai jew ader tanduk dek kerna abg ipaq yang agak nakal suke menyakat owg..
abes diriku yng shantek nih ader tanduk..hukhuk
mmg nak kena kerat jari dia tau.
 
memula ke umah Tok Lang, tgk tok Lang yang dah uzur,.mana kita tahu ajal dan maut di tangan Tuhan. tok Lang telah meninggalkan kami buat selama-lamanya pada 29 SEPTEMBER 2012 bersamaan 11 syawal 1433. semuga roh tok Lang dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org yg beriman.

lepas jew ke umah tok lang, kite ke umah tok su pulak, lepas itu ke umah sepupu MIL, tak tahu nak panggil apa. katanya, sepupu tuh ank tok su, ermm sy pon xberapa kenal, owg bawak kite ikut jew, then terus ke umah mak jang, n pak lang. 

part ini dah tak best beraya. saya ader menerima pangilan dari keluarga saya. nak tau kenapa.. nanti saya cerita yerr.. now, ader hal nak wat..tunggu yerr,ada masa saya cerita okay. adiossss.

p/s : buat DeqLa Ku sayang..pic yang last tuh mmg nak tunjuk kasut raya tau. puaihh carik last² dapat tak tera mana pon.. hakhak..cantek tak?? nak DL jawap dengan seikhlas ati..hahahaha :P

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

17 comments:

mama aryan said...

takziah..moga rohnya dicucuri rahmat

Riena Haiqal said...

murah rezeki tahun ni ye.. kena berwaspada la kan tahun depan supaya sempat nak siapkan baju utk keluarga pulak.. macam saya punya MIL tahun depan ni dia tak nak dah ambik banyak.. husband saya yang tolong kirakan nanti supaya tak berlebihan.

Mrs Velentine said...

tomeinya dia pakai cermin mata

Arina Shamsul said...

tak sabar nak tahu apakah cerita selanjutnya dear..:)

ieedaz @ mama_isha said...

wow purple plak tu...comey nye sikecik tu bertudung..:)

IntaNBerliaN said...

alahaiii comel je.. bertudung + berspek mata lagi :-)

Kesuma Angsana said...

amboi2 cukup meriah tu!

LYAfrina said...

selagi ade syawal..slagi tu mesti penuhkan dgn diari raya..tp klo lps syawal pon xpe.. lg pon, smua ni utk dijadikan kenangan kan..

Si Matatajam said...

Al fatihah buat arwah tok Lang.. Betoi tu Ajal kita entah sok entah lusa kan..

CintaZulaikha said...

saja jak nak bg suspen, nak sambung2 plak...huhu

sbnrnya untung kan org menjahit nih..nak2 plak bila dah time pose..:) kayo mak ngah

Wanieys said...

meraya sakan la huhu

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

raya ialah masa kita ziarah menziarahi..kenal2kan anak2 kita pada sedara mara.seronok kan?yelah, bukan selalu...:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel2 belaka =)

Deqla manjew said...

hahaha.. bagusnya jwpnmu dear.. ok la kalo gitu..tidak la menjadi kemusykilan lg di hati ini...hakhak...

Chic Na said...

dah tahu kisah selanjutnya. patut baca yg ni dulu. hehe..

al-fatihah utk arwah.

wan nurul hezrina said...

nurul tahun nie bz bangat!takdok gambar rayo...sob sob sedey...tapi akan amek gambar raya aji..buleh?

QasehnyaRania said...

comeynya bertudung + spek hitam..hihi

salam takziah dan al-fatihah buat arwah