Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 29, 2012

Cerita Aidil Adha (Sebelum & Selepas)


Assalamualaikum semua..

salam aidiladha..selamat bekerja kepada yg dah bekerja..yeahh kite pon keja la arini..maaf agak lewat hapdte blog..arini rasa malas nk keja..maklumla cuti 3hr, so baloq liat la, bangun pagi tadi pon lewat.hikhik..oke terus ke cerita.

AMARAN : N3 ini agak PANJANG n Byk Gambaq..hikhik :)

sehari sebelum raya. kite 3branak balik terus selepas keja. keja aritu balik jam 1 tau..hehe dapat pelepasan..syiokkk..malam khamis tuh mmg packing siap² semua baju yg nak dibawa balik..

otw balik smpai jew tol utan kg, ujan mula renyai²..depan kiteorg tuh mmg nmpk awam yg sgt itam. ati mula bimbang. arap² sempat la smpai rumah MIL. ekceli, sy nk beraya di umah mak sy. tapi blik umh MIL dulu coz nak amek baju cik Qhayra n bb Nisrin (anak buah) yang MIL buat. belum sempat sampai umah, ujan yang tersangat² lebat hinggakan tak nampak terus jalan. pernah sy cerita pengalaman bawak keta sorang² masa dekat n3 INI.

kiranya ini kali kedua la jadik cmtuh..mujur kali ini mr. papa yang bawak keta..mau tak jenuh sy teriak sorang² la. cik qhayra duduk dlm keta diam tak terkata..huh mmg tersangat² takut la.. banyak jugak keta yag berhenti di bahu jalan. sy ada suh mr. papa behenti jugak, tapi dia tetap nak teruskan pejalanan, masa tuh mmg dah dekat dah gan umah..nak berenti pon tak padan la katanya.

sampai² di umah MIL punggahhhh..air penuhhh di halaman umah..sudahhh..tgk image di bawah.terbaekkkk..hahaa

air terlalu cepat.. mayb disebabkan saliran peparitan di kawasan tuh tersumbat menyebabkan air bertakung.. naseb la nak wat cmna..halaman umah n dapur jew masuk air..mujur bukan ruang tamu n blik menjahit MIL.kalo tak jenuhhh..
tgk itu budakkk..suda tara berani turun daaa..bukan dia takut, mayb dia geli kot.. nanak pulak mama warning awal lagi.. air kotor malas la nak kasi dia main..hukhuk
masa otw nak blik umah mak saya.
sempat jugak la ronda² tgk kawasan sekitar.
ini antaranya..hukhuk..
nasebbb la..
lega la mama coz balik beraya di kg sendiri..hihii..tak kalut la nk cuci umah..hahaha.. apa daa pnya menantu. naseb baik dapat MIL yg baik hati n memahami..hihii.. kata MIL dlm jam 2pagi air dah surut, masa sy col tanya..Alhamdulillah ujian Allah.
baju ini lah yg MIL kite watkan.. kain disponser oleh ayong, tokey kain..hihii..
baju dah sama owg cakap 2 beradik. macam sarung bantak tak..hahaa..
ekceli, sy salah paham, ayong suh MIL wat pijama tuk bebudak 2org nih..sy hinggat baju kurung. naseb buat baju kurung kalo buat baju tido, kang mama cakap bantal pulak tido sebelah..hakhak..merapu dehh..
cik Qhayra yang suka sangat nak mengasuh..suke sangat nk suap bb makan, hayunkan bb dlm buai, mcm²la dia nak buat,.diri sendiri pon tak lepass lagii ader ati nak jadi bb sitter..hukhuk.
ini anak kawan sekampung y menetap di Key El.
jumpa pon tak jarang² dahh..
cumeiii betul ank dara sorang nihhh?? geram tgk..
Qhayra panggil Chaca.

masa nih siap² nk g kenduri korban umah sedara sebelah MIL,
ader jugak piv raya cik Qhayra, mama punya pic raya tak hinggat pon nak snap.. terlupa gan malasss sama. tak semangat raya la katakan..hikhik

oke, itu serba sedikit kisah raya kiteorag.. tak meriahh pon raya nih kan?? tak brapa mengisah sangat la bab² nak bergambaq nihh.. raya nih asek makan daging jew, semua kenduri dagingg..hahahaa.. nama pon korban..mana da owg korban ayam daaaa..hakhak..dah la taknak merapu lebih² la..

sekian (!)


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

28 comments:

Dayana Bahar said...

kalau dah sistem perparitan out.. memang cepatlah banjir...

ps : Dah terima keychain dan klip rambut.. terima kasih banyak2.. sweet... salam perkenalan juga

Mrs Velentine said...

banjir...wah cantik sedondon

Riena Haiqal said...

wahhhhhh kalau macam ni susah la kan.. asal jer ada masalah perparitan terus menyebabkan kebanjiran..

kinara kinatara said...

cepatnya banjir..ish..kene wat aduan 2..huhu:)

wah comelnya cik qhayra...

Cik Nur said...

Banjir ye..kalau masuk umah jenuhlah nak cuci..kan..

apapun, dah selamt berhari raya korbankan.. :)

Alhamdulillah...

psst..qhayra, still comei..

Mama Qhayra, ni entry untu mama qhayra :


http://cahayacita2.blogspot.com/2012/10/terima-kaseh-mama-qhayra-anies.html


Terima kaseh sekali lagi.. :)

dya bunga said...

penat tu nk bersih kan kalau bnjir

Deqla manjew said...

lorh..ciannye banjir..jenuh la kalo dok nk bersihkan je tiap kali banjir..p wat repot!

Cik Lyeen said...

comelnya dak chaca tu...hehehe:) selamat hari raya aidiladha..:)

Masya said...

banjir ker?? masa raya.... nasib baik x sampai bumbung...

ieda said...

aduhh banjit lah pulakk ..
kat pekan nie dah seminggu x ujan .. x tahulah , selalu tuu dah masuk musim tengkujuh skrg nie .. pelik .. cuaca memang pelik2 skrg nie huhuh

Lily@MamaZaraZareef said...

Kitorang pn takde gambr raya. Tgah hari raya br blk pon..nsb jhr memang biasa2 je sambutan raya haji..hehe

CintaZulaikha said...

baju jalur2, comey what...hehhe. huyoo, naik air nampak..aduduhh, kalau umah naik air mmg penatlah lps surut.

ayat org ada pengalaman umah naik banjir..sedey..

ieedaz @ mama_isha said...

lor banjir plak yer..yerla musim ujan skrg ni kan..kt shah alam ni kalu hujan, lebat ya amat..mmg takut nk drive..

Kesuma Angsana said...

comeynyer dia berjubah hehehe

eB said...

kami pn rs x meriah... x der gambar ry laks tuh. hu3...
eh tadi mention byk gmbr... mn3? :)

izan mama mia said...

laa banjir lak...kesian kan...tu laa sistem kena jaga,...wah comel aksi qyra menyuap tu

Chic Na said...

laa siannya beraya dalam banjir. oo pandai ek larikan diri. hikhik.. tu tandanya qhayra dah ready nak ada adik. hikkk..

Karukord Jagau's said...

halamak....banjir huhuhuuu

LiLy @ MaMaQiStInA said...

banjir..cepatnye air naik..
Ktorg pun raya ni takde amik gambar..mood takde..raya pun bertiga jer kat sini...
comel jer tgk diorg berdua..baju sedondon..^^

9n0L4 said...

ayu pun update pasal banjir kat kedai mama die. :)

IntaNBerliaN said...

susahlah kalu sampai jd camni kan..

jeBateja said...

wahhh...den sekali lah dulu hadapi banjir kat perak...rumah mak angkat......susah bebenor rasanya...uhukz

wan nurul hezrina said...

aahlahkan ujan mmg lebat masa raya aji arituh,,sorry kay DQ nurul bz sangat tak dapat nak balas msg semua..arituh mintak alamatkan nurul lupa kot nak kasik..huhu mmg mcm2 emergency lah sampai raya aji kat sepital jew.huhu

mama aryan said...

penah rasa umah banjir masa aidilfitri hari tu..penat gak mencuci rumah

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

a'a kalu jln pegawai tu hujan lebat sikit pun air dh naik...nak buat cmna dugaan tu

Si Matatajam said...

Dugaan tu kan DQ.. Sian ur MIL...Comelnya Cik Qhayra..Chaca tu pun sweet gak..

shidaR said...

naseb tempat shida kawasan tgi fuhh!!

shidaR said...

salam aidiladha sis :)