Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 16, 2012

Edisi Ketaq Lutut


assalamuaikum semua

selamat malam..nak cite sikit..ekceli saya bru sangat sampai umh..abes class td jam 6.20 ptg trus blik kg tuk amek mr.papa n cik qhayra..utk makluman semua setiap kali class saya mmg berulang dari kampung..bila kelas abes jam 12mlm maka tidorlah saya seorang diri di rumahh..hikhik

ari jumaat malam aritu saya tuang kelas.hihi bukan xp p tapi balik awai..hakhak.tepat jam 9.30mlm terus sy kuar..hikhik lgipon lecturer ganti jew aritu coz lecturer sebenar gi Key eL.,so mmg dah planing lerr siap pakai seluar coz nak terus blik kampung..mlm tuh rasa badan kuat sikit jadi blik la sya..

jam 11pagi keesokan harinya, bertolak dari Alor Setar ke kelas pulak..kelas arini sampai jam 6.20petang. aritu ujan yang sangat lebat..waduhhh takut siiii..

kuar sampai Changlun upenya tak ujan dlm uum jew ujan..perjalanan diteruskan sehingga ke tasek (tol RM 1.60)..smpy di situ ujan mula turun renyai²..makin ketaku jalan, makin lebat ujannya..erghhhhh, ati mula bimbang..ekceli, saya kureng sikit memandu dlm ujan coz mata kurang jelas disebabkan silau yang tinggi. ati mula naik gabra..

perjalanan diteruskan, lepas jer tol utan kg, ujan lagi lebat..sehingga keta yang dipandu rasa macam tak larat je nak jalan walhal aku nih bukanya berat sangat..memandu sorang tak taulah kot ader yang numpang..mujur dia tak tunjuk rupe tak tau jenuhhh pangggsan aku..hikhik
tak pernah ku rasa begitu takut sebelum nih. pestime rasa macam nk lucut jantungku. macam di ujung nyawa tau..ujan lebat sesangat² smpai jalan tak nmpk..aku rasa macam nak teriakkk dahhh..macam nk turun jalan kaki la,.pikir pulak macam nak berenti tepi jalan, bila pikir balik lagi bahaya aku berenti..radio semua aku tutup..takutnya Ya Rabbi, Tuhan je Maha Mengetahui.mulutku tak henti² mengucap dan baca ayat kursi.dah pandangan kabur dek ujan, sesekali silau mataku dek cahaya kilat dan guruh yang kuat..bertambah² takut aku..

tawakal bawak juga keta pelan² hingga sampai..sampai jew tol AS selatan, keta pulak jem teruk..mmg penatt arr..kebass kakiku menahan clutch..bayangkan perjalananku dr changlun ke AS megambil masa selama 1 1/2jam..6.20ptg smpai umah jam 8mlm.

sampai jew umahhh terus masuk toilet kes nak buang air kecil yang ditahan dari tol RM 1.60 lagik..nak berenti buang takuttt, so tahan la sampai umah..naseb malangnya jem pulakk,.mujur tak terbuang dlm keta kalo tak jenuh jemur keta tuh berhari² la..hikhik..

ohya, lupa pulak, masa mr.papa col tanya ada di mana, saya ckp dengan agk marah la coz tipu sy kata tak ujan tapi ujan..bukan renyai lebat pulak tuhh..eee geramm aihhh..Sori yerr dear tak sengaja marahkan mu..ahakss..

lepas kuar dari toilet terus saya merebahkan diri dalam bilik. kaki kiri mmg still kebas lagi..masa merehatkan diri, cik qhayra pun menempek skali temankan mama..dlm masa yang sama, saya layanz lagu Muara Hati Dato Siti & Hafiz.syiok la mama layan siap pesan gan cik Qhayra "mama nak tido jap ek, adek jangan kacau tau". qhayra pon ok. then saya cuba nak lelapkan mata tapi tak berjaya..tengok² nper la budak sbelah nih diam je, jenguk² upenya dia yang tido dulu..ermmm..dia yang layan lagui tuh lebihh sampai terlena,,hahaaha..

dah tak buley tido, saya bangun nkg mandi, sebelum tuh saya gi tanya MIL, Qhayra tak tido ke siang tadi?? jawapannya, dia tak tido pon..ermm patutla tido awai kalo tak jangan arap la..ermm sabo jelahh..anak terbiar dek mama yang sibuk..sian anak mama..mama minta maaf sayang, coz tak der masa yang anak mama..sian sungguh gan anak aku sowang nihhh..

 sian anak mama yg sangat keletihan
sedihh bila tgk masa dia tido.


noted :
n3 nih adalah n3 ari sabtu aritu..
sempat taip separuh jew,
arini baru sepenuhnya..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

18 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

mmg dugaan sungguh kalu drive time hujan & jem...alhamdulillah semua nye slamat yer..

Cik Nur said...

bahaya tau teruskan memandu, risau kalau jadi apa2..

nur pun kurang selesa memandu mlm bila hujan...

lepas ni hati2..kalau nak berhenti pun, berhenti di hentian yg ramai org tau.. :)

Deqla manjew said...

ketaq lutut jugak deqla baca ni..haha..boleh lak p thn kencing erk..haishh... memula baca entri pelik awat la ucp selamat mlm..rupanya entri basi.. hikhik

are_lin@yu said...

laaa akak dok kt kedah ka?area mna?wt ppj eh..

are_lin@yu said...

aduss dear blh lpa plk..sory2..nti blh lah jmpa..hihi

C'Jai said...

Alololoooo...siannye Qhayra..tidur macam orang penat je ye..

shuhadaothman said...

alahai, kalu shu pon mesti ketaq lutut. hehe

kinara kinatara said...

menakutkan n membahayakan bawak kereta tengah2 hujan..:)

xp slamat akak xdek pape..:)

izan mama mia said...

dapat rasakan debarnya dalam keta tuu...ish mmg rasa penatnya...cian anak...tapi demi masa depannya juga kan..

dya bunga said...

lenanya dia tidur

Karukord Jagau's said...

cantek blog...kalau lapang2 jemput la singgah sini ye :)

http://karukordjagaus.blogspot.com/

Chic Na said...

lenkali kalo ujan lebat pakai spek yg berkaler. biru ke merah ke kuning ke baru la nampak sket jalan.

comelnya cik qhayra tido siap alas tangan lagi. :)

Che Rosliza Che mat said...

Memang dugaan betul bila drive kereta hujan2....lena tido...penatlah tue....hihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hujan lebat2 mmg dugaan bawa keta...sian tgk qhayra tido

Mrs Velentine said...

kalau hujan kena hati2..

shidaR said...

lepas ni sis kena berani lg hehee...

wan nurul hezrina said...

memang sedih tgk muka anak2 masa tido..suci jer nampak=)

lelamaisara said...

memang dugaan drive waktu hujan kan lagi2 tambah ngan jem lagi..mau tercabut kaki tekan clugh..huhuu