Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 31, 2012

Mereka Suke Pulut Inti


Assalamualaikum semua.

ehh sebelum tuh nak tanya u'olls tau ke pulut initi tuh aper?? tahu tak? tahu tak?
kalo tak tahu sila tengok image di bawah..

ini dia rupe pulut inti..
area korang panggil apa pulut inti nih??
kot² la ader nama lain ker..boleh la kongsi²..hihii
sharing is caring, kan..kan..
atas ini intinya adalah kelapa (org kedah panggil nyiok )

 ader jugak pulut inti yg di makan dengan serunding..
tak kisah la serunding ikan ke, daging ke, ayam ke. apa² yg bley dimakan la..
ader jugak owg makan gan susu..
ha saya la tuh..hahahah :)

actually, cik qhayra n mr, papa mmg suke sgt gan makanan nih.
area kiteorg ader satu kedai yg menjual pulut ini.
pastuh boleh dikatakan ari² 2branak nih g beli pulut.
kedai tuh juga ader jual tapai tau..

pernah juga saya buat n3 tentang tapai.
kalo belum baca sila klik SINI

 beselera betul tgk cik Qhayra makan..

kdg² dia yg minta nak makan..saya oke jew, asalkan dia mau makan,.
saya kasi jew.
semalam pon balik dr kg, mak sy ader masakan pulut,
pastu mak buat pulak inti
beselera la cik Qhayra makan..hikhik

oke, cukup takat ini saja cerita merapu saya.

noted :
opis sy didatangi audit SIRIM
dan saya masih sempat hapdate blog..
yeahhh terbaekkk. !!hakhak

Ya Allah tlg lembutkan hati auditor..
doakan kami berjaya menambat hati auditor.

sekian (!)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

44 comments:

MAZLIZA ABD RAZAK said...

erm...memang sedap.
kat tempat saya lani dah kecik, sejemput ja. sbiji 4 kupang pulak tu...

izan mama mia said...

selera org utara...sedap sangat lama tak makan ...saya pun org utara,...rindu nak makan makanan org utra tau

Mrs Velentine said...

MV pun suka

Mrs Lurve said...

suka jgk pulut inti tue, sedap!!

Deqla manjew said...

kat kl ada je..tp deqla kureng la mkn mnde2 gini..cehhh.kalo kepci ngan mekdi laju je ko kan deqla!! :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap ni..nyum2..hihi.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

pulut inti sedap..suka mkn dgn serunding ikan

permatabiru said...

suka juga makan pulut inti..

Nyue said...

sedapnya pulut nti..nyue pon suka..tp dl lama xmkn...huhuhu...terigt arwah nenek cz nenek suka buat..

aReLaN said...

saya pon suka makan ni.nasib baik la dekat ngan rumah ada jual.takde la susah sangat nak cari kalau tetiba mengidam kan.hehehe

CintaZulaikha said...

pulut inti mmg sedap sgt. saya ni buat pulut tu pandai, nak buat inti tuh yg tak pandai. jd terpaksalah jd pandai membeli jek kalau teringin, kikikki

kinara kinatara said...

wah..kina pom suka..satu family suka...pangil sama je kak..cume kat sini pangil kelapa 2 nyoo..huhu...moga semuanya ok:)


akak key chain dah sampai..nanti entry nya ya..

Cik Nur said...

kat tempat nur pun panggil pulut inti..

nur mana2 pun bedal je mkn..hihihi..

serunding atau inti, dua2 sedap..hihih

Kesuma Angsana said...

baru je makan pagi ni hehehe

elyna mirsada said...

lau ely xsuka plut inti,tp suka pulut kuning..hehe

Yana Libra said...

saya tau makan aje..namanya xtau..hehe~ :P

are_lin@yu said...

sedapnya lama tak makan..huuhu

Riena Haiqal said...

kitorang pun panggil pulut berinti... heheheheh tapi tu ar memang tak suka makan pulut

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Berselera cik Qhayra makan..
sedapnye..^^

Si Matatajam said...

Kat tempat kak M pun kami panggil pulut inti..tapi kak M ni kurang makan skt pulut ni... Seronok tgk Cik Qhayra yg berselera betoi makan tu..

Masya said...

wahh pulu inti.. lama x makan dah.. dulu meeting opis dok order kuih ni.. sekarang x lagi...

N.Aima K said...

dah lama x makan kuih ni..eh kategori kuih ke makanan huhuhuhu

iyan shazlind said...

sedap pulut inti tu..paling suka yg inti kelapa manis :)

norhidana said...

akak pn suke... sedap... lemak+manis

shahdiana said...

kita pun panggil pulut inti jugak..paling best kalo inti banyak...manis je...tapi jangan selalu sangat kot kencing manis karang...heheheh...saya suka jugak ni...

ummiross said...

Salam kenal Deq's Qienz..
ummi pun suka pulut inti tu, tapi agak lama dah tak makan,susah nak jumpa..nanti kena pergi cari kat area rumah Deq's Qienz juga ni...hehe.

Myra Jay said...

Sedapnya pulut inti, dah lama tak makan :D

abahsofea said...

saya suka makan pulut sambal..dan..pulut udang :)

syiela said...

tak berapa suka pulut inti.. suka pulut sambal :)

Chic Na said...

kami panggil pulut inti jgk. sesekali mkn tu best jugak la.

Cik Gee said...

pulut itu mmg dipanggil sbg pulut inti.. cuma saya jarang makan sbb x berapa gemooorrrr... hehe..

sHaRiNa eLyaNa said...

oh ni..sama la ..org sabah pun pnggil pulut inti..sdp kan :)

comey ja qhrya mkn..mcm mia sara pula :P

★ aIsyaH ★ said...

sedapnye..lama xmakan..nak sikit..hehe..xD

ieedaz @ mama_isha said...

tahu sgt!! mmg sedap..tp dh lame tak jumpa pulut inti ni...

LYAfrina said...

pulut nt.. lya rasa cam xde j kat sini..atau kt sini pgl lain kot.. tp tgk dr rupa da.. lya x dpt nk cam la...

TiranaAduka said...

nampak sedap.tapi kecik la.kena 3 bngkus untk saya

Tihara said...

as salam

lama dah akak tk jumpe kuih ni.dtg blog ni baru dpt tgk semula :)

dya bunga said...

sedapnya..lama xmkn..

aTieYusof Family said...

Nampak sedap je pulut tu..:)
Tak sama dengan pulut panggang kan?? hehe..
salam kenal:)

Karukord Jagau's said...

pulot ni kena ngan sambal bilis peerrgghh sedap...

psst tentang persoalan webstatic klik sini

http://www.webstatsdomain.com/

ruangan search tu paste kan URL blog ni....dh siap :)

fieda said...

selalu jgk mkn..mmg sodap..

Cik Aini said...

masakan kita kan DQ..mesti la sedap..utara pnya cerita.hehehe

tp kan kat kg ai kan pemes pulut sambai..kira pulut dgn sambal ikan bilis..sedappp woooo :)

IntaNBerliaN said...

pnh mkn tp xtau pggil pe.. hihii

mama aryan said...

wah..sedap tu ,minta acik sikit cik qhayra..hihi