Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 17, 2012

Mewarna Lagik


Assalamualaikum semua.

n3 nih jugak merupakan n3 yang dah basi bak kata Kak La aka DeqLa kite nihh..mau tak basinya cik kak oii, saya nih macam² cite nak kongsi gan anda semua, tapi memandangkan agak sibuk, terpaksala dahulukan mana yg penting dulu,.hukhuk

tak kisah la basi pon, memang nak cite jugak..hahaa..tak kisah la u'olls nk baca ke tak, janji ia menjadi satu diari yang amat berguna buat anak kesayangan tunggal saya ini..hikhik, [abaikan ayat agak poyo ini..]

8 Oktober 2012, satu pertandingan mewarna & melukis diadakan di padang kawad, Palapes UUM anjuran Pusat Penginapan Pelajar (SAC), Jabatan Hal Ehwal Pelajar, UUM anjuran bersama AD@P utusan Malaysia. 

bila dah nampak je emel nih terus angah tanya mama tak bawak cik Qhayra gi mewarna ke..saya nih bukan jenis buka emel sangat pon. bila diberitahu baru terhegeh² nk tgk emel la..selalu je aku nih kena marah, kalo bab blog tuh cepat lah kata angah kepada aku..hikhik.

mula tuh ingat dah malas nak bawak dah coz col pihak yg terlibat tak angkat fon pon.mmg compom tak bawak la..pastu terasa kesian pulak la mek a'ah tuh..kan ke dia suke mewarna. angah cakap mau tau kot rezeki dia menang ker..hukhuk..sehari sebelum kejadian saya pon col tanya nak bawak anak..diorang ckap ok.ermm keesokan harinya, bawaklah cik qhayra ke tempat pertandingan tuh.

mama n cik qahyra menjadi orang pertama yang sampai, urusetia pon tak sampai lagik..hahaa..kata je kui 8pagi, alih² 9pagi pon tak stat lagi mewarnanya..

ohya, lupa plak..rupanya tadika cik Qhayra pon hantar jugak wakil..huhuu, tapi semuanya berumur 5 & 6 tahun jew..ermmm cik qhayra gan anak staf sorang tuh jew 4thn. yg lain semua 5 & 6 tahun..nasebla qhayra oiii..

dan hati mama mmg dah rasa dah susah nak menang nihhh..lagipon budak mmg ramai, mau taknya 3tadika yang dijemput..maklumlah pertandingan nih agak besar jugakla..tgk ke "anjuran bersama" pon dah tahu dahh..

jum arr layan gambaq di bawah..dah tak tahu nak cite apa dah..kang busan pulak nak baca..hihihii., ader jugak cite ketidakpuasan hati..tapi abaikan saja n biarkan ia menjadi pengajaran utk masa akan datang..ahakks poyos gilerr ayat..
menunggu ketibaan geng AD@P Utusan Malaysia.
gambar diorang kuar paper siott, tapi saya tak tgk pon paperbila..
hahahaa..
antara bebudak yg hadirr..ramaii kan???

dah stat wana dahhh..
pulun qhayra pulun.
dah lenguh tunduk
berdiri pulakkk..
hampir siappp..
dahh siap.
hasil kekreatifan cik Qhayra.
ngehhh,, tempek pic 2branak nih jap..
muka sapa lebih besaww agaknya??hikhik

tepat jam 12tgh mama bawak cik Qhayra balik, last² aritu dia tuang sekolah n duduk gan mama di opis..buktinya di sini..untuk pastikan dia tak "buas" di opis mama, mama kasi ubat diam tuknya..nak tau ubat apa mama kasi..tunggu n3 lepas ini..hikhik
 
sekian (!)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

20 comments:

Si Matatajam said...

Bestnya tgk Qhayra dok mewarna..my Khalish ni tak minat warna elok2.. Asyik nak conteng saja..

Cik Nur said...

oo..minat mewarnanya rupanya Qhayra ni... :)
kena rajin bawa dia masuk pertandingan lah.. :)

Chic Na said...

pandai la cik qhayra matching2 kaler.

eh gigi sama la. :)

Che Rosliza Che mat said...

basi ke tak basi tetap nak story jugak kikiki

ieja amieja said...

wah ada bakat lah qhayra..cantik qhayra warna..menang x??

ieja amieja said...

wah ada bakat lah qhayra..cantik qhayra warna..qhayra menang x??

dya bunga said...

khusyuknya qayra mewarna..hihi

Saya Disini said...

cntik pon

Deqla manjew said...

deqla pun slalu je taip entri basi..haha..x cirit birit pun kalo baca kan...ngee...haishh x biase la pggl kak la...kelakor lak rasa..ada sorg tu pggl deqla kak deq..ngeee

Arina Shamsul said...

lahai..tak sabar nya juga nak tunggu alesya besar,then boleh juga join mewarna cam cik qahyra :)

muka kamu sama je dear :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

pandai qhayra kaler

ieedaz @ mama_isha said...

qhayra mmg suke mewarna kan..pandai lak tu..cayalah qhayra...

CintaZulaikha said...

mewarna, mmg kegemaran ikha dan saya...besttt..

kinara kinatara said...

best tengok gelagatnya mewarna:)

syiela said...

pandainya Qhayra mewarna... cantik!

nur said...

cute!!!..heee...blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Mrs Velentine said...

besaq pun cute juga

shidaR said...

ewahhh..pndai dia warne hehee :D

wan nurul hezrina said...

budak seumur dia mmg pandailah nie kaler..kalau bg mek merah dikalernyer satu kaler jer.hahaha

lelamaisara said...

tak kisah la story basi pon janji tepek gak kan..hehehhe..ksyuk betui ye mewarna...

pic last sekali tu nice la....