Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 27, 2012

Tahniah Tuk Diri Sendiri


Assalamualaikum semua..

post tentang raya datang kemudian yer..hihii nak ucap tahniah tuk diri sendiri coz berjaya mendapat cemerlang dlm penilaian prestasi (SKT) bagi tahun 2011. ekceli, sijil nih baru bermula tahun nih rasanya, coz tahun² lepas pon agak tinggi tapi tahun nih lagi tinggi oke. tapi tak dapat pon sijil bukan sy jew semua kawan² gitu. tak pulak tahun nih, mugkin diorg nak motivation staf kot tuk bekerja keras lagik.hahaa. then tahun nih percapaian lebih tinggi lagi berbanding tahun² lepas, tau kenapa?? ha meh sini nak cite.. 

bg yang belum tahu, jangan salah pulak k, ini penilaian prestasi bukan anugerah perkhidmatan cemerlang (APC). bagi mereka yang keja gomen akan tahu la semua benda² alah nih..bagi yang belum tahu, APC adalah anugerah yg dikurniakan atas pencapaian terbaik tahunan berupa wang tunai RM 1k dan sijil penghargaan tahniah..sy belum pernah dapat lagi APC nih..agak susah juga nak dapat coz ianya melibatkan cadangan dr Boss kemudian dinilai Ketua Jabatan dan seterusnya dinilai Pihak Pendaftar..lagipon ianya merupakan persaingan yang agak tinggi gan staf lain.hukhuk..banyak lagi faktor² kelayakan APC nih, cuma sekadar nk bezakan APC dan SKT.

berbanding pula dengan penilaian prestasi (SKT), setiap ujung tahun kiteorg akan isi borang SKT tuk dinilai oleh boss bahagian masing²..dlm borang nih macam² yang ditulis berkenanan gan kerja kite, program, kursus, ceramah, seminar dll yang kite prnh hadiri dan sumbangan kite kepada jabatan atau universiti. selesai semua penilai pertama (bos bahagian) akan nilai kemudian penilai kedua (bos jabatan). naseb la bos nak kasi berapa yng disuka berdasarkan kerja² kite.

melalui SKT pulak baru nak bley naik pentas (APC), kalo cukup syarat yg diletakkan maka naiklah pentas dengan bangganya..hikhik..tak semua org leh dapat siottt..insan² terpilih jew akan dapat..inilah yang dikatakan rezeki masing².InsyaAllah saya pon akan dapat jugak nanti..tapi tak tahu la tahun mengkala lagik..hakhak *pujuk diri*

yang saya dapat atas nihh adalah sijil ucapan tahniah kerana mendapat cemerlang dm SKT lepas..hikhik, oke la tuh kira ada jugak yang menghargai kiteorag nih walaupon tak dapat naik pentas,,hikhik..

sekian (!)



Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

21 comments:

izan mama mia said...

tahniah...,,,bagus !!

Arina Shamsul said...

wah! TAHNIAH! TAHNIAH !

TAHNIAH DEAR :)
GOOD LUCK untuk yang akan datang :)

Cinta Misteri said...

congratulation... :)

you deserve it!

elyna mirsada said...

congrat dear

IntaNBerliaN said...

wah tahniah..!! CEMERLANG... :-)

*oo yeke.. thanks ek.. alisha suka je klip tu.. cantik warna dia... alisha xda lg klip warna tu.. hihii

Chemor tu dekat mana yer... nak gtau pun xreti.. hihii... tapi kalu dr ipoh tu xdalah jauh.. lbh kurg 30 minit je.. :-)

man said...

tahniah sebab dapat cemerlang..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

~Cik Sweety~ said...

wah tahniah la mama qhaira..sweety tak penah ambk tau markah skt ne..mls nk ambk tau sbb yakin sweety yg tercorot..huhuhuhu..

Cik Nur said...

Tahniah ya dari Nur.... :)

Si Matatajam said...

Tahniah DQ..ni pun kira hebat la DQ..Cemerlang tuh!

etuza said...

setinggi2 tahniah ya

Dayana Bahar said...

tahniah.. lonjakkan lagi prestasi tahun ini ye....

kinara kinatara said...

tahniah kak..tahun nyh kene dapat lagi..hehehe:)

mama aryan said...

tahniah..insyaAllah nanti dpt APC pula..

Mrs Velentine said...

tahniah dear

Deqla manjew said...

wahh..cemerlang, gemilang, terbilang...tahniah DQ... :)

dya bunga said...

tahniah!!!..

9n0L4 said...

wah wah. tahniah dear. boleh jadi contoh ni. :)

wan nurul hezrina said...

tahniah semoga usaha menjadi pekerja cemerlang tetap maintain untuk tahun2 akan datang...tahniah taw tumpang bangga

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

terbaekk la..tahniah

shidaR said...

tahniah sis :) cemerlang tuh hehee :)

Cik Aini said...

wah...
tahniah..tahniah :)