Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 3, 2012

Adam & Hawa


Assalamualaikum semua..


mmg dah tahu kan??
penangan Adam & Hawa, dr blog lagik..huhuu
opkos la..lagu yang ada di blog saya nih kan??kan??hehee

   asek lagi gan drama nih dehh.. apa² sikit buka cite nih..
asek ulang benda yang sama je.kahkah.
semua episod saya masukkan dlm cik puteh aka my lovers telipon
so bila tak tau nk buat apa terus sy tgk drama nih.
part yang paling best yang saya suke tgk part dekat Mekah.
bukan nk tengok babak diorg sebenarnya,
tapi bila tgk part nih terasa sangat nk ke sana,

dengan monolog dalaman yg digunakan Ain Hawani tuh.
Ya Allah teringinnya sya..tak tahu nk cakap cmna..
korang tgk la sendiri.

kalo korang tak terasa apa², itu bermakna saya yang terlebih feelling la..hahaaa

poster..
part ini episod 3,
part Am yng suka ngorat² n usik² Ain.
part sedih diorg kena tangkap khawat yang dikenakan oleh Dee,
xgirlfrenz Am..

pilot yang sangat nse, Adam Mukhriz
part nih Ain larikan diri blajar di Perth, Australia.
then, Am ke sana nk selesaikan masalh tapi Ain jual mahal 
taknak jumpa..part ini plg saya tak suka,.huhu
setelah 8thn, akhirnya diorg jumpa di Tanah Suci Mekah.
*ceritaaa kan.
kalo fahamkan semula sbenarnya ia plan mama Am
coz mama Am dah tahu yg Ain mmg nk ke sana..hehee


kenduri yang diadakan di umah Mama Am.
knduri arwah bapak Am n dlm msa yg sama knduri tuk diorg,
 


part ni belum ditayangkan lagi,
ini pon saya tak pasti part mana.
sy tgk cm best jer, saya amek jelahh..hahaa


********************************************************** 
 sibuk² tgk pic semua nih kat google. 
terjumpa plak pic lawak nih..hahaaa
betul ke??
nanti saya tgk balik..hahaaa
ini lagi satu,.
kelolo betul la..huhuuu


mood : mmg skg nih gila sangat gan drama nih..
sampaikan geram nk tau cite sebenar gan lambat sgt tgk episod,
saya pinjam novel gan kawan..
hahahaaha
 terbaekkk tak??
tempek muka puan belog..hahaa kantoi suda

bukan bermakna lepas layan novel cite tak tgk tau..
crita dia tetap tgk..bestt tgk diorg nih blakon.

dah tu ada lagi tau,
saya juga sibuk follow diorg dlm instgram.
@aaronatorsfc @aaronaziz76 @aaron535aziz
@diyanahalik (wife aaron)
@nadnisaa

then ader lagi saya follow
@adp_adiputra
@ritarudaini.
@noradanish
@lisasurihani
@kupu_kupu (nabila Huda)

suke la tgk pic diorg nih..hehee

follow retisss uh,.ahaahaa..
lepas follow ady putra n rita. upenya diorg tgh shoot cite "Sehangat Asmara"
hasil karya Aisya Sofea juga.
isskk betul ka? nmpk best tau korang..
ada beberapa pic yg diorag ckp mampukah bersaing gan Adam & Hawa.
tp sy tak sure nk kuar kt channel mana..sama² la kite nantikan ya..



 image :
en.google

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

31 comments:

Kesuma Angsana said...

layan ajelah !

mama aryan said...

part kat mekah tu mmg best..rasa nak je pegi sana kan

are_lin@yu said...

hehe dh absi ka cta ni..ayu lyn novel pn bez..hihi

Deqla manjew said...

wahh.. betol2 minat nmpknye ni...deqla x penah layan 1 episod pun..x berminat..hahaha.. :p

Husna Fariza said...

gambar Am dgn Ain bawah pokok tu bkn dari Adam dan Hawa...gambar dri Telemovie 'Anugerah Dendam Yang Terindah' (Global Station production jgk)...ada blogger kidnap gambar tu...

Husna Fariza said...

Gambar Ain dan Am bawah pokok tu bkn dri Adam dan Hawa...tpi dri Telemovie 'Anugerah Dendam yang Terindah'(Global Station production jgk) klu x slh le tajuknye......bru je dpt info dri satu blog...

Myra Jay said...

Sama la kita layan jugak drama ni..
Geram je bila drama ni lambat betul nak abes ;D

izan mama mia said...

layannnnnnnnnnnnn..sbb saya tak pernah tgk pun cerita tuu

Cik Nur said...

nobel..dan drama nur belum sempat layan lagi..huhuh

Mimie said...

bestkan ade citer adam dan hawa

Mrs Velentine said...

ni mmg dh kemaruk dh ni..wah best nye..MV tak tengok ceta ni sebab xda astro...hehe

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheeh saye da stop jap tgk cite ni, nk tggu download yg full,hihihih

Ema Blog said...

tak tgk-tgk lagi akak cerita ni..agaknya tunggu habis episod baru nak layan

Dayana Bahar said...

lama dah tak tengok cerita tu.. nk kna layan semula ni hhe

LYAfrina said...

weyhh.. lya pon sama... lmmg layan adamhawa ni..part paling suka part y am pegang rambut ain kat taska.. ya ampun, tersenyum sorang2... mmg menusuk kalbu citer ..

** dear, sori lya baru baca komen tu..nnti lya cuba check ye... nk buat camner.. ke dah settle ?

Chic Na said...

memang demam penangan adam & hawa dah ni. huhu..

hazanis said...

makin best cite ni. hehe love aaron. :P

CintaZulaikha said...

mmg tak tau lansung ceta nih, jd cemburu pulak bila dgr org dok2 ceta..aishhh

LiYa HaNiF :: said...

kite pun layan gak cter nie... ^_~

Si Matatajam said...

Memang tak Sabaq nk tengok ending nnt camna..

dya bunga said...

dya pernah tgk sekali dua je drama tu..novel tu dh byk kali baca..novel feveret dya

9n0L4 said...

episod mlm ni takleh nak tgk. huhu. esok google la nmpk gaye. :)

Cinta Misteri said...

CiM tk follow adam hawa. Tp ada baca novel suatu ketika dulu..

Sehangat asmara mcm citer baru. Novel Jauh pown khabarnya nk buat telenovela.

lelamaisara said...

semua orang tengah demam cite ni kan..heheh

Nyue said...

nyue jugak yg xlayan...kat umah sewa xde astro..huhhu....budak ofis asyik cite..mls nk ambk tahu nty xkeruan nk tgk plak..huhuuhu....

N.Aima K said...

nmpk sngt lah Aaron dan Nisa tu suka melawak

QasehnyaRania said...

Suka tgk rita rudaini belakon...
Tambah2 kalau dgn rosyam nor..
Trilogi cinta skrg..best

Yana Libra said...

Novel adam hawa mmg best, cuma jalan citer yg agak panjang untuk diorang bersama balik tu..huhu.. 8 tahun tu~

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

adam hawa dh record klu xsempat tgk yg record tu la hehe

BaNu Syah said...

rmai yg suka drama ni

shidaR said...

hahaa..part hp tu cam xprasan plak heheee :D