Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, December 9, 2012

Berkampung di Kebun Maktok


Assalamualaikum semua.



maaf lambat hapdate blog..ekceli, saya keja shif malam arini so, masuk keja jam 1.00 p.m. makanya, lewat la kawe buka blog nih. nak reply komen korang pon belum sempat lagik. jap lagi okey. insyAllah.

sepanjang weekend nih sempat on9 kejap jew,. pastu tak sempat nk on9 dahh..kiranya rehat sepuas²nya la..hukhuk..sejak 2,3 minggu nih mmg weekend di kebun maktok la..hehee maklumla nak makan buah durian yg fresh..hikhik..

 otw ke Kebun..
wajah kesayangan hamba,
tetap nk posing biarpon mata takleh buka dek cahaya matahari tuh,
mama pon kasi posing..hikhik

tapikan time kite tunggu buah tuh tak jatuh pon..
alahaii sian sungguh la, bila tak tunggu jatuh la pulak..
perjalanan ke kebun mengambil masa 1jam 30minit.
kebun Maktok dekat Merbok.
dekat sesangat dengan UiTM Merbok.
pandangan hadapan umah di kebun maktok..pandangan tepi n blakang tak snap la pulakk..huhuu..jangan ko tanya pulak benda yang tak dah ek..huhuu lebih kurang homestay gitu..sapa nk sewa boleh la..sila hubungi puan belog yer..hukhuk
zoom dekat sikit.. kasi jelassss bakkk..
gambaq budak tenit bawah nihh halaman rumah yang agak lapang..
seronok kiteorg main badminton tau..layanzzz.
 budak kusut masai, asek main panas je.

sesekali lekat jugak bulu ayam tuh atas pokok durian..huhuu. mujur ada galah dapat la kait bulu ayam tuh..cik qhayra cakap best la duduk di sini, macam taknak balik jew..
tau kenapa dia cakap cmtuh. opkos xder sapa larang dia main² di luar rumah.takdak biarkan dia main sorang² tapikan dia bebas ke sana ke sini la.kalo kat kampung dekat gan jalan, so kalo kluar sikit je orang panggil masuk..minggu depan rasanya berweekend di kebun jugak..huhuu.. okelahh nanti kite sambung cite yerr..



to be countinue..

noted : saya sedang menuju ke rumah korang ya.
pelan² saya sampai..oke (!)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

29 comments:

QasehnyaRania said...

wow..bestnya ;D

makan buah droyan fresh2 lagi ;D
mmg sedapkan..

Arina Shamsul said...

wah bestnya dorang...mama lama dah tak merasa duduk dalam situasi kampung camni dear..

rindu sangat rasanya..uwaaaaa..nak balik kampunggggg!!!

Che Rosliza Che Mat said...

Rindu jugak suasana kampung uwaaaa

LYAfrina said...

cantik suasana kampung kan.. nm[k laman rumah mmg besar..puas la budak2 nk nmai kejar2 ni...

durian klo mkn y fresh2 tu..rsa dia mmg ummphh

intanfirdaus247 said...

Salam mama qhayra..terima kasih berkunjung ke blog saya...:) sedap lagu kat sini..:)

baby comel said...

musim durian skg ni.. huhuhu, dpt makan rambutan bestnye =)

Chic Na said...

bestnya ada rumah kat kebun. sesekali berkumpul makan buah. meriah noh. ;)

Si Matatajam said...

Mesti best Qhayra lepak kat kebun tu kan...

CintaZulaikha said...

sob3..takmo makan durian, durian buat saya demam...uwaaaaaaaaa

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Memang best lah klu duk kampung..rasa tenang & aman...^^

etuza said...

terima kasih drop komen kat blog Pesona. Kami baru balik dari Lahad Datu Sabah..semalam so baru update blog..mujur tak ada sawang....)

Mrs Velentine said...

bestnya..akak pun balik kg jumaat lepas.

~MommyAida~ said...

Wahh bestnya kebun maktok..ada durian!!sedapp..mesti amik je kat kebun kan, tak yah beli dahh..Best!!

Mimie said...

bestnyer....

nik ros said...

bestnyer ade kebun kan. boleh makan buah fresh dari kebun :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyer ada dusun..boleh mkn buah fresh

Cinta Misteri said...

Bestnye makan durian kat dusun

Cik Nur said...

bestnyaaa..!
qhayra dengan mamanya sama2 cantik.. :)

N.Aima K said...

waahh!! mamanya pun comel jee

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

besnyer,hehehe tiap mggu g kebun pon xpe kn,,

wah mama qhayra cun nye =)

dya bunga said...

bestnya dpt mkn durian yg fresh..hihi

Dayana Bahar said...

Mama qhayra still awet muda... hehe mcm remaja mude belia je hehe

sHaRiNa eLyaNa said...

owsome blog..suka rumah ni..cute hehe...eh ada kebun la..nak ikut p kebun bole?

shidaR said...

wahhh seronoknya ade kebun..shida xde huhuhu^^

IntaNBerliaN said...

luas kwsn... mmg bestlah men badminton :-)

mama aryan said...

seronoknya dapat jln2 kat kebun..akak suka..akak suka

Yana Libra said...

macam panas je cuaca tgk kat gambar tu..huhu~

shuhadaothman said...

akk yg cantek. pos durian seulas pliss. hehe

wan nurul hezrina said...

bestnyer kawasan sangat luas mmglah sukakan banyak2 buah ditanam sendiri..skang musin buah..