Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, December 6, 2012

Edisi Makan Kenduri


Assalamulaikum semua,

apa habaq semua?? sihat kot noh..Alhamdulillah, :)
bila cuti sekolah compom kenduri banyak kan.tak kira lah kenduri kawen ke khatan ke..mmg slalu sgt owg buat knduri time cuti sekolah.

kdg² dalam satu hari tuh ader 2,3,4,5,6 kenduri kan??aha tp bukan saya la.hikhik. ari sabtu aritu (n3 dah basi daaa) opismate tawen, husband dia pulak saya kenal coz blaja sama saya. nak tak nak kena la juga pergi kan.. apabila dipanggil kenduri tuh wajib kite pergi kan?? tapi ada juga saya xp huhu.

anak dara saya dunia dan akhirat
otw ke kenduri
sibuk nk kasi bb pooh pakai sepet mata jugak..hahaa

ujan nak turun masa otw pergi kenduri,
dari jauh nmpk awam itam ja.huhuu
maksudnya, kami menuju ke arah awam itam tersebut..
korang paham tak apa yang saya sampaikan.
tak paham ek??
ermm tgk pic nihh. maksudnya
masa km dlm pejalanan tuh ujan belum trun tau.
sempat saya snap pic nih.
ha tengokk..
awam itam kan
mmg kami menuju ke arahnya.
ke arah kawasan yang ujan tuh la.
iskk paham talk nihh??
tak paham juga ek..
hahaa buat² paham ek..
tak tau nk xplain cmna dahh..hahaa

ini pulak ujan mulai turun..
2,3 titik kmudian lebat semahu²nya..
ermmm..pahammm???

mr. papa cakap japg nk trun cmna kalo ujan lebat gini.
saya diam tak berkata..
pastu perjalanan diteruskan,
sampai satu kawasan ujan berenti.hahaha

 "ujan lompat sebenar"
pernah ka dengar istilah ini??
ntahla area korang sebut apa.
tapi saya kalo sebut ujan lompat paham la.

kenapa pgil cmtuh ek??
b'coz ada kawasan yang ujan ada yang xujan
tak paham ek??
buat² paham laa..adey penat nk xplain la..huhuu

akhirnya, smpy juga km ankbranak.
sedappp ooo makan nasik minyak.

tgh² sedap mkn..
ujan turun di kawasan kenduri tuhhh..
huhuuu. ada bihun sup tau..sedap makan ujan² perghhh,

bila ujan berenti km cepat² nk blik la
kang ujan turun lagi kena tido umah pgantin plak..
hahaha
ini dia pngtin kite.
pgantin lelaki sibuk bersembag so snap pgantin gan cik qhayra je.
mula² malu la dia then mahu la jugakk..
sekian (!)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

31 comments:

Nyue said...

hahahah..bb pooh bekaca mata..xleh tahan tuu..ehehehehe


aww...e2 basi yea akk dq..eheh
selamat pengatin baru kat kwn akk dq..ehehe..semoga berbahagia selalu...

CikZaniff said...

ujan lompat eh..xpnh dengaq plak..
org kdh jugak eh..br perasaan..:)

Deqla manjew said...

ssh2 je nk xplain.. haha.. mcm citer dgn bebudak pulak..paham la cikgiii.... hihi... cantik gmbr awan tu...

Mrs Velentine said...

hujan lompat..MV panggil hujan separuh2 hehehe

♥ Wina ♥ said...

musim kahwin skrg nie..

Cik Nur said...

paham..paham..heee.. :)

jangan ridu deq..nur paha,..
depa tak tau paham ke dak..hihi..

cantiklah pic awan mendung tu...cantikk sangat..!

mama aryan said...

akak fahamm..hehe nampak cantik gambaq awan tu..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

alolo..comei dia pakai spek..bb pooh pun kena pakai spek gak ye.. :)

Paham apa tu hujan lompat.. :)

Mrs Mikko said...

singgah d blog pink comel mama qhayra ni..
eeei, comel jer pakai sepet mata...
hehe

suhaina laui. said...

hujan pun ade lompat hihi..seronok pg knduri..teringt zaman duk sanding hihi

Chic Na said...

amboi qhayra. kemain lg berspek noh. eh takutla tgk awan hitam tu. masa belajar geog dulu takde lak belajar pasal hujan lompat ni. hujan perolakan kot. kikiki..

Mimie said...

bukan main lg melaram

~MommyAida~ said...

Alalala comelnya ank dara dengan cik ted dia..suka pegi kenduri kawen!

lelamaisara said...

hujan lompat2 pon ade ke..heheh..kalu akak pangil hujan separuh2

QasehnyaRania said...

Gunung kriang di sana...:)

etuza said...

Cuti2 yang indah...kenduri kahwin memang tal lepas nak hadir..aktiviti yg mengisi cuti2 kita juga tu..

Nisah Idham said...

selalu nisah terkena hujan lompat ni, dulu masa kecik teruja sangat, ingatkan magic hehe

MAZLIZA ABD RAZAK said...

tak pernah dengar hujan lompat, tapi panggil hujan sekerat. hee...hee..

fiza said...

Cuti skolah ramai lah yg buat kenduri.

dya bunga said...

first time dya dgr istilah tu

kinara kinatara said...

selalu melalui ujan lompat nyh..huhu:)

comel lah Qhayra..n baby pooh..:)

Yana Libra said...

dia punya awan nampak rendah sangat..huhu..takut tgk~

Ayuni said...

musim kenduri....

Dayana Bahar said...

Konfius lak.. citer pasal hujan ke pasal kenduri.. hihi hujan perolakan tu.. hujan setempat2 hehe l..

Awat pngantin angkat kain.. serius muka cik qhayra kiter tu.. hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

amboi qhayra bergaya sungguh

Si Matatajam said...

Memang x menahan tgk pooh dan tuannya..hi hi..

Masya said...

qaira pun nak amik seri pengantin yer hihihihihi...

BaNu Syah said...

comey pengantin ngan qhayra

N.Aima K said...

cntknya pengantin...

saya panggil hujan "berlari" hu hu

shidaR said...

cantik pgantin..wahh awan tu awesome deq :)

wan nurul hezrina said...

takut lak tgk awan2..lawanya baju pengantin2..