Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, December 22, 2012

GSF : Jumpa Kak Dieyana


Assalamualaikum semua.

salam sejahtera. mudah²an kalian semua berada dlm keadaan sihat sentiasa ya. maaf lewat lg hapdate blog.. 

semalam hinggatkan nak up n3 ttg perjumpaan gan Kak Dieyana, tapi kan bizi sangat smpy tak sempat nk up n3 tuh..hehee..korang tau sapa Kak Dieyana ha dia adalah pemilik blog Di Sini Ruangku Berkongsi, ibu kepada si tenit Hannah dan juga merupakan salah seorang keluarga GSF. kenal tak?? kenal tak?? family GSF, mmg dah sedia maklum ttg perjumpaan ini.

alkisahnya, pertemuan ini tak dirancang. memula mmg ada juga keinginan nak jumpa Kak Dieyana bersama Cik Aini skali, dekat jeti Kola Perghlih. dah tuh Cik Ai gtau Kak Dieyana sampai around 2pm. masa tuh mmg saya dah tak boleh kluar la coz lunch time jam 1pm. so batalkan hasrat nak jumpa..rasanya mmg takdak jodoh la nk jumpa akak kite nih.

petangnya, balik keja mr. papa ajak balik alor setar, katanya nak balik amek ole² MakTok dari Bangkok. so, dalam perjalanan balik saya chat gan kak Dieyana melalui whatsApp..kata kak DIeyana, beliau ada kat Jitra. lepas maghrib nak gi ronda² Tesco.

memandangkan umah MIL tak jauh dari Tesco, saya pon set  gan kak Dieyana. lepas maghrib saya pon bersiap sedia menunggu khabar dar beliau, then dia gtau macam tak jadi je, coz ahli² kluarga yang lain macam dah letihh. saya pon ok saja, nak wat cmna dah mmg takdak jodoh..huhuu.

tiba² jew, beliau gtau jadik pulak ke Tesco, saya pon ok saja..excited juga nk jmpa Kak Dieyana nih..malu pon ada..ahahaa..dah supa nk jmpa pakwe daaa..huhuu

so, inilah tempat perjumpaan yang tak dirancang kami..hehee
tak sangka berjodoh juga akhirnya..hahaa
inilah puan empunya blog Di Sini Ruangku Berkongsi
orang yang tinggi lampai.
mmg tersangat² tinggi tau.
sabo jelahh puaihh la saya nak jinjat..hahaa
lastly jumpa jugak kite ya kak..iskk cm tak percaya saja.
jumpa pon dalam keadaan yang kalut.
mau taknya, mr. papa asek duk tel saja nak balik dahh.
lepas jmpa kak dieyana, kitorg nak blik umah kite pulokk la
esoknya kan nk keja lagikk.
kak dieyana xpalah dia, berholiday sakan.hikhik
 
 cik qhayra gan anty dieyana

Kak Dieyana merupakan blogger pertama yang saya jumpa 
sepanjang saya berkecimpung dalam dunia blogging nihh..hihii, 
pasni tak tahu lah nak jumpa sapa la pulokk ekkk. wait n see lorr..hihii

korang tau, saya nih pesen tak leh gelabah tau 
bila gelabah jew, ader je tak kena.hahaa
buktinya, silalah lihat di bawah ini.
seliparku putus pulokk. time jumpa kak dieyana pulokk tuh. ekceli, dia ada pin ka klip ntah. yang boleh masukkan balik, sembag punya sembang mujur jumpa pin tuh. dah masukkan dah tapi bila blik umah tgk dia tanggal pulak. dah tanggal tuh pinnnya mmg tak jumpa teruss..hahaa..lawaknya rasa..wat malu gan kak Dieyana saja. be4 ini pin tuh selalu jugak tanggal. tapi kan slalu bila bubuh balik oke saja. kali ini dia ilangkan diri trus..ntah la nak suh beli  baru kot.hahaa

selipar ini jenama crocs, dah lama dah saya pakai hampir 2tahun rasanya, sedap pakai tau.. haha dah tak pernah jumpa dah pesen nih. sayang sangat gan selipar ini, dah tuh MIL beli selipar lebih kurang sama macam ni tapi bukan crocs la. katanya nmpk saya pakai sedap saja..hahaa..tamatlah riwayat selipar kesayanganku..maaf terpaksa lah aku cari ganti yang baru..hikhik.

noted : arini cuti esok² saya ke rumah korang ek. 
sekian (!)


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

32 comments:

izan mama mia said...

kalau dh jodoh ta kemana

intanfirdaus247 said...

dq..kak intan tgk cam anak dara..hehehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestlah dapat juga jumpa kawan blogger..lily tak pernah jumpa lagi mana² kawan blogger..

Myra Jay said...

Best kan bila jumpa rakan blogger..

Mudah-mudahan jumpa dengan ramai lagi rakan blogger ye :)


p/s:Power Bank tu untuk cas henset andainya takdak soket-sesuai kalau kita nak kemana2 ke terlupa nak cas, so leh guna power bank :D

Nisah Idham said...

.. duk alor star erk..
nnti akak gi alor star kite g dating erk...

nik ros said...

ok la. ade gak pernah jumpa blogger kan. nik tak pernah jumpa sesiapa pun..hehe

intanfirdaus247 said...

d,qienz: ada ..ada baju yg boleh muat saiz s-l, ada yg muat saiz s-xl...nanti kak intan nak upload lagi latest2 baju...boleh tgk kat fb fanpage.hehe

Solehah Shamsuddin said...

bestnya akak jmpe dgn kak dieyna. sweet je rasanya :)

Si Matatajam said...

Bestnya berjumpa kak Dieyna... Kecik molek ja DQ ni..Jeles akak...huwaaaa dahku dah bambam

ejulz said...

waaaa.. seronok laa.. :)

teratak hati said...

Wah bestnya..kak diayana tu dr terengganu kan..jauh dia berholiday ye..

are_lin@yu said...

dq nanti kita jumpa plak tau..haha

Dayana Bahar said...

hehe alamak gemuknya den dalam gambor ni.. hhaha... keletah qhayra mencuit hati... Hannah lak dah masuk TESCO dulu huhu

sHaRiNa eLyaNa said...

jumpa ngn blogger ..smpai terputus selipar..hehe..excited la tu kak hehe

sHaRiNa eLyaNa said...

tgu burung biru terbang hehe

Chic Na said...

kuat jodoh dq ngan k.dieyna. hihi.. mana hannah? bila la kita nak berjumpa lak ye. huhu..

9n0L4 said...

kalau dah jodoh, tak ke mana org kate kan. hehe. ;)

nanieybarnieylurviey said...

Syok ble dpt jmpe rkn2 blogger. Lgi rapat la ble da jmpe kt luar :)

Cik Aini said...

hahahaha
teruk2..smp putus tali kasut :)

nti kita rojer2 tau..kita dating noh :) mkn ns ayam sarawak..hehehe

shuhadaothman said...

jumpa dah dgn ahli gsf. bila turn shu pulak ni ^^

kinara kinatara said...

wah x aci njie akak yang dapat jumpa dulu nie..huhu:)

Deqla manjew said...

kalo kak dieyna bergmbr ngan deqla camne la agknya.. hihi.. ehh.. gmbr kaki la.. hahaha.. :p

dya bunga said...

tgginya kak dieyna

Cik Nur said...

seronoknya dapat jumpa.. :)

psst..sampai putus selipar di kerana kalut.hihihi..sabo jelah.. :)

wan nurul hezrina said...

wahhh ramainya yang dah jupe kak doeyna..teringin gak jupe=)

LYAfrina said...

untungnyer... padahal lya n k.dieyna duk se daerah pon x jumpa2 lagi.. maybe pernah jumpa zaman lya kecik2 dulu.. sbb family lya n k.dieyna saling mgenali..

eyhh..kecik molek je awk..

N.Aima K said...

kih3x ada-ada jelah DQ niii

Mrs Velentine said...

haha mmg excited betul ni tau

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam...
wah...seronoknye dpt jumpe rakan2 blogger..cma x bksmpatan lg nk berjumpe.. huhuh... nest time turn kite plakkan? hihi..


comel :)

Yana Libra said...

sy pun berdebar2 je rase masa nak jumpa cik nur hari tu..hehe~ :p

Misz Mieza said...

Baru lepas terjah blog Kak Dieyna ngan cik Ai.. Baca pasal entri ni gak.. Heheh.. Seronoknya dapat jumpa geng blogger kan ? =)

Pssst! Klik2 Nuff sekali.. Heheh.. =)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

jumpa kak dieyna best2..sian sampai terputus kasut huhu