Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, May 31, 2012

Segmen Blogwalking & Tambah Follower

Assalamualaikum all^^

nak join : KLIK

Duedate : 3 Jun 2012
Masa : 12.00am

Jumlah Follower : 321
Target : 500

jum join reramai :)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, May 30, 2012

Qhayra Besday (Part II)


Assalamualaikum all^^


part II sebeday Qhayra dibuat di skulahnya, TADIKA Tunku Intan Syafinaz, UUM. memandang mama nite duty arituh (27th Mei), sempat la mama gi belikan cik Qhayra kek utk dibawak di skul..huhuu sedihnya, tak dapat nk celebrate bersama kawan² yg lain coz time tuh diorg sume tido, so xdapatlah mama nk snap pic cik Qhayra beramai² gan kawan² dia..
 
 masa nih baru kluar umah nak ke Cmart, Changlun..
semapt lagik mama snap..mmg kaki kamera dehh
 *stiap keping gambaq membawa seribu kenangan tau..!!

 semangatnya cik Qhayra memandu nkg beli kek dia..hehee
*gurau jew ofkos la papa yg drive :)

 ini dia rupe kek cik Qhayra by Fairy..
bak kata makLong Zana *meriahhh
 
 ermmm..snap sowang² la cik Qhayra..sume kawan² dia dah tidoq..tgai dia jew baru gi skulah..huhuu..apapon dia hapi coz lepas diorg bangun dr tido, diorg celebrate gan cik Qhayra..cuma mama jew tak snap coz mama mau masyuk keja sudahhh..heheee
senyuman anak mama yang paling manis..suke sangat dia nohhh..

spesial gift drpd opismate mama n papa..tima kaseh sume yang memberi.

 bebear from ibu..
 gift from uncle Syidi n Phea
 gift from MakLong Zana

gift from Acik Linda, opismate papa
gift from them.. 
terima kaseh di atas ingatan anda semua :))

 tima kaseh tak terhingga pada yg sudi hadir, pada yg tak dapat hadir, insyAllah andai dipanjangkan usia, rezeki murah taun depan kite wat lagikk.. 

sekian ^^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Qhayra Besday Party Part I


Assalamualaikum all^^

arini baru berkesempatan nak post n3 sepanjang majlis hari lahir cik Qhayra arituh yg  berlangsung di umah maktok..dalam n3 lepas ader jugak mama bercerita dari mula wat preparation sehingga selesai suda majlis tersebut..penat memang penat la..tapi besttt sesangat..Syukur, Alhamdulillah :))

oke, tanpa membazir masa anda sume tuk membaca n3 yg pjg lebar, lebih baek korang tgk picture lagi bagus..memandangkan ader jugak sahabat blogger mama yg bertanya tentang pic besday cik Qhayra, mama pon gan pulunnya edit photo then, terus nk masukkan dalam blog..yeahhh..*excited sungguh..tak leh kata pa da.. heheee..

 Besday kek Cik Qhayra. by Hannani Cupcake

 ini anak pak cik Zuki, opismate mama..hero semuanya..
pak cik Zuki n wifenyerr, 1st tetamu yg hadir..
 ini cik Qhayra punya family, mama, papa n cik Qhayra

 paklong Afif n Acik Abin

Mak Ude n adeq auni, opismate angah
 peace cik Qhayra yooo^^
 adeq Auni malu²


 mama punya opismate, pak Ude Ijan n Uncle Shazwan
 wan gan bb Nisrin
 zabirah, anak toktam
 ibu, bb sitter qhayra masa 2yrs old,
tima kaseh sampai jugak walaupon sesat..hehee
 bebear from ibu..thanx ibu cayunk :)
 toksu family
 toksu family lagikk
cik qhayra bersama ibu, abg yin

 sedapnya cik Qhyara makan kek..


antara makanan yg disediakan..yag sempat mama snap..huhuu..
 puding tfiffle by Acik Yana

 laksa Teluk kechai..hehee ader yg pandai makan ader yang tak panday makan..
naseb la..huhuu
satay by Restoran mama..bukan saya yerr..hehee
ini bahan² laksa 

inilah pic² yg sempat disnap..aderr jugak yag tak sempat nk snap..huhuu..

oke, nantikan n3 part II k..adiossss

to be countinue..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen Bloglist: Saya Blogger Newbie

Assalamualaikum & Salam sejahtera all^^
nak Join : Click
Syarat-syarat:-


  1. Follower Blog anda 350 dan kebawah , atau 500 dan kebawah juga (tempat terhad)
  2. Tajuk "Segmen Bloglist: Saya Blogger Newbie"
  3. Copy banner budak tecik atas ni dan linkkan ke Sini (URL segmen ini) atau anda tak pandai , anda boleh guna cara ini (Click Here)
  4. Follow blog FR (nak unfollow lepas habis promosi blog pun boleh)
  5. Erm.. itu jela rasanya (^_^) lebih-lebih nanti muntah uwekkkss.
  6. Semua syarat dituruti blog anda dimasukkan dalam bloglist Fariz Reza [Dot] Com
  7. Masukkan link entry anda di Kotak Komen bersama ayat seperti berikut "Setuju atau tidak setuju" blog anda dimasukkan dalam BW list ( Penjelasan )
Note:
  • Segmen ditutup apabila Blogger yang mendaftarkan diri seramai 50 orang
  • Bloglist anda kekal selama seminggu dari tarikh segmen ditutup

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sunday, May 27, 2012

Segmen BUDAK PENING : Bloglist Pening Jun 2012

Assalamualaikum dan Salam sejahtera^^

join segmen yg ke5..yeahhhh..terbaekkk..u all tgu aper lagikk..jum join sama..hehee

 Jum reramai join dis contest

kredit to : Miss Z berceloteh

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Jawapan Teka Teki Miss Banu

Assalamualaikum all^^

hopefuly, betol la apa yang mama jwab nih..Ameen :))

  1. Pancing Ikan
  2. Superman = superhero *b'coz he like me, nama mama "S"yikin..hehee *mmg merapu :P 
  3. S lagikkk..Singa.hehee
  4. Mentaga kacang dr New Zeland..hehee
  5. Silat bunga..coz lebah suka madu bunga, so dia sweet la..hehee
  6. yang nih compom Kampung Pisang..coz cite Zombi Kg Pisang..heheeheh
  7. Kawasan Air la..coz kwsn darat xdak air..huhuu..
mama hentam jew cik Banu..hahahaahaa...
Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen Eza : Jalinan Kasih Seblogger

Assalamualaikum all^^

today, mama giler bw + join segmen..whatever u want to say..saya tetap gan pendirian saya tuk join contest Miss Eza nih..hahaa.*giler btoi mama nihh..arini mama dah join 3 segmen..errrghhh btoi ka nihh??..ini merupakan segmen ke4 mama join..hukhuk

tengok pada title pon dah besttt..that y mama merajinkan jari jemari mama tonite tuk join dis segmen..hehee..almaklum la keja malam² gini la..busan sesgt..dari duk menung kosong kat konter nih lebih baek mama wat exercise gan mengerakkan jari² yg dah 2hari tak gerak (menaip)..jum korang pon join jugak ek..

Klik Banner

oke all, join tau jgn tak join..love u all..muahhhh..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Saya Nak Voucer RM300 Dari MamaQaireen Shoppe

Assalamualaikum all..
peace yooo^_^

jum reramai join contest Mama Qaireen..*dekat² jew gan nama Mama Qhayra..hehee

 Nak Join : Klik Here

Ermmm..kalo menjadi rezeki mama bley la bersoping sakan kat Mama Qaireen Shooppe..
U All..
please support Mama Qaireen n automaticly,
u all support me

hanya Allah sahaja dapat membalas jasa dab budi baek anda..:))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen: Blogwalking dan Follow by Nurul Aisyah

Assalamualaikum all^^

seronok² bw arini terjumpa n3 Tentang Kita about segmen : Blogwalking dan Follow by Nurul Aisyah..then, mama pon terasa nak join..kalah or menang belakang kira ek..support kawan² yang pentingn i'm ikhlas oke.. Sehinggat saya ini kali ke3 *alohh baru 3kali..hikhik


actually, saya bukan pndy aka tak reti pon nak post n3 utk bersegmen nih..but, i try my best..*hehee, pulun betoi, org kedah kata..


jum kawan² pakat support Nurul Aisyah..
syarat² penyertaan adalah seperti berikut :
1. Follow blog saya dan Blogger Mystery dan juga Syuhada
2. Buat satu entry dgn tajuk "Segmen: Blogwalking dan Follow by Nurul Aisyah" dan letak banner di atas.
3. Tinggalkan link korang di bahagian komen.
4. Klik iklan dalam blog saya ni kalau sudi :) kalau sudi laaa..klik je hehe
5. BW n follow semua peserta yang join segmen ni.

baiknya cik Nurul nihhh buat segmen tuk support member² yang lain..hikhik..semuga niat murni anda berjaya yerr..gud luck :))


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Selesai Suda..

Assalamualaikum all^_^

Alhamdulillah, syukur kehadrat Ilahi, dengan limpah kurniaNya, majlis sebeday untuk Cik Qhayra yang mama rancang berjalan lancar..fuhhh..walaupon mama, n sume yang terlibat *xsepcily maktok, maklong, paksu, papa, ayong* penat, but we still happy..untuk putri kesayangan mama, apapon mama sanggup *jawapan bg sume ibu² n bapa² di dunia nih maybe*

siyesly, mama penat sgt..pada mula harini hinggat nak cuti, pastuh bila menenangkan ramai kwan² yang amek cuti, so mama batalkan niat mama tuk bercuti, then tukar gan member amek nite duty arini..hinggatkan nk rileks ckit bila nite duty *dak pon*..lagi letih ader la..mau tak nyerr..bagun pagi tadi, kemas umah *temasuklah basuh n sidai baju, iron baju keja, siapkan peralatan qhayra ke skul, then dah selesai sume, mama mandi² siap, pastuh ke changlun*fairy cmart coz nak beli kek *kek lagikk tuk kawan² Qhayra di skulah..ermmm cian plak gan bebudak tuh kalo tak belikan kek..^^coz slalunya cikgu Qhayra akan melawak gan Qhayra bawak kek ^maybe cikgu melawak tapi cik Qhayra akan gtau mama "cikgu suh adek bawak kek"..budak² biasa la..nanak plak cikQhayra macam mamanya jugakk..on my mind "dalam gurauan kwn² kadangkala lahir dari ati mereka itu sendiri..mulut menjai perantaraan yang lahir dari ati..that y la owg cakap kerana mulutbadan binasa".hehee, setujukah anda gan kenyataan saya?? *alahaii jgn amek siyes sgt, kdg² tak btoi pon firasat mama nihhh..hukhuk ^^
tima kaseh mama ucapkan buat semua yang terlibat ;   
  1. Cik Yana : tempahan puding triffle yang sgt lazat *abes licin dehhh
  2. Hannani : tempahan kek Angry Bird yang sgt cute n badam cookies yg sedap ..
  3. Satay by Restoran Mama Alor Setar
  4. Laksa Teluk Kechai : sponser by Maktok
  5. Kerepek Gunting : sponser by Maktok *air tangan makTeh
  6. Kerepek pisang n puding agar² gula merah : sponser by TokTon
  7. 2nd Kek by Fairy *for kwn² @skul
***tima kaseh pada sume yang sudi hadir memeriahkan lagik majlis cik Qhayra..Kehadiran anda semua amat saya hargaii..tima kaseh byk²..kepada yang tak dapat hadirr, xper InsyaAllah andai ader rezeki, tahun depan kite wat lagikkk..heheee :))

so, entry seterusnya nanti, akan dipostkan sepanjang majlis berlansunggg..tunguuuu...

bersambung..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Friday, May 25, 2012

Segmen Follower by Eesya Lavigne

Assalamualaikum all
peace yoo..!!^^

segmen ke2 saya join di mana apabila terbaca diblog DeqLa, bila saya menjoinkan diri saya sendiri gan segmen dia..then, dia jugak join segmen owglain..hehee..


syarat² yg ditetapkan oleh miss Eesya Lavigne adalah seperti berikut :

1. FOLLOW blog dia ..
2. LIKE page dia ..
3. Blogger dari Malaysia sahaja ..
4. Buat entri yg bertajuk 'Segmen Follower by Eesya Lavigne' .. 
Tampal banner dia besow²
5.  then, letak link korang dekat kotak komen dia sahaja .!!
6. Tag 2 blogger sahaja .. (ajak diorang sekali) ..
7. tamat pada 28/05/12 . Jam 9.00 pagi ..

 mangsa tag saya seterusnya :

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen : Blogwalking Sampai Lebam


Assalamualaikum all^^
peace yooo..!!

sedang busan² melayan tenet, jalan² santai kelebek blog owglen, tiba² jew terjumpa 1 blog nihhh..hahahaa..segmen : blogwalking sampai lebam dehhh..baca ke tajuk tuh takut gak nk join, hahaa satg lebam sguh jenuh jawab gan incik hubby pulakkk.hahhaa..*lawak jew Mrs Erry aka Deqla Manjew..ermm deqla : namanya saya Deq's Qien aka Mama Qhayra..hehee..dekat² dah nama tuhhh..kot² nak jadi rezeki ke mana la nak tau kan?? tpup maxis 10inggit la jawabnyerr..eheheee*gan penuh harapan agar terpilih

dimana saya terjumpa blog nih, jawapanya bila saya ke blog Bunga Hati, then ternampak Mrs Erry punya blog di sidebarnya, then terasa nak buka coz nampak menarik jew Mrs Erry punya blog..buka² tgk mmg saya tertarik, then terus nak join dis segmen..

for da 1st time nyer, saya join segmen dehhh..*reti ka aku nihhh???ahhh, blasah jew..andai ader rezeki ader la..takdak pon tak perr..hikhik
bila saya terbaca yang Deqla nih pon 1st time wat segmen, saya pon terpanggil nak join dis contest..hukhuk..oke, taknak bebel lebih² now, saya nak war² agar anda jua men"join"kan diri anda tuh segmen nihhh..

 nak join : klik HERE
alolooo..cumei header dia ekk..suke tgk..so sweettttt..semuga Deqla kekal bahagia bersama pasangan anda..Ameen*bukan ampu kasi menang yerr, ikhlas saya mendoakan anda..peace yoo^^

kenapa korang harus ke blog saya??  
  1. saya punya n3 base on my own experience*superbbb gituhhh
2. true story  *my life journey as a student, n also as a mummy n wife
3. my great opinion about attitude in da world.

mangsa tag saya seterusnya adalah Gadis World n Cik Yana.. saya tag diorg coz diorg adalah my opismate..yeahhhh..love u all..muahhh..muahhhh..

p/s : maaf coz mgambil masa anda tuk baca n3 yang panjang lebar..*excited u..hikhik

sekian^^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Selagi Idup..Keja & Keja..!!

Assalamualaikum all *0*

ari minggu yang masih lagik bekerja aka ot..carik duit lebih wat menampung perbelanjaan keluarga,,hihii..Memandangkan sibuk gan majlis hari lahir cik Qhayra yang akan berlansung esok, 26 Mei, mama masih lagik berkesempatan utk keja arini, so kena rushing dari Alor Setar ke tmpt keja coz papa punya byk agenda yg nak disettlekan..penat jugakkk la..dah la sejuk dek ujan, kalo cara tak geja nih sedap la mama membuta..hikhik sabaq² iman saya masih kuat tuk meneruskan pekerjaan ini,,heheee..*gila ka apa pagi² duk merapu dehhh

inilah yang dikatakan korban..mama sanggup berkorban apa sahaja buat kluarga tercinta, terutama buat ank kesayangan mama..

kemarin, balik keja jam 4.30pm, kalut kemas sume barang tuk balik kampung..balik kampung singgah di Restoran MAMA, bukan saya k, nama restoran tuh rest. mama @Alor Setar, kes nak order satay 'kijang' tuk majlis esok..*ahahaa..mn ader sate kijang, sate daging lembu "kot" n ayam jer, nipu mama nih oke, settle bab order sate tuh..tinggai part maktok nak order laksa plak..maybe arini kot diorg settlekan..walaupon majlis nih kecik but, banyak jugak benda nak kena wat ekk..huhu sabo jelahhh..penat aihhhh..tapi tak kisahhh la kalo tuk buah ai tercinta nihhh..apapon sanggup kan??*jawapan yang diberikan oleh sume org yang bergelar "ibu bapa"

dalam kepala saya nihh, byk lagikk benda nak beli n nak buat k, arap² sempat la esok pagi..coz majlis tuh bermula 4.30pm..arini mintaq tulun ibu mertua n incik hubbyku belikan "jan²"*cikidis tuk bebudakk.. balik keja nt baru nak pack..argghh arap sumenya berjalan gan lancarrr..Amin :))

sekian..^^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, May 24, 2012

Hari Q dan Inovasi


Assalamualaikum all ^_^

Today, 24 Mei 2012..oke, arini merupakan Hari Inovasi & Kualiti UUM..so dalam mjlis nih, kakitangan yang cemerlang diberi ganjaran atas kecemerlangan mereka yang dipanggil 'Anugerah Perkhidmatan Cemerlang'..yeahhh sesiapa yang mendapatkan pasti akan merasa bangga tau..termasuk la diri saya sendiri..but n3 nih tiada kena mengena gan saya coz saya tak terlibat pon di mana saya tidak mendapat pon anugerah tersebut..it's oke b'coz bukan rezeki saya arini..hehee..

berbalik kpd cite tadi, actually, kakak n abg ipar saya yag dapat sebenarnya..dan tak dilupakan mak menakan saya jugak turut naik pentas bersama² kakak n abg iparku..hehee..bangga jugak la saya tapi kalo saya sendiri yang naik pentas tuh, bertambah² bangga lerrr..hikhik..bak kata owg 3branak la naik pentas arini, mujur saya dan incik hubby tak naik skali, kalo tak errrmm apa nak dikata..hahahaa..besala kan mulut manusia, bukannya buley ditutup, so utk menutup mulut diorg² nih diam jew kite..hihik *opsss kata² ini tiada kaitan sama da yg telah idup ataupun yg telah tiada..huhuhuu

SEGUNUNG UCAPAN TAHNIAH BUAT ANGAH, PAKNGAH N TOKNGAH NA yerrr...*doa² mama kasi naik pentas sama tau..hehehhe ^_^
mood : teringin jugakkk..sapa yang taknak..hahahahaa..wuekkk :P

 tahukah anda??
 mak menakan saya, Sarkina Shaari, sudah 3kali naik pentas u..1st dulu masa 2002, 2nd masa 2007 n now 2012, bermakna 5thn skali dia naikk..fuuhhhhh, mampukah saya tuk jadik seperti nya..ermmm tak tahu la cmna, but saya tetap mencuba utk menjadi sepertinya..yeahhhh dialah idola saya..tahniah berbanyak tokngah..maybe suatu ari nanti saya akan turut jejak anda..yeahhhh..terbaekkkk :))
 
utk pengetahuan anda lagik, library mendapat tempat ke2 dlm anugerah 5s..2diennnn saya nihh duk numpang bangga jew..diri sendiri takdak lagikkk..*oppsss : bkn saya buat kerja ta baik tau juz takdak rezeki..hahahhahaa..

Tahniah jugakk kepada yang terlibat secara lansung mahupon tidakk..yang terlibat secara lansung xspecili bahagian Siri, diketuai oleh Cik Yana bersama bos kesayangannya, En Ku Rosyidi..heheheehe..tahniahhh..tahniahh..tahniaahhh..tahun depan usaha lagik kasi Johan yerrr..heheee.. 
p/s : saya numpang kot jauh jeww..hehee..*0*

kata diri sendiri : udah² la merapu cik mama oiii..dah kuaq..kuaq owg lain nak duduk plak..
*n3 dipost semasa duk di konter sambil melayan customerr..2 pasai la owg tak kasi nek pentas tuhhh..hahahahhaa peace yooooo :P 

sekian, adiossss :) 

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, May 23, 2012

Rezeki..Rezeki..Rezeki..


Assalamualaikum all ^_^

1st of all., saya memanjat syukur yang teramat atas limpah kurnia- Nya memberikan rezeki kpd saya & kluarga..rezeki yang dimaksudkan adalah bantuan zakat pendidikan yang diberikan oleh Jabatan Zakat Negeri Kedah..Syukur Alhamdulillah..actually, bntuan nih dah lama beno saya mohon seingat saya last november 2011. Dapat jew offer letter sambung belajar, gan pantas ke pej. zakat isi form mintaq bantuan..korang nt pon wat cmtuh gak tau..hehee.. Hinggatkan dah ta dapat coz rasa lama sgt dahh..ader jugak mber kite gtau yang diorang dah dapat so, kite pon ingat dah ta da harapan dehh, at last dapat jugakk..huhuu..Alhamdulillah..^_^senyum gumbira..

namun disebalik kegumbiraan tuh ader jugak sedikit duka cita dengan staf di Pejabat Zakat tersebut, mmg panas siottt dengan diorang..cite nih berlaku pagi tadi jam 9.15am..

1st : saya ke pejabat zakat Jitra, b'coz smlm dah col diorang then diorg suh datang arini..kite pon smagat datang coz "budak tuh" (gurl, tak tau sapa nama, rasanya budak pratikal) gtau datang 8.30am..sy agak terlambat lagipon dia cakap nombor saya 87..ramai gila sumenya ader dalam 100org..oke saya smpy n bagi ic gan pgawai dia..bila semak punya semak fail saya takdak.."dia" ckp cik (saya) kena amek di alor star..saya pon oke tima kaseh nahhh (*penuh kelembutan n berbudi bahasa)

2nd part : col ayah bagitau, tak payah mai jitra coz saya balik amek ayah nak ke alor star..saya pon tekan minyak keta balik kampung dulu tuk amek ayah..
 (kenapa ayah perlu pergi??) * utk pngetahuan sume, bantuan nih diberikan kepada waris, so penama yang saya letakkan adalah nama ayah saya, bukan suami saya..sajer taknak buh nama suami coz saya masih ader ayah..hehee. *anak manja ayah..hahaa

3rd part : selamat smpy di Menara Zakat Alor Setar, carik parking..setelah parking masuk menara tanya pakgat tentang benda alah tuh, then, pakgat suh naik aras 1..smpy di aras 1, ramainya tok aji, tok lebai dalam dewan tuh..rupanya, ader majlis pnympaian elaun kot tuk imam masjid kawasan kampung negeri Kedah..hahaaa *hentam jew tataw majlis apapon sebenaqnya,,hehee

saya pon tanya la dekat pegawai zakat yang duk ada, "kat mana  saya nak amek bantuan zakat pendidikan??" explain la dari A-Z, bhw org kat pej. jitra suh mai ckit..gan sombong la si mamat jawab gan agak kasaq cakap majlis penyampaian tuh semalam org kedah kata kemarin..dia mintaq surat gan saya..my problem is surat tuh tak sampai dekat saya mahupon di kampung saya, berkali² jugak saya col mak bapak saya kot² ader surat pej. zakat..diorg ckp tak..* hampa n keciwa..

4th part : saya tak surat incik coz saya tak dapat surat tuh, ini pon saya tergerak ati nak telefon tanya pej. zakat coz kawan saya baru dapat surat suh amek bantuan nihh..(penuh kelembutan n sopan santun lagikkk)..
 si mamat tuh cakap : takdak..takdak..haknih kena p jitra nihh..ada di jitra esok mai lain nahh..majlis nih kemarin jew, awat tak mai kemarin..?? (*zupppppp, hangat telinga saya dengaq dia ckp macmtuh sedangkan saya dah bgtau sy tak dapat surat, nih pon saya terasa nk col kot² terlekat nama saya..n mmg nama saya ader..masa di pej. jitra saya ader tanya knpa surat sy takk sampai, "dia tuh" ckp kite mmg print byk² 100kpg n trus send..mjadi persoalan saya yang lupa nak tanya adakah diorg kira jumlah surat tuh?? tak mungkin dikira balik kan??) kalo anda di tempat saya, apa yang anda rasa??? saya dibuat bola ke sana ke sini..panaihhh siotttt...macam nih ke imej kakitangan kerajaan?? macamni nih ka?? 

5th part : segala kelembutan dan kesopananku ilang dek dibuat pegawai² zakat nihh..supa hampesss..pikir aku tak dak geja ka??ampa jew ada geja aku tak geja. saya ke jitra, jitra suh datang sini, bila saya di alor star korang suh saya p jitra,,apa kejadah semua nihhh???

persoalannya, bila ditanya kat mana saya nak amek bantuan tuh dia ckp kena p jitra..saya col jitra tanya fail tuh ader gan sapa??jitra takdak jawapan dia cakap mmg di alor setar coz fail tuh tak sampai lagik di jitra..di mana fail tuh??di mana?? *mmg panaih gan sikap diaorg nihhh..si mamat tuh gred 17 cakap "org jitra mmg banggang, depa budak² praktikal sume tuh"..masa tuh saya dah mmg panaihhh tak tau nak abaq saya cakap ampa sume mmg banggang la..pastuh pegawai zakat jitra (gred 22) yang lagik sorag ckp esok saya antaq..siap mintaq no tel saya..*masa nih saya tataw fail gan sapa..

6th part : saya tetap tak berpuas ati gan sikap diorag, saya turun dekat pejabat zakat alor star, mintaq budak² pratikal dalam pej tuh cek fail tuh di mana..bila cek punya cek mmg takdak pon fail dari jitra, so saya tanya kalo takdak ader gan sapa..diorg kata ader gan pegawai zakat jitra la..kwasan kubang pasu..saya tanya yang mana satu pegawainya??? diaorg pun bawak saya tunjuk n jumpa gan pgawai tuh..bila saya jumpa rupanya yang saya bertengkar tadi adalah pegawai dari jitra, fail tuh sebenaqnya ader gan dia..kenapa dia tak bgtau tadi..utk menetup kesalahan sendiri, dia salahkan owg lain..korang nk tahu dimana dia letak fail tuh??

jawapannya : di rumahnya di Pendang..bertambah² panaihhhh la saya..sapa yang banggang sebenaqnya?? si mamat tuh la banggang..mmg mangkuk sguhhhh..saya tunggu sehinnga jam 11.30am..baru selesai urusan saya..

tahukah anda??   
saya bukanlah jenis owg yang cepat melenting..saya jugak bukan jenis owg yang tataw nak hormatkan owg lain..n saya jugak tahu apa itu prosedur kerja sbg salah seorg kakitangan kerajaan kerna saya jugak salah seorang kakitangan kerajaan..so, sekiranya kita yang bersalah janganlah melibatkan owg lain yang tak bersalah..saya sebagai seorang customer seharusnya dilayan dengan baik, cuba pamerkan senyum n cakap la gan sopan..cuba anda semua bayang situasi di mana saya tak pergi, ayah jew yang p amek benda tuh tadi..lagikla Ya Allah, tak tahulah ayah saya di layan macamna..begitu jugak gan org kampung yang lain..saya jugak owg kampung dilahirkan di kluarga sederhana. namun, saya bernaseb gan kelulusan yang ader dapat kerja tetap..bukan saya minta dilayan seperti raja mahupon datuk², datin²..cukuplah sekadar bercakap dengan baik n jangan buat saya seperti bola yang boleh ditolak ke sana ke sini..saya jugak bukan orang yang bodoh taktau apa²..

noted : so, coretan nih mmg agak mengaibkan, tetapi ia merupakan satu pengajaran buat saya n individu lain..maaf yerrr..saya sekadar berkongsi apa yang saya rasa..

sekian. :))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, May 22, 2012

Besday Preparation For Cik Qhayra

Assalamualaikum all..

merujuk kpd crite saya td, entry tuh bertajuk  "selesai jua" da jugak cite ckit ttg persiapan saya be4 berlangsungnya majlis ari lahir cik Qhayra..oke, bab1 dah settle di mana, saya sibuk menyiapkan  invitation besday card 4 my all frenz..*kalo da kwn² yg ta dijemput jgn la berkecil ati coz saya buat kecil²an sahaja..hehee


cumei tak card nih?? cumeii kan?? heheee..
tenkiu cik ton coz sudi create card nih tuk cik Qhayra.^_^

bab2 : tempahan kek n badam cookies pon dah settle..
bab3 : tempahan satay *ondaway coz sedang mencari sate yang sedap..hehee
bab4 : tempahan laksa *maktok settlekan ondaway jugak..
bab5 : mama pening coz masih belum dapat cari pengganti..dah tukaq gan member tiba² mber tuh tak jadk plakkk..so mama tengah penin la cik qahyra oiiii..gi mana dah buat dehhh..ideaaa pleazzzzz...
bab6 : juz wait for da incident..yeahhhh..

mood : semuga apa yang dirancang berjalan dengan lancar..Amin :))

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Selesai Jua

Assalamualaikum all..

Alhamdulillah, finally, abes jugak exam..errmmm rest jap sebulan pastuh next trip on Julai..*huhh penat dehh..Arap² result kuaq nanti ta dak yang failed la..arghhh teramatlah takut gan result sendiri.. So, arini mama stat keja gan nite duty trus..sikalang manyak sibuk dehhh..

masuk² keja jew manyak benda nak buat..selesai 1 bab order kain..actualy, kain tuh dah reserve dah but nak relist semula gn tokey dia..maklumla masa reserve arituh kpala berserabut gan nak exam pastuh berlaku la sedikit kekeliruan daa..*kalo nak tau saya sikalang mnjdi bizneswoman tak rasmi..hahaa..saja suke² nak nolong kwn² dismping masyukkk la cikittt..muga² Allah murahkan lagi rezeki kpd saya..

oke, abes relist kain gan toke, sbuk plak create besday event 4 my little princess..sbuk menempah kek n sbagainya..errrr..cepat masa berlalu, anak kesayanganku hampir 4yrs suda..rasa macam baru jew melahirkan dia ek..pantas masa sikalang yer sedar ta sedar dia dah besar..but mama still young oke..huhuu *pasan btoi dehhh*

sikalang baru duduk diam di konter ditemani cikjat*bff  n sempat dia beli cikedis utk dikunyah duk di cini ha..hahahahaa..best jugak dehhh rasa lama jew tak duk konter..seminggu cuti puaihhh..tapi letihh otakkk...hahahaa..

gila dah nihhh..oke la..nt kite bercerita lagik ek..adiosssss...

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, May 15, 2012

Lukisan Pertama Cik Qhayra


Assalamualaikum all ^_^

terus ke tajuk utama..ermmm arini saya nak cite tentang cik Qhayra yang byk benda dia tahu..al-maklum la dah hampir 4yrs dah umur..*ujung bln nih genap dia 4thn.
pejam celik, pejam celik mmg cepat sguh masa berlalu.sedar ta sedar ank dara saya dah besar rupanya..Alhamdulillah saya masih lagi diberi kesempatan melihat anak saya mbesar depan mata walaupon saya bkn fultime housewife..hehee

berbalik kpd crite tadi, smlm mama buka buku kes esok dah stat exam..biasa lerr study last min.huhuu..*malaih nak study awai coz xhinggat..maklumla umur pon makin meningkat paham² jelah org tua² ngaji gini la jawabnya..bila ajer mama buka buku, macam biasa cik Qhayra pon sbuk la..*budak² mmg macam tuhh..nanak plak bila nampak mama byk keja dia pon sibuk sama naik..hehee..macam tuh anak dara saya..so mama pon dah get ready tuh dia pen & kertas bagi dia nulis sama..

dalam beberapa minit jew, dia tunjuk "mama adek lukis angry bird"
hehee..mama tgk macam xpercaya jew yang tuh hasil lukisan dia..hahahaa..panday dah anak mama nihhh..mama apa lagi snap la..hasil lukisan dia tuhhh..tringin nak share gan kawan²..^^ hehee
ini dia angry bird cik Qhayra..cumeiii tak??
mama jawab : cumeiii sesangat²..
ader jugak cite sebulan lepas, jalan crita yang sama gan di atas, tapi hokni dia ta lukis tp menulis..tgh sibuk² mama wat note pndek, dia pon sibuk sama..cam biasa mama kena sediakan pensil & kertas for her..dalam sbuk² mama mana nak sempat tengok dia, pastuh tgk dia diam jew, mama pon tanya " adek watpa??"dia pon tunjuk upa²nya duk tulis ABC..huhuu..mama nih betoi² ta tau yang dia dah pandy menulis..*dalam ati : ermmm anak aku panday menulis pon aku tak tau..huhuu..

mahu tak nya??mama bukan suri umah sepenuh masa..suri umah hanya selepas jam 5pm pastuh 8 or 9pm dia akan tido..so paham² jelahhh..kadang² terasa jugak mama sebagai ibu ta sepenuh masa bersama anak..smpy anak pandy melukis n menulis pon mama ta sedar la..tapi pahamlah bukan mama sengaja ta bersama dia..dengan kos sara idup yang tinggi sekarang amatlah diperlukan agar mama jugak bekerja bagi menampung perbelanjaan kelurga..kalo nak harapkan papa sorang, mmg tak mampu utk kite skluarga..

mood : stiap ibu pasti akan merasa bangga gan setiap pencapaian anak² mereka..begitu jugak apa yang saya rasa..

adiosss..^_^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Apa Dah Jadik??

Assalamualaikum semua :D

dinginnya arini bila buka blog ta kuar apa2..ader backgroud jew yang kuar..adeyyy penat btoi la..apa dah jadik gan my blog..tanakkkk.. en. blog nih merjuk kot coz tutup dia lama sgt..jgn la majuk yunk, saya bukan pndy sgt dah nihhh..penat dahhh..

korang tau tak cmna nak wat kasi ringan ckit..kalo ader bagi la tipz sikit untuk budak yang baru belajar nihhh..saya dah la ta da masa nak pikiq hal ni..tgk² dia wat hal plakkk..penat la cmni..kang delete terus baru tau kottt..

dahla, malas nak pikiq dahh..out dulu la..penat gini :(

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, May 14, 2012

Old Style

Assalamualaikum
yeahhhh akhirnya dashboard sy bertukaq ke old style..hehee.. spesial thanx to my gud frenz, ibu qalief  aka Wanieyz Hashim coz sudi tell me that my dashboard can be change to old style..i'm really happy when i try to godek² n Alhamdulillah, ianya berjaya berubah ke dashboard yg asal..adeyyyy.. penat jugak ekk..dah la lama sudah sy xbuka sy pnya blog..skali buka sume berubah..hampeh tol la..sabo jelahhh..

sikalang sikit pnya lega pasai guna dashboard lama..biaq la nk cakap saya old style pon..janji saya selesa nak menggunakannya..yeahhhhh terbaekkkk..

kenapa saya tutup blog saya??

jawapannya, saya busan tgk blog sendiri..makin lama tgk, makin semak mata saya dengan blog saya (semuihhh)..hahahaha..bila dah lama saya ta buka, saya rindu pulak nk merapu meraban n meluahkan apa yang saya rasa..hehee..

lagipon saya ta sempat nk mengupdatenya krn sibuk menjadi seorang pelajar..hehee macam ta percaya jew..be4 dis, saya sibuk sgt gan assigment yg bertimbun..sikalang dah abes assigment sbuk pulak nk exam..penattt serba serbi..kejap jew pejam celik pejam celik, saya dah hampir gan final..dah nak tamat 1st semester..kawan² tlg doa²kan saya berjaya yaa..tima kaseh sume, hanya ALLAH mampu membalas segalanya..

byk lagi cite yg nak dikongsi bersama..kalo berkelapangan saya update laterrr..adiosssss :D
Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sunday, May 13, 2012

Kosong

Assalamualaikum semua..

Udah lama rasanya tidak melihat saya punya blog..maka nya arini terasa nak buka..skali dah buka upanya dashboard kite dah berubahhhhh...rrrrr.. damn much

puaih jugak nk mengodek..terasa cam baru blajar nak beblog jew..sabo jelahh..

camna la saya tergerak ati nak buka saya punya blog..

jawapannya, apabila my gud frenz, CIK YANA mintaq saya nolong masukkan widget pelawat n saya dah TA BULEH buat daaa..saya dah lupa sgalanya..wuaaaaaa TANAKKKKKK...

maka nya dengan nih, saya kembali membuka saya punya blog..kenapa jadik begitu??? tolong la saya kawan²..saya sedihhhh sguhhh gan diri sendiri...

*** dahla sikalang kepala saya manyak biul..macam² yg kena fikir..16 mei nih stat final exam sampai 21st mei..penattttt sgtttt...dulu masa ta study nak study..bila dah study cmni la jadiknyaaaa...***(sabo yer DQ) 

ta sabo nak abiskan exam nihhh..dah ta larat nak pikiaqqq dahhh...nak rest kejap pastuh smbung balik bulan Julai..walaupon sebulan jew rest, ianya amat bermakna bagi diri saya..

^_^ insyAllah, andai rezeki lebihhhhh..bleyla bawak papa & cikQhayra gi jalan² ..lalalallaalaa ♫♫
♫♫♫

mood :
semuga Allah permudahkan segala jalan & dugaan bagi saya. 
  
noted :
Ya Allah,
Tenangkanlah aku dalam menjawab segala persoalan yg ditanya..
permudahkan segala-galanya Ya Allah..
Ameen..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)