Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, June 28, 2012

Hapi Sebeday Angah

Assalamualaikum all^^

ini merupakan n3 terakhir for today..esok berweekend n kiteorg nk gi lepak² bersama² family..minggu lepas bersama Family in Law. Esok n Lusa bersama family sebelah mama pulak..yeahhh terbaekk..!!

oke, cite nih to be continue on sunday ya..tungggu..!!wink..wink^^

memandangkan esok 29hb, ianya merupakan sebeday my dear sis, Angah (kakak no2), so nak wat ucapan siap² laa..hikhik



hapi besday to u..
hapi besday to u
hapi besday to Angah..
hapi besday to u..

semuga angah pjg umur n murah rezeki ya..!!
esok kite makan kek ya..!!
adek Qhayra yg excited lebihh mama beli kek..

p/s : kek kongsi 2org yerr..ayong, wan n angah..yeahhh
bukan kedekut, tapi jimat..!!hikhik

pesanan tuk geng blogger :
tak sempat nk BW la..insyAllah c u all on sunday ya..
dadaadaaa


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Promote..Promote dan Promote

Assalamualaikum all n camat hampir petang^^

hakhak..dekat nk masuk jam 1 so, hampir petang la kan..hehee

my dear, sis aka ayong sibuk jew nak suh promote dia punya biz online..

tgk tuhh siap tinggal jejak lagik..tuh tak kira yang dia emel gan sms lagikk..nak tak nak kena jugak tulun..hakhak
sapa lagik nak tolong kalo bukan adek sendiri..


korang semua jum tlg support me n my dear sis, please..!!
layari blog tersebut :

di sini ader dijual kain pasang, n sabun beras..
maklumat lanjut korang terjah lah sendiri ya..

oke,
adiossss ^_^

p/s : arap ayong berpuas hati yerr..
nak gi jalan² carik makan jap..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Pemenang Teka² Semalam

Assalamualaikum n camat pagi all^^

wahahaha penat deh pepagi nih menapak sejauh 200m tuk amek duit bonus Mesyuarat Koperasi..hehee, pepagi ni dah excersice..tapi tak peluh pon..hahaa

SOALAN TEKA² DAH TAMAT

first of all, maaf dipinta coz sy tetinggal seperkara dlm harga makanan tuh..
sy tertinggal kerang 2pinggan
xperlah apapon sy dah ader pemenang yerr 
walaupon tertinggal clue tersebut..

jawapannya,
harga makanan RM180
Harga Durian RM100 after %.hikhik,

oke, now, sy nk umumkan nama² pemenang bagi segmen teka² tersebut.

pemenang pertama adalah 
"amboi dear, u teka sungguh yerr..smpai berpinar bijik mata eden..
mmg terbeakkk dehh..u berusaha yg teamat sgt..hahaa..
jawapan u mmg plg banyak n ader 1 tuh mmg tepat bg kedua² soklan..
 tahniah akhirnya anda berjaya.."

pemenang kedua adalah
tekaan yg tepat bagi soklan harga makanan..
ekceli, kak lia owg pertama teka yg tepat tapi tuk 1 soklan jew yg betul
soklan ke2 dia salah..kiranya saya kasi adiah tuk 1soklan jelah yerr..
 hehee..

ketiga
tekaan ina nih mengena tepat pada harga durian shj..
so, sy kasi tempat ketiga..hehee

saguhati
tekaan mengena pada harga durian. kak Mai telewat ckit jew pada intan..
hehee. bley yerr..!!

Tahniah pada semua pemenang ya..!!
^________^

macamna pemenang dinilai.??
oke, memula skali sy tgk sapa yg jawab kedua² soklan dengan tepat, cepat n betul
tekaan Kak Lia mmg mengena tetapi hanya 1soklan jew yg betul..
jadik, sy pilih yumida coz walaupon dia teka dengan banyak n agak lambat.
tetapi ader 1 tuk mmg kedua²
tepat, dan betul.
oke, u all, arap u all puas ati yerr..pd yg tak berjaya. 
 cuba lagik nah..hehee.
InsyAllah, kalo berkesempatan bulan depan sy buat lagik
1bulan 1kali teka²..hikhik

kpd para pemenang sila
emelkan alamat kpd sy di

insyAllah adiah minggu depan sy pos.hikhik

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, June 27, 2012

Clue Soklan Teka²

Assalamualaikum all^^

selamat petang yerr..dah siap makan malam kew semua??hehee
sy xper keja malam japg terjah kedai makan la jawabnya..hehee

oke all, 
memandangkan ramai yg tak dapat menjawab soklan teka² sy, 
so, gan rasa belas kasihannya, sy kasi clue sikit yerr..

soklan pertama ;
sotong 3org makan
ikan 2ekor
#sekor jenahak
#sekor lagik siakap
sayur campur 3org mkn
clue : harga dia ader angka 1 & 8 
RM_ _ _. _ _

soklan kedua :
sekilo durian harga rm8
durian sy yg dibeli 7biji

clue : harga dia ader angka 1
RM _ _ _._ _

p/s : anda boleh jugak jawab di kotak komen bawah ini ya..hehe
sy nak cari 2org pemenang bertuah
seorang pemenag dah ader tuk harga makanan tuh..
maknanya lagik seorang yg perlu dicari.
yg durian tuh masih belum ader pemenangnya.
cepat²..slagi belum tutup..

ohya, rmai yg bertanya tentang adiah tuh
ekceli, sy belum terfikir nak kasi aper yerr..nanti sy pikirkan

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Ribena Blackcurrant Bluebery Baru

Assalamualaikum n slamat petang^^

lewatnya mama post n3 baru arini, tak BW, apa kes?hehee..
takdak la ekceli, baru masyuk keja nih..today, last nite duty for dis semester, pasni semester break sampai bulan septemberr, yeahh..!! cepat kan masa berlalu.

ohya, utk soklan teka² semalam akan sy umumkan esok yerr..Insha Allah kalo tiada halangan..tapi kan stakat arini, ader sorang jawab teka makanan yg betul dan tepat, tapi malangnya, tuk durian tuk dia jawab salah..pastuh untuk durian tuh takdak sapa pon yg jawab gan betul..gi mana ya..nanti sy pikirkan macamna nak buat..
susah kew soklan sy tuh ek??hehee

okayla, now saya nk cerita tentang ribena baru yg ader iklan kt tv tuh..
sedap jugak rasanya..hehee
campuran antara blackcurrant gan blueberry..
rasa dia not bad..sedapp..cik Qhayra plg suke, coz dia suke masam.
 inilah yg dimaksudkan tuh..beli bukan kerna terpengaruh gan iklan tau, tapi cik Qhayra yang gaduh sgt nk  beli..maybe dia ingat maianan kot, tu pasai dia nak jugak².. pada mulanya, sy pon ingat mainan yang terlekat skali..hahaa..dah nak punya pasai sy kena la beli, bukan tak tahu peel dia, kalo xbeli mau tak majuk panjang.,.huhuu, pastuh balik umah sibuklah dia nak minum ribena la, akainya nanak mainan tuh la..
bila buka saya pon kasi la dia dah ingt mainan..pastuh,
bukan mainan upenyaa..agak² korang aper benda tuh??
cepat teka..sapa teka xdak adiah..hakhak

apa benda la tuh ek..mulanya sy pon tak tahu coz x baca apa yg tertulis.
ahahaa..then, mr. Papa cakap itu bukan mainan la..
itu bekas tuk buat ais batu..ahahaha lawak aihhh..

abaikan tangan misteri itu ya..
hanya fokus kpd air krim bentuk ribena tuh ajer..hikhik
inilah hasilnya, ais krim batu ribena Cik Qhayra yg kiut miut..hehee
suke.suke..suke..

 dah tu siap kasi buku resepi lagik..semuanya makanan n minuman yang berasaskan ribena..ermm tgk cm best jew resepi² yg diorg kasi..nt bley la try..hikhik, kalo korang nak korang bley dapatkan di pasaraya² yg berhampiran.,hikhik

tambahan :
u'all semua, menjawab soklan semalam,
byk feed back yg baek sy dapat, tapi bila pikiq² balik rasanya blogspot problem kot, coz opismate saya (cik As) ckp dia ader post n3 baru ari yg sy berlaku kejadian gan sy, tapi post dia ilang, tak tahu gi mana..hehee lawak aihh..petang itu jugak sy ader tlg some1 nih edit blog dia, bila sy preview,
kosong tak kuar aper², 
then kata kak cik : Petang semalam memang banyak komen di blog kakcik yang masuk ke kotak spam. Blogspot pening lagilah tu. :(

 dan dengan pastinya jawapan saya menyatakan ianya gelong..
coz be4 jadik cmtuh sy xpernah usik mana² setting komen pon..hehe..
keesokkan arinya, tak dak pon komen korang masuk spam..huhuu..

sekian..!!

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen dari Jiakreatifelt: header dulu hingga kini

Assalamualaikum all^^

oke, demi menyappot sahabat² blogger sekalian..
kini saya memilih 3 header blog yg terbaek..

pertama
blog : DeqLa
kedua


ketiga
blog cik En

setakat ini sahaja yang mampu sy tolong
arap² ianya dapat membantu kalia
wish all of u all the best ^__^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, June 26, 2012

Dalam Cerita Ader Soklan Teka²

Assalamualaikum all^^

memandangkan ramai yg wat soklan teka-teki, saya pon nmpk cm best jew, trigin nak anjurkan jugak..hihii..soklan ader di bawah be4 that, sy ader cite ujung minggu..

n3 nih weekend aritu, tak sempat nak post..sibuk sgt kew mama nih..??
haikk, wat² sibuk tau..hakhak..bukannya sibuk sgt pon cuma tak sempat nk edit pixca, that y lambat post..hikhik..

cm besa ari khmis half day, kitorg balik kg, mmg tiap² minggu mcm tuh la..mmg keja kitorg beujung minggu pasti di kg, jarang skali ader di umah sendiri..dapat rehat di kg lagik besttt maaa..hikhik

weekend aritu, ari sumaat, MakTok (MIL sy) ajak gi kebunnya @merbok..hehee korang nk tgk kew suasana kebun MIL sy, kebun nih dusun buah, ader yg dijadikan homestay, tp bukan utk disewa, utk km anak branak jew, gambaran lebih lanjut bley la ke sini [maaf n3 nih dah lama, yg terkejut plak, pixca sy tak bertudung..hukhuk..]

ekceli, kebun MIL nih dekat gan Tanjung Dawai, so petang tuh kitorg gi lepak + makan² @ Tanjung Dawai la pulak..ermmm, layan angiin pantai terbaekkk dehh..!! jum la layan pixca ^___^

mama yg lebih..hehee


wan qhayra (my FIL)
dahh nak kena humban dahhh..hehee

mak long Qhayra (my SIL)

menu hidangan pada petang itu..
hidangan tuk 8org gan harga dot²..hehee
 sotong masak kunyit 3org makan
 sayur campur 2pinggan
 ikan 2ekor,
sekor jenahak n sekor lagik siakap
 kerang 2pinggan

dekat maghrib, baru kitorg semua sampai umah..memandangkan pejalanan mengambil masa agak lama, membuatkan km lapar semula, then, my FIL ajak gi pasar malam beli diyan.. yeahhh..mlm tuh masak pulut makan gan diyan pulakk..terbaekkkk daaa..heheee


oke, all tuk soklan teka² nya pulak ader 2 soklan.

soklan 1 : berapa harga makanan yg km mkn utk 8org makan???
[clue : ader di atas]
soklan 2 : berapa harga durian yang km beli???
[clue : 7bijik gan harga sekilo RM8, kemudian km dapat diskaun]
korang bley teka byk kali oke, tak kisah,
jawapan yg tepat dan pantas akan dikira pemenang..
sila jawab dalam kotak komen di bawah yerrr..

hadiah : adalah rahsia milik Mama Qhayra

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Kenapa Komen Saya Masyuk Spam.??


Assalamualaikum semua :)

sedihh..sedihhh sangat..dah la sy cub tuk edit blog some1 nihh, tapi tak menjadi la.,maap yerr awak tak dapat saya tlg awak..tak tahu kenapa, tak menjadi, kadang benda memerlukan mood yg kuat, tak leh stress²..huhuu..maaf yerr..maaf sgt²..

keduanya, nak tanya korang, kenapa komen anda masuk spam..??
sy tak tahu kenapa??please u all help me..huhuu..sy kan selalu guna fon tuk cek komen korang, maklumla takdak tenet di umah, so guna fon jew.excited la buka dashbord, n sememangnya ari² saya cek komen korang guna fon..hakhak, tapi keciwanya sy bila semalam balik dr keja tgk² no komen..aikkk, mmg frust la..huhuu..

lama kemudian buka lagik, cek lagik pon sama jwpn yg kurang megembirakan.pastuh terasa sy nk BW then, sy pilih menu published komen, nak terjahhh mana² kwn² dah komen tuh..then, terperasan la kat spam (21), haikkk, pelik, then, sy klik, upernya komen korang semua masuk spam..ala mak aihhh..kenapa jadik cmtuh ya??sy dah konu ckit gan blog nihh..huhuuu..

kawan² tahu tak kenapa???

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen : Aku Nak Jadi Blogger Yang Paling Famous Di Dunia


Assalamualaikum all^^
peace yo.!!

join segemen today, tajuk bukan maen lagik siot..hahaa lawak pon ader, tapi saya nak join la..tajuk besttt, terbaekkk. sesapa join meh la join..
klik, klik, dan Klik..hehee

 tempek banner dia besaw²..hohohoo

ekceli, target saya yg dulu 500, Alhamdulillah dah melebihi target..
now, nak target brape yer..
errmmm..,
dah nama pon Segmen :
Aku Nak Jadi Blogger Yang Paling Famous Di Dunia
makanya, target saya 10k dah lerrr..
tercapai kew nihh..ermm kena usaha keras ckit la..hakhak..

Tag :
semua yg singgah blog saya nih la..

oke, adiossss

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, June 25, 2012

Agak² Ader Tak Owang Nk Tempah

AsSalamualaikum all n camat tengah Hari^^
peace yo..!!

saya nak tanya korang..
pd pendapat korang la kan??
ader tak kwn² nk
kalo saya buka tempahan utk edit blog..

edit dr segi :
1. kekemasan
2. wat drop down utk bloglist
3. wat freebies
4. dan lain² la..

agak²nya ader tak owg nak mintaq tlg sya..
ala bukan mahal pon,..hehee

tlg bagi cadangan sat??
heheee

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan Part II

Join KLIK

Syarat Penyertaan:
Buat tajuk entri : Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan Part II
Letak header dan linkkan ke entri ini
Nyatakan bilangan follower korang dan Negeri asal korang
Tag rakan blogger / follow blog miss z terpulang kepada anda :)
Tiada paksaan
Dah siap? Hantar link entri korang ke ruangan komen entri ini sahaja ea,bukan link BLOG. Link yang di hantar ke Shoutbox,ruangan komen yang lain TIDAK DI LAYAN
Tamat segmen : 26 Jun 2012, jam 10 pagi
  
MAMA QHAYRA
berasal :  Alor Setar, Kedah
Follower : 515

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Free Gift From Geng Blogger


Assalamualaikum all n camat pagi dehh^^

eeee..suke..suke..suke..
dapat doodle dari Apit..

cantek tak??
ini kali kedua dapat..aritu dah dapat tapi xleh buka la..huhuhuu
pastuh tgk apit wat segmen lagi skali then i'm join again..
yeahhh akhirnya..saya dapat jugakkk.

ma kasehh ya apit..sayang apit..hehee


ke2nya dapat Signature dari Putry
simple ajer but nice la..

ma kaseh ya dik Putry..sayang putry jugakk :)

p/s : benda free sume suke..kan²??hehee ^_^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sunday, June 24, 2012

Excited : Follower Lebih Target


Assalamualaikum n camat pagi all ^^

masyuk keja arini, excited beb, mana taknya follower dh lebih target..yeahhh terbaekkk, kebabaommmm..hehee..ader adek bertuah nihh dapat tempat..saya buka blog nih guna fon jew, cm saya cite dulu la, ader yg diorg setting bley komen ader yang xdapat nk komen, sape² yang dapat komen dr saya sepanjang 2hari lepas maknanya blog korang sy terjah dan bley komen..ader jugak yg saya terjah but xdapat nk tinggalkan jejak..takperlah mana yg sy blum komen nt kang saya terjah lagi yerr..sabaqqqqq..hikhik.



ok bebalik pada adek yg bertuah tadi..Review ckit ek pasal dia.. nama Nur Syahida Hassan atau nama blog The Lesung Pipit's. sy rasa adek cumeii nih mesti ader lesung pipit kan??that y ler nama blog dia pilih nama tuh..tgk muka dia cumeii..blog dia simple sgt..hehee..detail about her tak byk tertulis, rasnya masih baru dalam donia blogging.. Tahniah yer dik, anda yg saya carik..hehee

korang apa lagikk jum terjahhhh..yeaaahhh :))

pesanan tuh adek lesung pipit yag kiut miut
sila tinggalkan alamat anda untuk diberi sedikit cenderahati yg tak sebebrapa 
sebagai tanda kenang²an dr akak yerr :)


excited ke2


jutaan trima kaseh wat sahabat² yg dikasihi sekalian atas support yg kalian semua berikan..betapa gumbiranya saya apabila korang semua tak henti² memberi support dengan meninggalkan komen yang begitu banyak buat sy.. Ya Allah, Tuhan je yang tahu prasaan sy bila tgk komen yg begitu byk drpd korang semua ^_____^  ader jugak yg masih komen walaupon n3 tuh dah lepas..ader jugak pengomen setia, iskk tak tau nk bagitau prasaan sy..lebiu u'all muahhhh..terima kaseh byk² yerrr ^_________^ (qenyih smpy abes telinga dah nihh..hahaa)

p/s : byk n3 yg nak dikongsi bersama spnjng 2dayz berweekend wif family..
hehee, tapi taktau mana 1 nak wat dulu, BW kew post n3 ke??
ermmm, ideass pleaseee..!! 


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Saturday, June 23, 2012

Segmen : Bloglist Julai Hadifah Sabri

Assalamualaikum All^^
nak join jum KLIK

kenapa saya memilih utk dijadikan senarai bloglist Difah :

1. dapat menambah kenalan gan tertempeknya link sy di situ 
gan harapan muga² ader jer yg sudi mnjengah masuk..heheee
2. coz blog Difah cumei lagi kiut.,suke..suke..suke
3. nama hadifah sm jew gan budak pratikal yg rapat gan sy tuh, 
hadifah yg sy kenal tuh, sy suke sgt gan personaliti dia..
taktau nk crita cmna hanya org yg kenal jew dapat nilai dia..
kalo nk tgk pic dia bley ke sini

rasanyerr itu jer kot..hehee..kalo ader rezeki ader la,,hehee^_^


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Friday, June 22, 2012

Hapi Besday My Loverz Ayah

Assalamualaikum all^^

n3 yang agak terlewat, 22hb yg lalu,
sebeday wan Qhayra (my Ayah Kandung)
hehee. sori wan lambat post..
dalam bulan Jun setiap tahun,
km akan ader 3org yg bley celebrate skali..
kakak sulung (Ayong) pd 13 Jun
Wan Qhayra pd 22 Jun,
n kakak ke2 (Angah) pd 29 Jun
opssss, bukan kedekut nahhh..
tapi, JIMAT..hikhik
taknak merapu lebih² la..
hapi besday wan
muga panjang umur n murah rezeki ya..
Ameen ^__^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, June 21, 2012

WordLess #1



p/s : tak sempat nk BW arini,
byk keja nak kena wat..
 jumaat  & sabtu, weekend,
so see u all on sunday..
InsyAllah ^__^


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen : Smart Blogger Award June Season by Yuyu

Klik HERE to join

saya rasa : blog saya kemas, tersusun, header yng cumeii, banyak jugak senarai bloglist b'coz saya suka support kengkawan.
yg paling penting i love pink, pinky² pink.

p/s : masuk lif tekan sendiri la pulak..hikhik

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, June 20, 2012

Alhamdulillah


Assalamualaikum all^^

Alhamdulillah
tiada kata yang mampu dilafazkn melainkan syukur kehadrat Ilahi..
segala usaha, penat lelah berakhir dengan keputusan exam 
yang agak memberangsangkan..
yeeeezaaaaa..
baru semester 1, baru tahu cara nak blaja..
InsyAllah akan telah berusaha sems akn datang..
paling² saya epy sgt² coz tak kena repeat..


coz ader 2paper tuh agak tak bley jawab la 
mmg hentam jew..
tgk² dapat B 
hahaa.. macam tak percaya pon ader..
apapon syukur Alhamdulillah
ma kaseh pd semua yg mberi dorongan,
terutama mr Papa yg memahami, 
tlg jagakan cik Qhayra..
MIL yg byk berjasa..
kawan² dan semua yg terlibat,
Hanya Allah dapat membalas 
segala jasa dan budi baek kalian :)

noted 
ketaq lutut dah abes, result pon dah kuar,
so, tunggu next sems tuk myibukkan diri gan assigment plak...
sems depan ader class malam 2ari..
huhh..penatt..
Ya Allah kuatkan semangat hambaMu ini :)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Udang Masakan Saya

Assalamualaikum all^^

i'm nite duty today, so menyepi la pagi tadi tak mengomen or BW blog sapa² pon..kalo ader jugak yg saya terjah, maknanya saya guna fon,.hehee

semalam saya masak udang yng diberi oleh MIL. Cik Qhayra suke sesangat la..hehee

besaw tak??
pestime saya tgk n masak udang sebesaw nih..errrr, mana nak reti masak nih..tanya la MIL, nak masak apa, dia cakap goreng sudah la..ermmm saya pon takkan nak goreng kot, dahlah sekor, nak wat sambal udang pon rasa tak bebaloi sgt, then pikir punya pikir last² jadik la gini masakan saya..
taa raaaaaa..
masak asam..kuang..kuang..kuang
hahaaa..oke tak?? korang tgk terliur tak, compon tak terliur kan??dah la kosong n sekor pulak tuuhh..di blasah cik Qhayra cerahhh..mama n papa cubit sikit jew..
mesti korang tertanya² knpa sekor jew kan??hehee
Ekceli, udang ni datangnya dari Perak, kan ader saya gtau yg incik somi sy gi Perak ada urusan kluarga, dia pergi tuh ke rumah bapak sedaranya, dari crita MIL, katanya bapak sedara tuh yg kasi, semuanya ader 4ekor, 3ekor lagik MIL dah masak, kalo ikutkan MIL nk jer dia masakkan keempat² ekor udang tuh, memandang incik somi saya nih nk jugak bawak balik, mayb nk kasi cik Qhayra tgk, opkos nk tunjuk gan mama skli..huhuu..macam tuh lah cite nya..


kredit to : DeqLa Manjew
terima kaseh yang tak terhingga wat awak coz sudi kasi adiah gan saya..
saya amat menghargainya walaupon hanya nombor reload sahaja..
saya tak guna lagik tau nombor nk simpan..hehee
makaseh yunk..pestime join segmen, terus menang walaupon adiah saguhati..hihii, suke..suke..suke..!!
kalo DL nak tahu, masa sms gan DL tuh saya tengah masak udang nih. heheee..

sampaikan cik Qhayra ckp ; mama nih asek duk main talipon jew..
hewheew, sabo jelahhh..
thanx ya DeqLa..thanx bebanyak ^&^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Segmen : Signature by Putry II


Klik HERE
nama : Mama Qhayra
faveret kala : Pink, pinky² pink :)

jum join reramai ^^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, June 19, 2012

Segmen : Tambah Follower Blog

nak join klik
TARIKH TUTUP: 
24 Jun 2012 
Pukul 6 Petang

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

SEGMEN SEKEJAP NASZ : BLOG PILIHAN SAYA

 
blog pilihan

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Picture Kenangan

 Assalamualaikum all n camat petang^^

peace yo..!!
tak ader n3 apa² arini, cuma nak upload pic kenangan masa kenduri tawen opismate jew..ekceli, takdak pic pengantin baru yg ader pengantin lama jew..hehee..

 ini dia pengantin lama yang dikatakan tuh..hehee
Mama Qhayra
ini opismate, sahabat baek dunia akhirat, cik Ton (sebelah kiri)
di sebelah kanan tuh pulak, adek praktikal, Hani.
hehee, ader pon pic nih jer, dalam kamera saya,
pic nih terdelete,
berlaku atas kesilapan sendiri la..so sad,
nasebaek la adek Hani kite snap juga pic nih..
so, sy mintaq dia mms la..hehee..
jadik la 2 kpg pic pon mbawa seribu kenangan kan²??
hehee

opismate yg tawen nih lelaki tau..
tapi dia punya bilik pengantin cantek sgt,
macam bilik anak dara..
agak kagum gan design bilik dia.
2yang sy pon sempat posing tuh..
hok memang kaki posing pon,
pantang tgk tempat cantek ckit je
mulalah ulat bulu naik ke daun..hakhak :P

p/s : cantek tak blog sy??
tapi maseh dalam proses tuk mencantekkan lagi ya..
hehee^__^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, June 18, 2012

Segmen : Mari Berhijab Part 2

sapa cepat dia dapat..

 saya nak ;
nama ; mama Qhayra
wana : pink

syarat² :
1. Buat entry bertajuk Segmen : Mari Berhijab Part 2 dan tempek banner atas tue
2. Tengok website ---> http://bit.ly/M269pq dan video http://bit.ly/M6jfz6
3. Berikan nama dan  1 warna yang korang nak. (code warna pown boleh)
4. Kalau belum follow blog nie, sila lah follow. Tiada paksaan.
5. Ajak kawan blogger yang lain untuk join segmen nie secepat mungkin.
6. Mesti lihat page nie. WAJIB! --> TEKAN SINI
7. Dah siap? Tinggalkan link entry tue di ruangan komen nie.
8. Tempoh : Anytime apit akan tutup. :-)


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Design Blog


Assalamualaikum all^^

1st of all, saya mintaq maaf byk² gan korang semua..saya tak sempat nk BW arini coz ader masalah blog nih ckit..saya sedang design blog saya semula..huhuu sedih banyak yag ilang terutama skali saya terpaksa mencari semula bloglist saya..teramatlah sedih..sabaq² semua tuh kita yang buat..arrrrr, saya dah tak dak mood nk BW..dah reply komen kawan² semua pon dah takdak mood teramat² sangat..

korang tunggu ek, bila semua dah settel, secara automatiknya mood saya kembali..

dengan sedihnya, saya nak myibukkan diri dengan godek my blog..wuaaaaaaa :'(

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Serawa Labu

Assalamualaikum n camat pagi all^^

yeahhhh..dah abes cuti deh..kembali bekerja macam biasa..tak sabaq nk tgk blog, buka² tgk perghhhhh...


banyaknya komen..saya suka sangat²..hehee..ma kaseh kawan² yg support sy..
i love u'all..hehee *cinta dlm blog jew k,
sayang kalian semua..

kiteorg punya plan nkg picnic tak jadik la..coz ramai kwn² ader hal. lagipon mr. papa takdak gi Perak, ader hal..hehee, so mama n cik Qhayra menghabiskan cuti di kampung..yeahhh terbaekkk..

sy nak bercerita tentang serawa labu. tapi saja la kasi iklan dulu..hehee

inilah upernya serawa labu tuh..

sebelah utara panggil serawa labu..area korang lain dr utara sy xpasti la pulak..hehee..makan tak?? ermmm sedapppp.. bukan sy yang wat tau..mak sedara kita yg buatkan..kite makan jew..hikhik.. bley macamtuh??
 apa² jew lah..hehee..perut sudah kenyang..tapi rasanya senang je nk masak serawa nih..kan²??
sy pernah jugak wat serawa nih, tapi serawa diyan..hihii..mudah sesangat..nak kasi resepi pon tak reti la..coz saya kalo masak main bubuh² jew ikut selera.hikhik..kalo suh senaraikan apa yg saya masukkan ermmm, susah la..tak pandai la saya..men hentam jew..huhuu
usah ditanya resepi gan saya..huhuu

nota kaki :
time to BW..
tunggu yer kengkawan..
saya mau terjahhhh..
hikhik^_________^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)