Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 31, 2012

Raya gan Henpon Bawu^_^

Assalamualaikum all slamat pagI^^

salam 11 Ramadhan..anda² sume sehat kew?? puasa tak arini?? hikhik
tahniah la kepada mereka² yag maseh lagik dapat berpuasa penuh..saya??
usah ditanya, ahakss korang pun dah tentu agak dah masa sy operate gg geraham bongsu aritu lagik..hikhik
bukan sengaja tapi darurat..

berbalik pada topik n3..ahaksss chewi tak abes lagik
ader jugak yag bertanya henpon jenis apa yag menjadi pilihan saya.
korang bley tgk di sini yer.

Alhamdulillah syukur dapat jugak henpon bawu. 
 pernah jugak terlintas nak guna hp bawu, 
apabila henpon lama wat hal gan patahnya keypad lock..
tapi, tak terpikir pun nak beli
memandangkan fon lama tuh masih lagik bley digunakan 
walaupon asek terdail dan terhantaq mesej dekat owg sesuka atinya..
mau taknya, bila lock sudah patah jadinya saya tak bley nak lock, 
that y la ia terdail n mesej sesuka ati dia jew..
tapi still bersabar lagik tau..

then pada satu petang, 
ianya membuatkan aku terus nak beli henpon baru
tau kenapa??
henpon sy jatuh daaa..!!
menyebabkan skrin pecah terus,
sebab tuh ramai kawan² mesej ucapan salam ramadhan  
sy tak dapat baca
n terus mendiamkan diri..
hukhuk..
sampaikan datang opis jew,
diorg pelik coz takdak sms salam ramadhan dr sy
selalunya saya la owg yg selalu forword sms ucapan dahulu.
habuan la Deq's Qienz oiiii..

ermmmm..
nah amek ko..!!
inilah upernya henpon baru kite tau..heheee,,
oke tak??
arap² ianya bertahan lama..
puteh biji mata jugak la nak wak kuar duet.
pikir punya pikir, dah alang² nak amek, aku wat kelam mata jugak la,,
hukhuk..
angah jangan marah nahhh..

ohya ditujukan khas buat sis Wanieys, DeqLa n Yumida.
tlg sms nombor korang semula ya..
nombor korang ader kat henpon lama..hukhuk
pleaseee..(nada merayu)
gan muka sedihhh nihhh..!!

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, July 30, 2012

Kesinambungan Family Dayz



Assalamualaikum all slamat pagi,

pejam celik pejam celik dah 10 Ramadhan dah arini kan?? ermm korang maseh berpuasa penuh kew??

maseh lagik topik yg sama..cerita ceriti tentang Bukit Merah Lake Town Resort..sapa yang belum baca sila klik sini..

oke abes jer kitorg layan Mee Udang Kuala Sepetang, ondaway balik sy ckp km jumpa funfair. bila dah alang2 jumpa kami pon singgah..ini adalah funfair yg paling mengapak pernah sy masuk..
mmg hampes betul la..

tiket masyuk 
dewasa rm 4
kanak2 rm 2

then setiap token rm 2
then setiap mainan bukan guna satu token plg rendah 2token,
so kat situ dah rm4 tuk sorang.

 cik Qhayra nak naik ketapi malam tuh..
so, nak tak nak kena pilih ketapi kasi dia naik..
ohya lupa pulak,
mainan di situ semuanya extrem tau..

oke, km pilih naik ketapi 
tgk 2branak nih..hakhak


sebenaqnya sy tak suka naik benda2 alah yang extrem nih..ergghhh takut..
memandangkan mr. papa tau naik so terpaksa la mama naik..
bila naik mak oii lajunya,,takutttt..hukhuk

utk naik ketapi nih memerlukan 3token utk sorang
jadinya, 2org naik, lu pikirla sendiri,
tu sebab sy cakap funfair nih mengapak..

lepas jew naik ketapi nih terus kitorg balik tau..
ermm byk org yg datang bukan melayu.
dah compom2 la tokeynya jugak bukan melayu..
hukhuk.

opsss dekat n3 ini jugak saya ader cakap pixca tak banyak masa mandi.
ekceli, pixca saya yang tak banyak, coz sy jadik kameramama yang tak rasmi la..hukhuk..habuan la
jum layan pixca jelahh..
dah get ready nak check out, then ke Bukit Merah Lake
dah sampai pintu masyuk Bukit Merah
cer teka tangan sapa la nih??
hikhik
hahahaa amad tunjuk siku ke??hehee
lawak amad
chiwi pelampung..
mau balik sudahhhh

 semua dah sedia nak balik..
tinggallah kenangan

our driver, sempat lagik posing..hikhik

ini budak sudah terhele..letihh sudahhhh..cian dia

Tamat^^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Friday, July 27, 2012

1st n3 by Android ^^

Assalamualaikum all n slamat mlm^^

mlm nih i try to post my n3 by android..
ahaksss ciwi henpon bawu.hihi
tak bley blah betoi arrrr.


to be continue...
Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, July 26, 2012

We Are 3 Twin

Assalamualaikum n salam 6 ramadhan^^


yeahh tertiba jew arini terasa nk wat n3 nihh..hukhuk
bukan apa nak menghilangkan kekeliruan korang sume..
terutama sekali DeqLa (DL)..
cian DL, dah hampir² keliru gan kewujudan blog kiteorg,.
ahakss dah nak keliru den sempat dia cover coz n3 saya di sini
komen beliau yang menyatakan bahawa beliau ter'conpius' itu turut ader di sini.
maybe korang² yg lain pon ader yang terkeliru,
cuma tak cakap jew..kan²??
baek ngaku cepat..kalo tak nanti kena jual..hikhik

ermm tak pelah berbalik pada  3twin
blog kiteorg sama coz masing² minat wana pink..
tak dak excited gan pinky tuh,
but, bg sy sejuk mata memandang
tak sakit mata..hikhik
jum tgk

kakak sulung
beliau mmg dah lama berkecimpung dlm donia blog nih
selam 7yrs 4mnth n 5weeks
wahhh cayalahh
buktinya korang terjah la sendiri blog beliau..

Kakak Ngah pulak
ini pun dah lama main blog tau
selama 1yrs 4mnth 5weeks
ehh korang nih supe janji plak
4mnth 5weeks
hehee..

den, twin ke3 ialah
 saya
adek bongsu yang palig kiut
ahaksss jgn marah yerr..
terlebih prasantan sat..hakhak
sy maseh junior dlm donia blog nihh..
mana leh lawan diorg² nihh..hikhik

mereka² ini adalah opismate tersayang saya..hikhik

korang entry nih dalam masa yg sama sy promote blog diorg..
korang terjah ek..
okey, selamat berkenalan ^_^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Yeahhhh, Dapat Duet Raya. !!

Assalamualaikum all n slamat pagi^^

Alhamdulillah berita gumbira buat semua penjawat awam..

ahakssss..berita lanjut sila klik sini

yeahhh syukur sesangat kepada ALLAH
Terima Kaseh PM menjadi perantaraan pemberian rezeki 
dari ALLAH Taala..
syukur..syukurr..syukurrrr.!!

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, July 25, 2012

Family Dayz wif Opismate Mr. Papa

Assalamualaikum all n camat petang^^
peace yo..!!

n3 tertangguh..
nak storie morie pasai family yg kitorg join aritu..
pada 13 n 14hb baru2 nih, km sefamily, (3branak kami jelah) 
join family dayz anjuran Jabatan Bendahari (opis Mr. Papa)

kiteorg bertolak dr umah jam 8.30pg
then berkumpul di Gurun jam 11pg
bertolak dr Gurun arround 12lbh².
sampai di Suria Apartment 2.30ptg

dah sampaiii dahhh..
mr. papa n cik Qhayra bersedia nk amek kunci bilik
paling excited cik Qhayra lahhh sapa lagikk..hukhuk

acara petang tuh dimulakan dengan adanya sukaneka utk kanak²..
cik qhayra n anak buah kite join la tunggu lagi..

ohya lupa nk gitau,
ekceli, mr. papa tukar opis baru di Jabatan Bendahari n
menjadi opismate baru kepada pak Ngah (Angah husband)
jadinya biras satu pejabat la..

lepas jew acara tuk kanak²
acara tuk org dewasa pulak.
mr. papa, pak ngah, saya n kakak saya join 2kaki la..hukhuk
seronok jugak skali skala bersukaneka.

tamat acara semua tuh,
masa yang ditunggu² Cabutan Bertuah
mr.papa jadi cabutan ke 5 iaitu dapat almari letak tv
harga dalam anggaran RM600++

 abg ipar pulak dapat cabutan ke14
iaitu sebuah telefon samsung champ
jenis touch skrin jugak.

sesambil menunggu diorg nih duk mencabut sapa bertuah,
anak² sibuk la nak mandi kolam.

tamat semua acara mlm tuh kami pekena
mee udang Kuala Sepetang la pulak..
ermmm sedapnya..
udang pun besaw²..nyum..nyumm..
besttt..

then keesokkan arinya, pepagi lagik km bertolak ke Bukit Merah Lake.
yeahhh..bestt sesangat rasa cm nakp lagik
mandi tak puas tau..mau taknya bawak anak² tak bley nak mandi tempat extrem la..mau anak aku nak ikut sama..tu pon senyap² aku tinggai anak aku gan kakak aku..hakhak..cian cik Qhayra kena tinggal.
sesampai jew aku kat dia,
dia tanya "mama p mana la..adek cari mama tau dak??"
ahaksss, mama main tempat bahaya la sayang..
aku pulak yg kena marah gan dia..hukhuk sabo jelahhh

u'olls, pixca dekat bukit merah tak byk..
ader 2,3 keping tak buley nak masukkan pulak dlm blog
henpon wat hal then lupa bawak usb pulak..
kalo ader mood nanti bley la masukkan dlm blog..
kalo tak dak mood pakai tak bubuh la..hakhak

p/s : pixca yang ader bley la u'olls klik mana² link yg ader ya..!!

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

I'm Back

Assalamualaikum all^^

saya kangan bangat sama kamu semua..kamu windu aku tak??ahahahaha..
saya kembali bekerja walaupon kesakitanku maseh belum sembuh..ahaksss.
tapi jari jemariku pantas menekan keyboard krn windu sgt n mengupdate status diri ini..
(jari tak sakit tapi bila taip rasa slow semacam jew,seperti terasa sakit gigiku ini)

amboi DeqLa panday dia bocor rahsia kite yerr..smpai kecoh abes dlm blog dia..depa semua hinggat cek serius sakit tau..dengar operate pulak tuh..smpy dapat sms dr sis wanieys bertanya khabar..dah la henpon pecah skrin, tak dapat baca apa isi kandungan dia..hampes betoi..bila dah col tanya balik dia, cakap² den terputus plak, mau taknya dek sebab skrin yg pecah itu membuatkan aku tak bisa nak cek kredit aku da bapa hinggit lagi la..dah kredit abes, tak sempat nak bagi salam pon..huhuu
lawak la gan kisah ramadhan aku tahun ni..arini dalam sejarah..

pestime, dengar suara DL.hehee, suara yg manje la..
bley DL nih gelak gan aku,
dia cakap "pekatnya dia ckp kedah"
isk..isk..isk..
tak patut betoi la..
dah mmg cek nih orang kedah la DL
cmna nak cakap Key eL
hahahaha..

actualy, sy operate gigi geraham bongsu sy yag memang problem..
image amek di sini
 ermm macamni lah keadaan dia..

tak der la siyes sgt, tapi mmg makan bubur jewla..
tanya doctor brapa jarum, then dia jawab tak kira pon, berjahit banyak jarum jugak
sy operate ari jumaat aritu, then diberi MC selama 3hari.
arini baru masuk keja.
 tak semua orang jadik seperti saya..ader sesetengah org jew.
mungkin u'olls tak mengalami masalah seperti saya.

u'olls tahu??
selama MC diumah 4hari lepas temasuk ari sabtu,
sy tak gelak tau, rasa terputus urat gelakku,
arini masuk opis kwn² duk wat lawak pulak,
terasa sakit urat² gusiku hingga ke atas kepala nihh..
adeyy mmg seksa la kalo sakit gigi kan.
sabo jelah..

tahun nih pengalaman posa yag agak tak best la.
u know y?
1st, diriku mengalami sakit gigi
2nd, henponku pecah hinggakan nak tgk owg col pon tak buley dehh,
nak baca mesej telah lagik la..bley tgk nama owg msj je, 
isi kandungan mmg tak leh baca. yg lain semua lah tgk.
dugaan ramdhan betoi la..sabaq² 

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, July 24, 2012

Mee Udang Kuala Sepetang

ermmm dah sampai Kuala Sepatang..
kali ini sesi pekena mee Udang pulak yerr..
lihatlah mee udang ku..
terliur tak puasa² nih..ahaksss..
jgn marah yerr..
nyumm..nyumm..
sampay ke hari ni mee udang nih masih diingati..
fuhh kalo dapat makan nihh sure terbalikk..
ahakkssss..

malangnya,
mama yg semangat nak makan mee nihh 
anak pulak wat hal.

tgk si budak bebai..
mau tak bebai u'olls seharian dia main
malam tuh dia letih la..
ondaway nk ke Kola Sepetang nihh dia dah tidorr
pastu bila dah sampay
saya kejutkan dia,
maka nya, bebai la lena tak puas..
pujuk punya pujuk termakan jugak.
tu pun kita org dah abes makan tau
mujur la mama nih makan jenis ingat gan anak tuh
kalo tak jenuh nak men'gorder' lagik la.
mau jugak dia minum n makan 
kalo tak balik gan ayat tuh la..
cian dia keletihan teramat sangat..
cik qhayra makan udang jew
mee dia tak makan pun.
pastuh ondaway balik suh dia tidor semula,
tak tidor pulak
ondaway balik kiteorg terjumpa funfair tau..hehee..
nanti nak story tentang main kat funfair.

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Mandi Kolam

abes acara sukaneka kanak² n dewasa..
cik Qhayra n Amad sibuk la nk terjun kolam.
dah tuhh cik Qhayra tak sempat nk tukar baju la..
ehhh baby Muaz pun mandi jugakk.
wahh syiok la dia sakan mandi..
kalo angkat nak naik jew
nangis..hukhuk
pandai dia yerr..
ini budak² yg tak sempat nk tukar baju..
pakai terjun gan ayat tuh jeww..hukhuk
sabo jelahhh.

sesudah mandi, tukar baju n get ready ke Kuala Sepetang..
layan Mee Udang la malam tuhh..
yeahh mee udang Mak Jah terbaekkk...

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Acara Sukaneka Utk Org Dewasa

ini pulak sesi acara sukaneka tuk orang² dewasa
tgk mr. papa n pak ngah dah get ready tuh..
ahakssss
acara tuk kaum adam..





ini dia masa tuk kaum hawa pulakk..
image sy diujung skli..
hehee tak nampak coz kecik sgt..hahahaa
ibu mengandung pon join tau..
hehee sapa nama ntah kakak nihh..
pernah tgk rupa tapi tak tahu nama..hukhuk

p/s : tak banyak nak cakap coz tak brapa kenai diorg nihh..jadiknya pemenang pon sy tak tahu sapa dia..layan pixca saja ya..hikhik

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Acara Sukaneka Utk Anak2

acara sukaneka untuk kanak² 4tahun,
amad n cik Qhayra semangat nak join..
(walhal, bapa² diorg yg daftar nama)hikhik

maaf pixca hanya ader pic cik Qhayra n Amad sahaja..hehee
cik qhyara n amad (angah son's) dah get ready nak main tuh..
mr. papa sibuk duk ngajaq anak dia k
2diennn mama pun pulun
main kecohhh tulun kutip tuk anak..hakhak
tak tahu acara cmna
saya pon pakaikan cik Qhayra baju kembang
hukhuk
ingatkan lepas tuh nak terus ke Kuala Sepatang.
so saya pun pakaikan cik Qhayra baju kembang la
alih² dia mandi kolam gan baju² kembang dia jugak..hukhuk
nak tak nak kena naik atas tukar baju jugak la..
tgk budak nihh..tak ader bekas nk bubuh gula²
maka mamanya yg kreatif nih pon terpaksa la 
buatkan tempat simpanan tuk dia.
so jadilah seperti di atas..ahaksss
ehh sempat lagik posing yerr..
masa dah tamat so, sesi mengira la pulak
sapa terbanyak dialah menang
eh..ehh..selit ckit pixca mama yerr..
ahaksss
gedikssss
this my family 
mujur ader Hamba Allah nih sudi snap pixca km ank beranak..hehee
angah family
inilah BIL yag dikatakan tuh..
sesambil menunggu cabutan bertuah
tunggulahh anak² mandi kolam dulu
mama nak mandi pun dah bergaya sakan sangat.
ahakss so menjadi kamareman tuh mereka jelahhh..
hukhuk sabo jelahh

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)