Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, September 30, 2012

Penggemar Ikan Darat

assalamualaikum semua..

salam jumaat all

u'olls lunch apa arini?? ermm sy d kg skg nih..
sj arr on9 jap.nk share something gan u'olls.
ermm u 'olls mkn ikan darat tau..
tau tak ikan darat tuh aper..mesti tau kan.

actually saya adalah pngemar ikan darat. kalo musim menuai ikan darat compom banyak.asal blik kg jew mst dapat makan..tu yg syiok blik kg..hihii..

ini dia masakan kegemaran saya..ikan puyu bakar tawar.

nyumm..nyumm sedapppp..makan nasik tambah 4pinggan arini..
hahaa buley cmtuh??

ikan nih cicah air asam..
pergghhh kena jew terbalikkkk la...
hahahah..

masa mengandungkan qaira ari² saya makan yg nihh..
mujur masa tuh musimnya..kalo tak jenuh mengidam la.hikhik

kalo u'olls nak rasa meh arrr kg saya..
semua pintu, tingkap terbuka luas menyambut kedatangan u'olls.hikhik

k la adiosssss..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, September 27, 2012

WordLess #6 : Saja Suke²


Assalamualaikum semua.


taknak cakap panjang arini..
tak kasi u'olls layan gambaq jew..
hikhik














via by android device


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, September 26, 2012

Colouring by Cik Qhayra


Assalamualaikum semua..

maaf agak kebizian sgt dalam minggu nihh..coz minggu our grup PLK ader projek yang perlu dilaksanakan pada ujung minggu nihh..maaflah andai tidak bekesempatan nak ke umah u'olls. arap anda semua faham gan kekangan yang saya hadapi.

okey berbalik pada tajuk n3. actually, n3 nih dah agak lama tertangguh coz mmg sy tak sempat langsung nk hapdate my blog. kebizian yang melampau..hahaa kalah Perdana Menteri katakan..hukhuk

 tgk date nyerr..dah mmg agak lama n3 nih berlalu kalo ikut sepatutnya..malangnya saya tak bekesempatan so harini baru sempat..
sabo jelahhh..


buat kali keduanya cik Qhayra dapat tempat dalam pertandingan mewarna.kali pertamanya saya dah cerita dekat n3 nih. sapa² yang belum baca bley la ke sini ya. aritu dia dapat nombor 2. tapi kali ini dia dapat tempat pertama pulak..yeahhh terbaekkk..
ini gan cikgu Roha
cik qahyra gan cikgu Nani.
dia dah mmg letih dahh..
byk sgt yg perlu diwarna.
ini hasil kreativiti cik Qhayra.
shantekk tak??hikhik

adiah yag cik Qhayra dapat.
di dalam beg tuh ader warna stabilo
set pencil case angry bird wana kunin.
suke la dia..hikhik
ibu bersama anak-anak ibu.
my opismate, gan anaknya umur 5thn.

antara kanak² yang masuk pertandingan tuh mengikut kategori
umur 4, 5 & 6 tahun.
cik qhayra join kategori 4thn

sayangnya, saya terlepas utk amek pic cik Qhayra ambil adiah.
coz masa duk nuggu tuh saya ada hal..
hinggat sempat nak datang be4 dia amek adiah.
tgk² tak sempat..sedihhhnyaa..

tapi kan, member saya fotographer aritu ader amek.
aritu dah minta gan dia.
dia ckp nak kasi tp saya belum dapat lagi pic tuh.
dan saya akan terus menanti jugak.hehee..

Noted tuk Qhayra
Alhamdulillah syukur..
tahniah sayang mama..
u're da best ^_^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Friday, September 21, 2012

2nd Post By Android


Assalamualaikum semua..selamat malam.

sesaja jer..busan tuh yg buka blog.
actually, saya berada dalam kelas sekarang..
mmg tak masuk haper pon mlm nihh..
siann lecturer nih duk "royak" sorang2 dia..
maaf DR. saya tak sengaja..

u'olls makan aper malam nih???
abes class tadi jam 6.30ptg trus angkat geng d makan..
hukhuk..selesai semuA..masuk clas semula jam 8mlm..
agak penat..kdg kala rasa cam nak dot2 jew..
tapi still bersabaq lagik..
gan harapan n nasihat kawan2 "habuan masa akan datang".

adusss..apa yg aku merepek nih..
k lah nak ke umah u'olls jap.
adiossss..
Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, September 20, 2012

Dashboard Baru



Assalam.

u'olls nak tanya u'olls la..
mmg tak xbley tukar ke dashboard lama ke..

masa saya post entry ini pagi tadi, baru jew kejap tadi dalam jam 8.25am, dashboard masih yang lama lagi..

pastuh saya tinggalkan blog saya yang belum di sign out, coz ada benda nak wat..pastuh saya resfesh dlm jam 9.40am tadi,  terus berubah jadik dashboard yang baru, then cari button yang bley tukaq ke lama dah tak dak..ke saya yang tak tahu..

u'olls yg baik hati tulun la ajarkan saya..

mmg terus tak reti  nak guna yang baru nih..
nak cari tempat nak post blog pun puaih cari..
tgk la 20min dah berlalu kes nak cari button new post.  

erghhhh tak suke la..
menciiiiiiiiii..!!!!!!!!!!!!!

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Agak Kebizian


Assalamualaikum semua 

menyepi saya dr BW ke umah u'olls. maaf yerr. saya agak bizi nak siapkan asimen yang nak kena antaq ari jumaat nihh..besala last min punya keja cam gini la.

ini gagah menyempatkan diri tuk buka my dashboard..ader jugak yg tinggalkan jejak..xper nanti saya akan jejakkan jari saya ke umah u'olls ya..cepat gan lambat jew, jejak tetap jejak k.

bebalik pada asimen, actually bukan tak buat langsung, tengok, buat sikit² tapi pulun buat sungguh²..bila dekat nak submit baru la ketaq kepala pulun wat.hikhik

orang tau² ngaji gini la..nanak pulak kite nih dah berkeluarga, n bekerja..banyak komitmen siot..penat, tapi tetap mengagahkan diri jugak..pernah gak rasa cam fed up n give up..tapi atas semangat kawan², maka aku teruskan jua..

kata diorg "masa ni jew letih sikit, bila dah dapat habuan nanti baru besttt..sementara nak melepasi kesusahan n keperitan nih jew"..

ermm makanya, saya meneruskan jua pembelajaran saya..sebelah kaki saya dah melangkah ke pentas ke pentas konvokesyen, tinggal lagi sebelah jew..sabaq..sabaq yerr..(pujuk hati)

okey la, tertiba jew ingatkan ibu kite, so tindakan saya nak col dia jap..rindu la pulak..okey u'olls jumpa lagi di lain post ya.^_^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Friday, September 14, 2012

Cik Qhayra gan PSPnya


Assalamualaikum semua

cerita nih dah berbulan tertangguh..aritu ader saya gtau yang cik qhayra begitu cemburu bila papa n mama beli telipon baru..sesapa yang belum baca n3 tersebut, bley la klik di sini ya..utk mengelakkan dia dari main telipon kiteorg, nak tak nak terpaksa belikan sesuatu la.

so, saya terfikir nak belikan psp tuk dia coz ader sepupunya dari KL mmg dah lama guna benda alah nih..so tanya MIL ok tak nak belikan dia yag nih dia kata ok. sy pon beli la..sy bukan panday sangat nak ngajaq dia..2hari dia main dia pulak yang ngajar saya..hukhuk..betul kata org budak² cepat belajaq n cepat hinggat.


kemana² saja gan PS dia..
tak la berapa nak nakal sgt.ader benda nak wat.
kalo tak jenuh kepung..hukhuk
bila bangun tido trus carik..
pakai cekak rambut pon tak betol la.hukhuk

ohya, masa kat n3 nih jugak, sy tergelak bila cik sweety komen.
tak sangka pulak cik sweety membuat tekaan yang tepat tentang mainan yg cik Qhayra dapat..tertanya² jugak cmna dia leh pikir cm gitu.
alamak pic cik sweety takdak la pulakk.sori sis.hihi
 
errrmm lupa pulak betulla kan cik Sweety cikgu,
jadi dia paham apa yang budak² nak..tak gitu cik sweety??hikhik


Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Kesinambungan Kisah 2nd Syawal


Assalamualaikum semua.

Actually, bukan nk suprise or buat kawan² tertanya² cuma saya malas nak wat n3 panjang² la. memandangkan masa yg agak terhad. mau taknya sesambil wat keja kat konter jew duk hapdate belog..iskk teruk sungguh mau tau kat boss jenuh jawab lerr..hukhuk

okey, berbalik pada cite raya ke2 saya. di entry nih, ader saya gtau yang saya ader menerima panggilan di celah² saya sedang bergembira beraya di umah sanak saudara sebelah mr. papa. panggilan tersebut datangnya dari kakak saya, Angah gtau yang bapak saya di tahan di sepital..

actualy bapak saya batuk² n sakit² dada tuh dah agak lama, dekat setahun jugak. banyak kelinik dah dia try, pergi n doc kasi ubat balik makan, tak jugak sembuh².,sebelum tuh keadaan dia tak teruk then, dia biaq saja..

makin lama, makin tak tahan melihat keadaannya, 2hari before hari raya, abang ipaq saya, husband Angah bawak bapak saya ke salah satu hospital swasta area Alor Star nih tuk check up lebih terperinci.

dada bapak sy di x-ray, bila tgk keputusan paru² bapak sy berair.hampir setengah jugak air dlm paru² beliau. then doc cadangkan beliau ditahan di ward, memandangkan dekat nk raya, so lepas raya baru datang balik.

so, raya ke2 beliau ke gomen punya sepital gan membawa semua rekod² beliau sebagai bukti, terus jew ditahan..seumur hidup bapak saya tak pernah masuk wad.kali ini pertama kali dlm idup dia. 

u'olls tau bila dapat panggilan mengatakan yg bapak ditahan wad. hati saya sayu dan sedih. perasaan gembira beraya tuh bertuka menjadi susah hati..nanak pulak saya dapat sms dari kakak sulung, Ayong tak der owg tunggu bapak saya malam tuh..lagi la hati bertambah² sayu mengenangkan nasib bapak saya.

 pestime makan nasik sepital
sian wan. tapi wan cakap masakan diorg dah sedap.
tak macam dulu.kalo dulu masakannya tak cukup garam la
tak cukup gula la..macam² la..
sikalang dah sedap, semua cukup rasa tau.
maybe tukang masak dulu dah pencen kot..hikhik
inject antibiotik..marah MA tuh bila sy snap pic dia..hikhik..
kalo ikut prosuder salah amek gambo diorg masa wat keja..
jgn mare bro, aku xsalah guna okey..!!

 3rd & 4th Syawal kiteorg duk berulang alik ke hospital la. dah tak beraya umah sedara dah. hari raya ke5, bapak saya dibenarkan keluar sepital. then hingga ke hari ini mmg bapak sy kena wat rawatan susulan.ohya, malam raya ke5 tuh sedara sebelah umah bapak saya wat open house.insyallah, kalo berkesempatan nak saya akan upload pic ya.bukan apa coz pic tak cantek so, sy memerlukan masa nak edit pic² tersebut..itulah alkisah kami di hari raya.

nanti nak hapdate cerita tentang raya opis, raya opis bahagian & raya universiti..bulan syawal adalah bulan yang paling banyak makan selepas sebulan kite berpuasa..yeahhh..raya 6 tak pegang² lagi pon..hukhuk..
okaylahh out dulu ya..nak jenjalan umah u'olls jap..yeahhhh..
adiossss ^_^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, September 12, 2012

Kami Punya Raya (2nd Syawal)


Assalamualaikum semua & selamat pagi..

raya lagikkk..hehee raya kan sebulan.selagi tak abes syawal lagi tuh duk beraya, betul tak u'ollss..abes cite raya pertama, nak sambung balik cite raya kedua pulak.

harini citenyer agak tak best, tapi xpelah saya ok saja tuk share pengalaman raya saya..saya stat cite yerr, pepagi bangun dari tido, siap² semua pakaian nak di iron, coz our plan nk beraya umah sanak sedara sebelah hubby pulak..

kali ini pilihan wana papel, but bukan baju nihh nak pakai 1st raya tau, baju saya n hubby tetap tak siap, mmg MIL xsempat nak buat langsung, mau taknyerr, raya ke2 pon diorg maseh menjahit tau, ader orang nak amek tempahan baju tersebut..tahun ini saya tgk MIL saya paling sibuk menjahit, tahun² lepas xder la sibuk sangat, rezeki mencurah² betul.


 baju cik Qhayra jew, MakTok buatkan jugak
kalo tak compom anak mama takdak baju..
thanx Mak Tok.
dlm sibuk² beraya, trigat jugak cik Qhayra nak kasi ikan makan
kalo tak jenuh puasa la ikan tuh..hikhik

semua dah get ready, misi tuk meronda² raya pon berjalan.kiteorg agak ramai 3bijik keta dah penuh. tapi saya n mr. papa agak bijak, coz tak bawak kuaq keta, kiteorg naik gan MIL, hehee, dah masing² nak bawak kuaq keta, so, kiteorg yg untung.hikhik.


 ini sebahagian family yang join beraya.
ader lagik tau. tapi tak sempat nk snap
tak pasai jew ader tanduk dek kerna abg ipaq yang agak nakal suke menyakat owg..
abes diriku yng shantek nih ader tanduk..hukhuk
mmg nak kena kerat jari dia tau.
 
memula ke umah Tok Lang, tgk tok Lang yang dah uzur,.mana kita tahu ajal dan maut di tangan Tuhan. tok Lang telah meninggalkan kami buat selama-lamanya pada 29 SEPTEMBER 2012 bersamaan 11 syawal 1433. semuga roh tok Lang dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org yg beriman.

lepas jew ke umah tok lang, kite ke umah tok su pulak, lepas itu ke umah sepupu MIL, tak tahu nak panggil apa. katanya, sepupu tuh ank tok su, ermm sy pon xberapa kenal, owg bawak kite ikut jew, then terus ke umah mak jang, n pak lang. 

part ini dah tak best beraya. saya ader menerima pangilan dari keluarga saya. nak tau kenapa.. nanti saya cerita yerr.. now, ader hal nak wat..tunggu yerr,ada masa saya cerita okay. adiossss.

p/s : buat DeqLa Ku sayang..pic yang last tuh mmg nak tunjuk kasut raya tau. puaihh carik last² dapat tak tera mana pon.. hakhak..cantek tak?? nak DL jawap dengan seikhlas ati..hahahaha :P

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, September 10, 2012

Kami Punya Raya (1st Syawal)


Assalamualaikum semua

apa khabar?? Didoakan anda semua berada dlm keadaan sihat selalu.
arini nite duty, so dari duk "menengung" saja depan pc nih, lebih baek hapdate blog.
 lagi pon arini agak ada mood nk becerita
so, pantas jari jemariku menekan keyboard,
naseb la lucut jew keyboard² ini..hahaa

bermula dr petang khamis, opis kite dapat pelepasan balik jam 1ptg.
so, tepat jam 1 jew, semua dah get ready mau balik suda.
sempat bersalam-salaman antara opismate.

balik jew umah cepat² siap kain baju nak blik kampung lerr..
opssss kampung agak jauhhhhhh
dlm 45minit jew dah sampai..
hahaaa..

petang khamis trus balik umah MIL
stay situ sampai raya.
tapi, last ramadhan saya sempat balik berbuka bersama keluarga sebelah saya.
balik coz hantar baju my dear sis, angah upa baju gan MIL.
tu yang balik jugak.

balik dari umah mak bapak saya, cik Qhayra terus ghaib a.k.a tidoq lena sampai tak sedar habaq, mau taknya seharian cik Qhayra tak tido coz jumpa geng sibuk nak bermain, 
lagipon mmg saya tak paksa dia tido coz malam raya saya ader plan gan mr. papa,
tau aper??hahaaa
saya nak tinggal dia la,
bukan tak nak bawak tapi agak susah la.gan keadaan owg ramai kan??
paham² jelah..masing² pakat nak soping belaka. 
nak kuar ronda² cari baju mr. papa yg belum lagi dibeli.
tahun ini MIL mmg tak sempat nak wat bju incik somi tau..
tempahan baju dia banyak sgt.
bukan takat baju mr. papa, skali baju saya tak sempat nk buat.

di awal planning, tema baju raya kiteorg papel.
memandangkan MIL tak sempat nk buat bju kite
last² jadi wana merahhh.
baju sy mmg ader wana merah.
then, baju cik Qhayra pon.
cuma mr. papa jew belum beli.

hinggat nak pakai merah tuh 2nd syawal.
alih² jadi 1st syawal pulak.
tempek pic anak beranak..
merahhhnyaaa mak ngahhhh..hikhik
inilah keluarga cik Qhayra.
bg yg belum mengenali, inilah dia,
mama, papa n si kicik tenet, Cik Qhayra.
ahakss, gedikss la pulak..

 boy berbaju pink tuh, danish namanya, kazen qhayra dr KL

pagi syawal lepas sembahyang raya, kiteorg balik umah mak bapak saya..sehingga petang baru gerak ke umah sanak saudara sebelah saya.. abes beraya umah tok, wan, sebelah mak n ayah, terus balik semula umah MIL. teramatlah keletihan, ta[pi mood masih nak beraya, so tembak menembak bermula. tembak apa lagik, tembak mercun la..opssss, bukan saya yang main k, saya tgk jew, hehee..saya tgk org main sambil memantau keadaan cik Qhayra yang bermain bunga api.

peace yo..(!)
chumeii tak saya??
hiikhik
cik Qhayra n Danish.
cumeii Danish berbaju pink

nak tempek jugak pixca 2branak nihhh.
tak abes² gan peace cik Qhayra tuhh.

okey, u'olls inilah cerita 1st Syawal kiteorg..nak tahu cite 2nd Syawal tunggu yerrr..banyak lagi nak cerita suka dan duka sepanjang syawal ini..arap² saya berkesempatan la hapdate kisah raya sebelum syawal meninggalkan kite yerr..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Sunday, September 9, 2012

Nuffnang Berwajah Baru.


dah lama tak buka nuffnang.
buka arini tgk dah berwajah baru..
bila agaknya ia berubah yerr??

beruabah baru jadi cm x reti nak guna la pulak.
hukhuk ):

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

n3 Tak Bertajuk ^^


Assalamualaikum semua..

diharap u'olls semua berada dalam keadaan sihat hendakNya..
Alhamdulillah mood saya semakin pulih..tima kaseh atas sokongan kalian semua.
terharu gan komen² anda yang mengharapkan sy bercerita dalam blog..
ahaksss syiokkk ader kawan² yang sudi support..
walaupon sy tak ke blog anda namun anda semua tetap ke blog sy tanpa mengharap balasan..
ma kaseh ya ibu² sekalian.. 
nih yang bertambah² sayang gan korang nihh..

ermmm, arini agak ader mood nk BW, 
bila nak buka satu persatu blog korang,
loading punya la lama..
so, terpaksa jugak saya membatalkan niat tuk ke umah korang.

untuk makluman anda semua,
sesi pendaftaran untuk pelajar baru dah bermula minggu lepas lagik.
so, bermulalah shif petang tuk kami pada minggu ini.
sy pon dah mula keja malam esok..hukhuk
secara tak langsung, tenet pon makin slow la coz ramai yang guna..

hamboi banyaknyer dah hapdate blog gan gambo rayer yer.
tak sabo sy nk bercerita ttg sambutan syawal sy ank beranak..iskkk.
u'olls tunggu yerr..
nt saya hapdate, mana yg frenz dalam pesbuk kite dapat la tgk pic rayer.
coz kat pesbuk dah lama masukkan pic raya..hikhik

 noted
rasa cm nulis n3 ini agak formal.
nper ntah..hikhik

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Thursday, September 6, 2012

Malaih Sungguh Ler. (!)


Assalamualaikum semua..

hye all
ermmm lamanyerr menyepi..
hehee sibuk beno ler smpai tak sempat nk hapdate belog.
trigin nak hapdate tapi mood nih maseh beraya lagik.
tu yang susah tuh.
byk jugak cerita yg nak dikongsikan sepanjang syawal ini
tapi tak berapa ada mood nak menulis.
malaih semua ader.

arini pon mengagahkan jugak 
jari jemari ku yang kurus ini tuk menghapdate
belog ini.

tak tahu la apa yang dah jadi.
nak menaip dalam belog pon malaih
nak wat asimen telah lagik la
marah buku² yg ada.
pinjam ajer tapi tak buka pon.hukhuk

ohhh mood ku,
datang la cepat.
janganlah bermalas-malasan lagik
mid sems dah dekat.
stady belum lagik
stadoq ajer yang lebihh.
erghhhhhh.. 

 

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)