Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, January 6, 2013

Bubu, Mimi & Anak²


Assalamualaikum semua..

salam pagi ahad.. ader yang masih berweekend kan?? tapi area Kedah dah bkerja tau.. mood dah kembali tenang..gambaq dah boleh amek..merujuk pada n3 INI, tima kaseh pada Adek Sha n P-Qah for da idea, heehee..bagus juga cadangan gunakan bluetooth tuh, tapi kan akak tak gunakan idea korang..

tau apa yang akak gunakan..hehee, baru ingat yang opis xblock twitter, so saya buka twitter saya, then ader image dari instagram yang saya share bersama pesbuk n twitter, ekekeee. so, saya klik pada link instagram yang ada pic saya, then saya printscreen saja..hahaha.. itu saja idea yang saya dapat pepagi ini..hikhik lawak pon ader, tapi pada mereka yg bermasalah yang sama gan saya bolehlah guna cara ini..hahaaa.. bolehkah macam tu?? ahh tak kisahlah asalkan saya dapat amek image yang saya nak tuk dipublish dalam blog ini..

almaklumlahhh setiap gambaq ada kenangan..dan setiap cerita pulok pasti ader gambaqnya??hahaa setuju tak gan kenyataan saya?? sapa setuju angkat kaki..hahaa..iskk panjang lebar intronya.so settle satu bab, Alhamdulillah, syukur krna AllAh permudahkan urusan saya.hehee

dekat entry INI jugak, saya ader gtau yang cik Qhayra n Mr. Papa punyai hobi baru kan?? ehh lum tgk ek, kalo blum tgk silalah merajinkan diri tuk tgk ya..di sini saya perkenalkan buah hati pengerang jantung Bubu deh..hehee Mimi namanya..
selamat bkenalan..

mimi selamat melahirkan 6 ekor baby hasil cinta bersama Bubu..
 6 ekor bb yang baru dilahirkann..

sekarang usia baby Bubu n Mimi dah masuk 1month.
u see bulu² dah mulai lebat.
ee geram tgk tau..gebu² dan kiut miut bb mereka.
anak² mereka belum dikasi nama lagi tau..
lum tgk lagi betina or jantan..hihii 
geli nk pegang dol..!!

anak²nya juga bergerak aktif tau..
ke sana ke sini berlari dan bermain..
suke sgt tgk.
 
update : mata bubu buta akibat digigit kerengga..
 
ceritanya, kiteorg tak prasan yang sangkar bubu ada ranting pokok yang patah, tak sangka pulok ranting tuh dijadikan titi oleh kerengga tuk sampai ke sangkar Bubu..alahaii sgt kesian gan bubu.. bayangkan abes satu badan Bubu digigit kerengga..iskk geram sgt tau..puas la mr. papa, Sil n Mil datang buangkan kerengga tersebut..mata bubu dah bengkak masa tuh..tak tahu cmna nk buat kami hanya tuangkan minyak gamat saja.kebetulan aritu Sabtu, veterina tutup..so hanya mampu bubuh minyak gamat sajalah..mmg tak sangka yang matanya akan buta.balik dalam miggu lepas, aadek ipar gtau yang mata bubu dah buta..sian bubu..
 
mesti korang hairan kan?? ekceli, bubu skluarga tak tinggal gan saya, tak tahan gan bau kencingnya yang kuat tuh, kami ankbranak sepakat balik tinggalkan bubu di kampung..bukan apa kalo tinggal gan kmi di sini, sangkarnya dalam umah, itu yang tak kenan tuh, kalo kat kampung, mmg ader sangkar lain tuk mereka..
 
skg mr.papa sedang bertungkus lumus siapkan sangkar bubu skluarga..balik ujung minggu jew, dia sibukkan diri gan rumah bubu la..insyAllah kalo bkesemptan nanti saya snap pic umah bubu ek..hehee. k u all ader keja nak buat oke??
 
noted : 2, 3 arini agak kebizian sikit, so pelan² saya melawat korang ya..byk sangat kawan² datang melawat, tapi kan saya lum bkesempatan lg nak melawat korang semula..insyAllah umah korang tetap saya datang, cuma lambat dan cepat saja..
 
adios ^_^

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

29 comments:

Arina Shamsul said...

Bestnya ada pet ni kan dear...dulu mama bela kucing tp bila dah ngandungkan alesy mr papa hantar gi rumah kawan sampai sekarang..huhuhu.arnab tak pernah bela lg..dulu adik bela arnab.syok2 mama tido di ruang tamu tetiba datang arnab gigit ibu jari....trauma..hahaha.

sHaRiNa eLyaNa said...

samsung baru muncul heheh

sHaRiNa eLyaNa said...

wahh..arnab la..nak 1 hee

QasehnyaRania said...

as-salam:)
alolo..comeynya arnab2 ni..
banyaknya anak mimi n bubu;)
dulu ayah ada penah bela jugak..

Tihara said...

dulu akak ada arnab tp sekarang semua dah mati..cute2 kan :)

kinara kinatara said...

wah bestnya:)

akak pelihara arnab...suka2..

Mia Kassim said...

Salam singgah di hari minggu...... (^_^)

Chic Na said...

ramainya anak2 dia. kat umah cikna pun ada 6 ekor rabbit br lahir. potet punye. cikna pun geli nak pegang. tp geram tgk comel kan. ;)

Cik Nur said...

alo..siannya bubu...buta mata...
kesiankan..dah la ank ramai...

tapi comellah ank2 dia..!

Pykaa Pdott said...

comey laaa :)

Deqla manjew said...

suke tgk arnab tp x reti nk jaga arnab.. huhuhu...

are_lin@yu said...

comelnya...ayu tkt sini dgn arnab..haha..bau bsuk gk kn..try dq bli pasir wangi tu..abah gna utk kcing so far ok bau pn hilang..mcm perisa ada..lemon..yg len xingt..hihi..tp mhl skt..

Mrs Velentine said...

siannya bubu///comel anak2 arnab tue

Nisah Idham said...

alaaa nomeinye dorang..
mesti best gomol2 ni (^_~)

lelamaisara said...

alolo..tetomei nye arnab tu...
tak pernah bela arnab..

CintaZulaikha said...

comey...kalau duk bawah, mmg bela nih..

Nyue said...

wahhh..best ad arnab..hehehe...arnab ni kalu pelihara sepasang best..hehehe..... xnk yg liar n garang..bru best main2..hehehehe

fieda said...

ala..comel2 nyer mereka tu..

9n0L4 said...

comey nyeeeeeeee bunny. lame dh simpan impian nak bela rabbit. :)

LYAfrina said...

cute ;-)
lya bela kucing

Si Matatajam said...

Geramnya tengok..cuteeee

shidaR said...

wahhh bela arnab plak deq..shida je xsuka bela2 binatang..xtau kpe..

Cik Aini said...

ramainya ahli keluarga..hehehe
ai x bapa suka sgt..ala2 geli skit kalo ada bulu2 bagai nih.huhu

MAZLIZA ABD RAZAK said...

anak-anak suruh beli arnab, tapi takut dia punya najis busuk. tak beli la lagi

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comelnye ank2 die,hihi geramlah

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ada rabbit la kt sini hewhewhew

Mimie said...

huhuhu...nama arnab sme ngan nama saya la

Dayana Bahar said...

rabbit... hehe satu kelainan.. asyik duk cite pasl kucing je kan hehe

Cinta Misteri said...

Comel sgt. Tp kesiankan bila kena gigit kerengga. Ank sedara CiM pown ada bela rabbut. Dh beranak pinak dia pown tktau nk buat apa.