Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, January 13, 2013

Line Cam Hampess


Assalamualaikum semua

maaf lambat bersiaran arini..2, 3 arini macam² hal berlaku dengan terlalu pantas rasanya.. pertamanya, kepalaku masih lagi berfikiran tentang bil tipon yang ntah apa²nya.. nak kata tak risau, risau jugak la.. tapi kira²ku bil tak tak sampai banyak cmtuh..ntahh la..

ini 10hb setakat 2pm,
then, check semula jam 8pm
berubah menjadi banyak ini pulokk.
sewel kan??
kalo u all agaknya mau fengsan tak??
hahhhaa..

dah la pestime, saya bertukar prepaid ke postpaid..tau kenapa saya bertukar ke postpaid??
ekceli, masa guna prepaid, boleh dikatakan hari² saya tpup tau..mau taknya penggunaan saya byk internet. so saya tak tahan juga gan tpup harian saya.. pakej line yang saya gunakan sekarang adalah pakej internet di mana RM50 bulanan utk 2GB packet data..so, col dan sms katanya dicas lain..saya ok lagipon col dan sms bukan banyak berbanding tenet yabg saya gunakan..

yang bestnya, 9hb pagi, saya dah check bil saya around RM38.90 kalo tak salah saya, sen blakang tak hinggat tapi kan 38inggit sahaja..tup² around 2pm cmtuh saya dapat panggilan dr Maxis tuk buat pngesahan line fon saya..kite po ok la..dia gtau ttg maxis, cmna cara nk cek baki n bla..bla..bla..pastu dia offer gan saya nk aktifkan extra weekend. katanya dr maxis ke maxis hnya 6sen ari sabtu dan ahad sahaja, gan hanya rm8 sebulan..permulaannya free cas tuk tempoh percubaan. saya pon oke saja, dia ckp lagi kalo taknak nanti col gtau tuk batalkan pakej itu.

lepas pihak maxis col, saya lum check bil saya.,keesokkan harinya, dalam 11am saya tergerak hati nk check semula bil tersebut.. bila tekan² nahhh hambekkk ko. !!
tgk² RM814.78 spt image di atas.. yang besttnya saya still boleh col dan sms tau, sedangkan limit bil saya hnya rm200. di mana silapnya?? mmg hati saya terus mengatakan yang kesilapan bukan dr saya.. apabila saya col report gan maxis, diorg ckap tak boleh cek la.. cuma yang diorg ckp tuk packet data saya ada balen banyak lagi, maksudnya mmg saya tak melebihi kouta la..

cadangan dr pihak maxis, mereka akan keluarkan bil awal dr tarikh asalnya, due date asalnya, 28hb, memandangkan lambat lagi nk ke 28hb, so dia percepatkan mejadi 14hb,skg nih sya maseh mnantikan bil yang diorg keluarkan. tunggu la maxis, siap ko nanti (!!) 

petang 10hb lepas balik keja, tgk² pnggilan saya telah disekat, sekali lagi saya col repot gan maxis, then pihak diorg bukakan sekatan line panggilan keluar saya, katanya sekatan dibuka sehingga 15hb, kasi bil saya dapat dan selesaikan pelahan², kite pon percaya lahh. rupa²nya dia buka sekatan sehingga 11hb saja..hampess tol la, skg nih saya hanya dapat menerima panggilan dan sms masuk saja..susa betul la..geram sguhhh..

********************************************
to be continue..




Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

32 comments:

Cik Aini said...

mmg sewel lah mcm tu..
cnfirm x betoi tu..mau pengsann nk bayaq byk tu..tambah ckit lg sama rega ngan flight p sabah tu tuk 3 org.huhuhu

eh ai ada up entry ttg pertemuan kita..hehehe jom lah baca :-
http://miszpinkies.blogspot.sg/2013/01/jumpa-bloger-dq-bertentang-mata-lagi.html

Misz Mieza said...

Tukar jelah line camtu.. Huhu~~

Misz Mieza said...

DONE! ^^,

Mimie said...

dulu gune line gak...skang tak gune pun...sbb takut kes mcm nih

Pn. Sheila@CC said...

kenapa jd byk cam tu... apa y dorg charge...

LYAfrina said...

huhu,.. cerewet gak kalo mcm ni.. lya just gna prepaid je.. jrg gna internet kt hp.. klo na pon..mmg tmpt y ade line..

Cik Nur said...

jangan berhenti call maxis tnya pasal masalah ni..kalau tak diorg senang2 je nak caj kita tau..!

nur pun dah malas topup no.maxis.. nur cuma BBM dan wassap je...

susah juga tak ade kredit..tapi nak buat mcm mana..asal top up kredit hilang....

pegi maxis..diorg ckp...kredit hilang sbb wassap..tapi bila xde kerdit, boleh je wassap...

tak ke pelik...! geram tau..grrr..!

Pykaa Pdott said...

ish pyka pon naik geram , sbb tuh ramai dah tak guna mxs . kat fb pon pon ramai complen pasal mxs nie . aduhh .

~MommyAida~ said...

MMg terkejut beruk kalo dpat bill sebanyak itu kan..dah la 1st time..hopefully segala masalah dapat diselesaikan secepat mungkin ye Deq Qienz..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

mak oi..banyak tu.
tak kan la call & sms sampai byk tu
pengsan...

Deqla manjew said...

ish.. terok la u mobile..hubby deqla pun nk terminate..sbb line mmg hampehhhhhh

Deqla manjew said...

baru ingat nk guna maxs rupanya hampeh gak ehh...

Mrs Velentine said...

mak ai mahainya

Mrs Velentine said...

mak ai mahainya

are_lin@yu said...

mak aiii tgi benor ni dq..hihi

lelamaisara said...

tu yg malas nye pakai bil..akak guna prepaid aje...

Nisah Idham said...

erm.. dulu akak pakai maxis..
tapi pengalaman akak pakai maxis 5 bulan je.
sebab akak tak tahan, akak rase dorang ni banyak menipu..
bayangkan.. dalam masa sebulan bil akak beratus2 sedangkan akak tak tahu penggunaan utk ape ? bila akak check dorang kate mobile data/internet. logiknya akak tak guna langsung. then dorang putar kata akak MMS, takkanlah MMS 2-3 keping gambar bole jd beratus? saket hati punye pasal. akak switch postpaid CELCOM. lega. bil pun terang. senang nak paham. xde terbelit2. dah 3 tahun akak gune celcom. memang puas hati. bayar mengikut apa yg kite guna je.

sHaRiNa eLyaNa said...

mmg pengsen gila ni..hehe broadband sha pnjm je hahah

LYAfrina said...

Lya singgah cni

Che Rosliza Che Mat said...

memang sewel...mula2 jer okey...

Kesuma Angsana said...

wei mahal tu... kena buat sesuatu ni. Done clik2

Myra Jay said...

line tengah pening kot..

MJ dulu pakai prepaid pastu tukar ke postpaid, now dah balik ke prepaid..

Sebab postpaid ni caj bil kadang melampau.. huhuu

shidaR said...

mmg giler..shida baru 3hari pkai postpaid deq tbe2 smpai 30 lbh..mcm nk mgamuk..rate xsave lgsg..ondaspot tukaq balik...!

QasehnyaRania said...

mak aii..byk tu..
comfirm betol2..kalau tak naya je nanti

Nyue said...

sengal nye mxs..opss nyue pun pguna maxis..tp ramai yg xsuka dgn maxis..asyik ad problem...umobile skang ok ak...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

klu betul jenuh nak bayarnya tu

Si Matatajam said...

Sewel tahap cekik darah tu...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam sis..
huhuh..sungguh tidak percaya..biar betui??
line problem la tu.. tp adelah lebih baik call centre..

intanfirdaus247 said...

line tgh ting tong kot....dah kol centre depa ka tanya prob nih

Chic Na said...

banyak kot. memang fengsan la kalau cikna. dah setel ke belum tu?

Dayana Bahar said...

Dengan bil stinggi tu.. baik mintak maxis diactivated kan dulu line internet... masalah packet data tu.. bahaya.. walaupun xguna.. bil ttp jln.. xsabo nak tau kesudahan citer ni

Dayana Bahar said...

Tutup je dulu. Bazir duit byr kat diorg huhu