Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 19, 2013

KeajaibanMu Asmaul Husna


Assalamualaikum semua..

Bagaimana harus aku mulakan cerita nih ya.. Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Dengan limpah kurniaMu Ya Allah berikanlah aku kekuatan utk meneruskan penulisanku utk berkongsi segala pengalamanku dan keajaibanMu Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,.semoga penulisanku ini dapat dijadikan panduan buat semua pembaca.

22hb yang lalu, saya join kursus yang dianjurkan di tempat kerja saya..kursus bertajuk Keajaiban 99 Nama Allah (Asmaul Husna). Alhamdulillah Allah bagi hidayah dan petunjukNya melalui kursus tersebut..setelah saya amalkan selama 3hari, banyak keajaiban yang saya  dapat. Alhamdulillah, trima kaseh Ya Allah Ya Syakur, atas segala nikmat yang Engkau berikan..

salah satu keajaiban yang berlaku atas diri ini adalah Allah berikan rezeki dan nikmat yang paling bernilai dan berharga buat diri saya dan keluarga. Allah pinjamkan zuriat kedua buat keluargaku. Alhamdulillah, syukur Ya Allah ats pinjamanMu. keajaiban yang pertama dan yang kedua tak perlu saya terangkan kerana ianya bersifat peribadi..keajaiban ketiga sahaja yang bakal saya kongsikan bersama rakan² sekalian, Mudah-mudahan penulisan ini dapat memberi hidayah dan pertunjuk kepada kalian semua dengan izin Allah swt. Ameen :)
Bagaimana saya amalkannya.. seperti kalian semua tahu, bahawa setiap nama-nama Allah itu ada maksudNya. sebagai contoh, Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Ya Razzaq, Maha Pemberi Rezeki. Ya Wahhab Yang Maha Pemberi. Ya Bari' Maha Mengatur. dan banyak lagi.

berbalik kepada cerita saya tadi. tipu la kalo saya cakap, selama 1tahun 6bulan ini, saya tak frust, bila mana menunggu kehadiran cahaya mata kedua tak juga kunjung tiba..kiranya saya  boleh dikatakan jenis period tak stabil..2bulan skali baru ada..kadang² takdak..bila sahabat baik tak kunjung tiba, makanya excited sangat konon² qhayra, going to be a sister.boleh dikatakan pregnancy test tuh dah berpuluh² ringgit dah abes,.ditambah lagi gan gi jumpa doktor setiap kali keadaan yang sama berlaku..beberapa kali tuh jugak la setiap kali saya frust..

ntah mugkin Allah dah aturkan segalanya tuk kita kan..mana kita tau..saya redha dan terus berusaha.sampailah Allah bagi hidayah dengan kursus nih..Then, saya amalkan hingga sekarang..satu hari tuh, saya dah lain macam rasanya, makan muntah, pastu cepat mengah..seminggu sebelum tuh dah gi cek, doc cakap gastrik, sebabnya, bila saya test mmg negatif..so doc saspek gastrik..keadaan berterusan saya tak puas hati, then ke satu klinik puan tuk scan..takutlah ada apa-apa yang xelok kan..mana kite tau.. 50-50 samada nakp ke tak..bukan apa mmg mengharapkan preggy..kalo cek, tgk xder frust pulok..huhuu

so, sebelum gi klinik, solat asar dulu, dalam solat sujud terakhir mmg saya seru nama Ya Allah Ya Razzaq, Yang Maha Memberi Rezeki..dan dot..dott..dotttt..(ada la doa yang saya pohon agr dimurahkan rezeki ini).
then, siap semua, sepanjang perjalanan hingga sampai klinik xhenti-henti saya memanjat doa sambil menyeru nama Ya Allah Ya Razzaq..

Alangkah terkejut bila test terus double line..sedangkan sebelum tuh xder pon..mr. papa pon terkejut, then doc scan mmg dah ader kantung baby tuh.. Alhamdulillah, balik rumah solat wajib dan solat syukur..Anugerah yang tak terhingga buat kami sekeluarga :)

***n3 ni dah lama didraf, maaf ambil masa terlalu lama tuk publish, banyak kekangan..lama tak lama, sekarang usia kandugan saya sudah 5mnth..doakan km agar segalanya dipermudahkan dan diberi kesihatan yang baik.. ameen

noted : banyak crita nak kongsi bersama, insha allah ada masa saya crite, maaf lama tak ke blog kalian..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

12 comments:

Dylla Abas said...

subhanallah :)

Deqla Manjew said...

mmg dah lama tu..tp alhamdulillah dq sudi share dgn deqla terlebih dulu...hihi.. thanks tau...deqla ada amalkan tp mgkn lom tiba rezeki deqla lagi.. frust tu toksah ckp la..lebih lagi kot dr dq seblm ni..huhu.. apa2pun usaha tu tangga kejayaan..xkan penah patah semangat!

MAZLIZA ABD RAZAK said...

lama x sggh sini :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam mamaqhyra..
alhamdulillah..allah suka dan rindu puji pujian ketasanya..

alhamdulillah..syukur utk rezeki 2nd bby yg allah berikan..sentiasa jaga kesihatan ye,, seronokla qhayra nk jadi kakak nnti :)

kayyana said...

klu kite sentiasa ingat Yang Maha Pencipta pasti Dia akan sayang hamba hambaNYA kan kak.

Masya said...

tahniahhhh .. awak mengandung yer.... tahniah yer..

Chic Na said...

Alhamdulillah.. maha hebat perancanganNya.

N.Aima K said...

alhamdulillah dear..terharu baca entri ni huhuh !hug..

rabiatul adawiyah said...

alhamdulillah..alhamdulillah..dan tahniah kak:)

mama aryan said...

alhamdulillah...usia kandungan kita mungkin sama la ni..bila due? akak hujung ogos nanti insha Allah..
harap2 dq dan kandungan juga sihat2 sentiasa ye

eintan nurfuzie said...

:)


http://www.nurfuzie.com/2013/05/cantik-terhormat-vs-cantik-tontonan.html

wan nurul hezrina abd halim said...

Allah bagi baby n amik ayah..mcm tulah sama dengan kes family akak..bilamana adik num2 lama dah tunggu baby n kbtulan masa abah ada dia preggy n bila aiman satu2 nya cucu lelaki lahir abah sempat tgk sebulan jer..Allah amik dia n bg aiman..Sesungguhnya Allah maha adil pasti dia bg kebaikan sebelum ambil..sedihnya tak ilang sampai sekarang..