Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, June 22, 2013

22 Jun 2013 : Dalam Kenangan | Besday Mommy Fieda


Assalamualaikum semua

harini 22 June 2013, betul kan..arini juga genap usia Arwah Ayah 54thn..dan hari juga dah 72hr dia pergi meninggalkan kami..rindu gan Arwah Ayah..hanya doaku sebagai pengubat rinduku padanya..setiap kali teringatkan arwah Al-Fatihah aku sedekahkan.. namun mampukah ia menghilangkan segala rinduku padanya.. hanya Allah Maha Mengetahui..

aku bersyukur ke hadrat Ilahi.. Ayahku telah selamat semuanya, kembali ke tempat abadi (1959-2013).. tentang dia, kita dah tahu selamat semuanya..tapi, kita masih hidup belum tahu arah tuju kite, keadaan kematian kite, dan sebagainya.. adakah bekalan yang dibawa cukupdan memadai?? takut bila mengenangkan semua tuh kan??ntahlahh..mudah²an kita semula tak leka mengejar dunia semata².biarlah ianya setimpal di dunia dan di Akhirat..mudah²an juga amalan kite diterima Allah swt. Ameen :)
gambaq kenangan ini semasa 1st time arwah ayah admit warded 
pada hari raya kedua tahun lepas, (2012)

kisah beliau admit warded tahun lepas saya kongsikan di SINI dan SINI. manakala kisah tentang ketiadaan beliau pula saya kongsikan di SINI, SINI, SINI dan SINI..saya belum bekesempatan lagi nk bercerita tentang kenduri tahlil 3mlm serta kenduri arwah beliau..hanya saya kongsi masa kenduri arwah 40hr saja di SINI. hehe insha Allah, andai ada kesempatan nanti saya kongsikan segalanya dengan kalian.

semuga arwah tenang dan bahagia di sana serta Allah sentiasa mencucuri rahmat ke atas arwah ayah saya, Abdul Razak bin Rokiah dan menempatkan beliau di kalangan orang² yang beriman,.ameen :)

*****************************************
SELAMAT HARI LAHIR 
kepada pemilik belog


tak lupa nak wish besday to mommy Fieda arini..tak sangka besday beliau sama gan hari lahir Arwah Ayah..so lepas ini, senang la nk ingat besday kak Fieda :)

semuga panjang usia da
sentiasa murah rezeki serta
 sentiasa dirahmati Allah swt
semuga akak berbahagia hingga ke Syurg
Ameen :)

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

11 comments:

Kakzakie said...

Doakan ayah selalu moga diberi kelapangan di sana. Sedih pasti sedih tapi doa itu adalah makanan buatnya sekarang jgn dilupa.

Che Rosliza Che Mat said...

happy birthday buat fieda

intanfirdaus247 said...

Selamar ptg DQ..salam takziah dan Al Fatihah....

buat kak fieda..happy birthday

Etuza Ezawarna said...

semoga aruwah berada di sisi orang yang beriman. Banyakkan doa kepadanya ya..

Cik Nur™ said...

Al-fatihah buat ayahda deq..

selamat ulangtahun kelahiran buat kak fieda. :)

fieda said...

Al fatihah buat arwah ayah..

fieda said...

terima kasih byk2 deq Qienz atas entry ni..kak fieda hargainya sgt2..semoga Allah merahmati mu sekeluarga

mama aryan said...

moga kita juga akan dipermudahkan urusan semasa hari terakhir perjalanan kita didunia ni nanti...insha Allah

Deqla Manjew said...

Al-fatihah buat arwah ayah dq.. dan happy belated birthday buat kak fieda..

QasehnyaRania said...

al-fatihah

dan selamat hari lahir buat kak fieda juga

Chic Na said...

jangan lupa kirimkan doa untuknya di sana.. :)