Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 11, 2013

Besday Qhayra yg Ke-5

Assalamualaikum semua..


Salam sejahtera dan Salam 1 Malaysia..entry tertangguh dek gambo yang tak dapat nak diambil daripada pesbuk..hehee, so arini baru dapat publish sedangkan kejadiannya berlaku advance lagi..macam² hal yang tak dapat dielakkan..


Alhamdulillah, 26 Mei yang lalu, kak Long dah genap 5yrs..kejap jew masa berlalu, membesarkan kak long tanpa rasa penat, jemu, letih, lelah dan sebagainya..tengok² dah besar rupanya dia..ermmm pantas kan masa meninggalkan kite..Alhamdulillah mama amat bersyukur dikurniakan Anugerah yang tak ternilai ini..terima kaseh Ya Allah ats pinjaman sementaraMu ini. terima kaseh kerana memberi aku kesempatan menjaga dan mendidik AmanahMU Ya Allah..
Wajah Kesayangan Hamba, NurQhayra Qistina

tiba² jadi touching pulak,.hehee..ekceli nak cerita serba sedikit Majlis beliau yang ke-5 aritu, majlisnya berlangsung pada 24 Mei, 2hr before besday dia..mmg slalu mama buat hari Jumaat, lebih baik kan..kenduri y sebenarnya adalah kenduri Arwah Wan nya yang ke 40..so, dah alang² kenduri, terus buat 2skali la..abes crite, itu y advance tu..hehee

tak der panggil sapa² pon, sedara mara jew..tapi kenduri arwah tuh, mmg panggil orang masjid ler coz buat lepas jumaat..selesai je orang masjid datang, around 3.30pm baru kiteorg potong kek..xder spesial mana pun majlis dia..semuanya ala kadar saja..just snap picture for kenang-kenagan jew..itu y penting..huhuu

close up sikit picture before majlis berlansung.
eh..ehh..kak long pakai baju masa besday party dia tahun lepas
huhuu.. baju pon mama tak sempat nk belikan gan dia..
semuanya tak plan..huhuu
suke jew kalo bergambo..
senyuman yang slalu buat mama rindu..
topi hasil tangan mr. papa..kiut tak??
spesial gift boxes utk kanak² yang hadir..
hasil tangan mama..
banner birthday hasil idea anty LyaFrina.
mama terbaca hasil tangan dia so, mama try la buat..
then, oke la..jimat juga..hehee.
thanx anty Lya..

utk besday Qhayra tahun ni..segalanya mama n papa buat sendiri daripada banner, goodies boxes, n topi, kecuali Kek..itu mmg mama tak sempat nak buat lorr,hehee agak renyah sikit..insha Allah ada peluang nanti mama buat..hehee..tak tahu lagi bila tahunnya,.huhuu
kek Kak Long yang ke 5.
tempahan last minit, mujur akak Miza boleh buat..
tetap juga wana pink..huhuu

Alhamdulliah, lama sudah mama impikan nak kek berbentuk number, mgikut ulang tahun beliau, at last tercapai juga, walaupon asalnya minta design jenis lain..memandangkan, merata juga mama colling² nak buat tempahan kek, ramai orang tak boleh buat, coz banyak tempahan katanya..maklumlah besday Qhayra slalu je kena time cuti sekolah, so banyaklah kenduri kawen..terpaksalah berebut² dan merayu² agar diorg mau buat..hahaa kelakar beno. merata duk google, dan betanya kawan² nak cari orang buat kek..sabo jelah..mujur akhirnya, terjumpa kak Miza nih..kalo tak jenuh la..

macam kata la nk prepare awal² pulok, mama bizi gan final exam..stiap kali bulan Mei jugalah, mama akan final exam..so macam mana..abes final baru boleh pikir ttg besday dia..kalo nk pikir sebelum mmg tak dapat la..kepala beseranut..huhuu..gini la jadinya, apapon Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..
majlis kecil-kecilan yang diadakan..
masam jew ank mama..huhuu
tunggu mr.papa nk snap picture bersama..
utk terakhir kalinya, kak long meraikan besdaynya sorang.
tahun depan dah ader baby..Insha Allah :)
ini pulok, besday gift for MakLong Zana aka Ibu Nuriy.
terima kaseh ya..terharu mama dan juga Qhayra :)

Semuga kak Long menjadi anak yang solehah, Taat kpd perintah Allah dan taat pada mama n papa..smg kaklong sentiasa diberikan kesihatan yang baik dan membesar dengan bijak dan berjaya di dunia serta akhirat..dan juga dapat menjadi "Kak Long" y terbaekk tuk baby nanti., Ameen ^_^

 
image by Instagram

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

30 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

dah 4 tahun dahkan..kejab masa berlalu dah besar n dah nak ada org barupun=)


*pssstt kak nurul ada 2 bloglah dq.satu mummyrinazone tuh blog niaga kak nurul.pas niekan nak bersalin leh intai2 produk kak yea=)

nuyui a.k.a miss YUI said...

meriah walau kbykan hasil tgn sndiri =)

♥ Wina ♥ said...

happy birthday kak long

mesti kak long happy walaupun mama prepare last minit tapi nampak meriah :)

Nurzakiah Hanum said...

besar dah kak long :)

Deqla Manjew said...

yeayyy qhayra dah besar.. happy besday qhayra yg ke 5 tahun.. lps ni xleh nak manja2 sgt dah.. jaga adik baik2 ye.. hihi..

Adlin Mohamad said...

sama baya pulak anak kita ..kyra 5 may ..heheh

happy bday kak long be gud sister, anak yg cerdik

Rosmiza Ali said...

Happy belated birthday Qhayra! ^^,

izan mama mia said...

wah cantik semuanya..rajinnyer papa n mama dia buat semua tuu...hapy besday qhayra

Rai Ourkizuna said...

happy belated birthday qhayra.. kreatif mamanya.. siap buat gift box.

lia said...

hasil tgn mama & papa mmg superb...

kek tu kan, wat rasa terliur pagi2 ni he3

Cho Zila said...

tahniah dah buat sendiri untuk besday anak2.. akakjer yang teringin nak buat tak terbuat2nyer... qhayra dekatler ngan hari jadi auntie...

Myra Jay said...

Gift box cantik, topi pun kreatip :)


Kek cantik :)

MJ ritu bt kek anibersri no 3 :D

norhidana miswan said...

eppy bday kak long qhayra qistina, semoga jd anak yg solehah yek...
spesel lah tu sume bt sndiri dik, dulu masa aiyan setahun pun akak bt sndiri sume2 kecuali kek... sebenarnyer lg seronok...

Iehah Farihah said...

epy besday sweet girl, hope jadi anak bertuah untuk mama and papa.

nuha ahmad said...

wah kartun2 lagi kek dia . bagi kakak ckit bole ? hihi

Nisah Idham said...

Happy Belated Besday Qhayra..
hurmm besdaynya sama tarikh dgn annivesary akak :)
tak pe pun kalau simple, asalkan ada kenangan yg die akan ingat (^_~)

Bazilah (^0^) said...

happy birthday kak long :)

mama aryan said...

hepi besday utk qhayra..walapon dah terlambat acik ucap ni...

moga qhayra membesar dgn sihat,berjaya dunia dan akhirat ye

ieedaz @ mama_isha said...

qhayra dah nampak bole jadi kaklong yang baik..
moga jadi anak yang taat yer qhayra...slmt hari lahir...

elyna mirsada said...

hepy belated bsday qhayra

Kesuma Angsana said...

sukalah dier yer ,meriah juga birthday dier tu !

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

happy belated birthday Qhayra...moga sentiasa ceria dan jadik anak yang solehah

Yana Libra said...

happy belated besday utk qhayra~~ :)

Cik Nur™ said...

meriahnyaa...!

apapun..HBB kaklong.. :)

cik amal said...

cantik kek!!
semoga anak akak panjang umur dan dimurahkan rezekii..aamiiin..

fieda said...

happy birthday qhayra

sHaRiNa eLyaNa said...

xkesedaran kan..dah 5thn hihi..hpy blated day dear..ctk kek hihi

QasehnyaRania said...

alhamdulillah.
selamat hari lahir buat qayra.
ciksu doakan semoga qayra mmbesar sbgi anak solehah.aamiin :)

Chic Na said...

wahhh meriahnya. happy birthday kak long. ;)

nik ros said...

happy belated bday.moga jadi anak yg solehah.