Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 3, 2013

Cik Qhayra Dah Bebas & Bebelan Mama


Assalamualaikum semua..

arini nak hapdate tentang anak dara kesayangan hamba..Cik Qhayra aka Kak Long..beberapa bulan lepas, saya pernah bercerita di entry INI, INI dan INI, tentang "potty tren" beliau..U'olls nak tahu, Alhamdulillah kak Long skg dah bebas tanpa pampers..betul, ramai yang cakap benda ni automatik..

saya xsure bila masa perubahan ia blaku, lepas entry INI, mmg saya dah frust dah "bebai" dah + letih nk membasuh..mmg saya pakaikan pampers tuk dia..then, seingat saya masa bulan Februari aritu kot, dia dah mula xpakai pampers..lepas disahkan saya pregnant kalo xsilap..mmg automatik la..be4 ni saya tetap pakaikan pampers walaupon tido malam dia dah x kenxxxxg, takut juga coz dia nih jenis xmenentu..kadang² oke, kadang² banjir juga,.so, utk mengelakkan saya menjadi letih, saya pakaikan pampers tuk dia..itu sebabnya, saya xsure pulak bila masa dia dah xpakai pampers,.

Alhamdulillah mugkin juga sebab dia akan bergelar Kak Long, so aturan Allah Taala itu adalah terbaekk buat umatNya..itu la masalahnya bila kite diam myepi, blog xberhapdate slalu..kalo tak mmg sure tahu bila masa Kak Long bebas daripada pampers..yeahhh cayalah anak mama..

saya diam menyepi dari dunia blog atas beberapa faktor..Antaranya, d awal kehamilan dulu, mmg saya tak boleh nk mghadap pc lelama, automatik jadi pening, naik muak..bukan takat pc saja oke, even fon skali pon..selalu keja BW, saya akan guna fon..tapi mmg xboleh tgk fon lelama pon naik satu macam..tambah² kalo naik kreta cuba juga nk baca sms or bersms, mmg tak boleh, apatah lagi nk berpesbuk dlm kreta..mmg tak boleh lngsung, sekadar boleh buka, then tutup semula la jawabnya,,hukhuk..

keduanya, kerja saya bukan 24jam dihadapan pc..keja tak sama macam orang..hehee org keja opis depan pc,namun bukan saya..keja saya tak disediakan pc oke..pc hanya ada di kaunter ataupon guna yang kakak kerani punya..itu y susa tuh..hehee

Alhamdulillah skg nih, saya dah oke byk dah..dah boleh mgadap pc dah..henfon telah lagi la kan..di awal kehamilan dulu je..hehee, macam² kan peel org mgandung nih..serba tak kena..kebetulan berpesbuk gan Mama Arina, Kak Lela dan Kak MV..

iskk rupenya Kak MV pon prgnant juga..date due sama gan Mama Arina..tahniahh la both of u..sy tumpang gumbira la..macam saya gan akak Dieyana mmg dah sedia maklum dah, tak tahu la sapa nk deliver dulu kan kak Dieyana?? smg semuanya dipermudahkan Allah..Ameen :)

opsss, sebelum tutup cerita, ribuan, jutaan, tahniah dan syabas buat puteri kesayangan Hamba, NurQhayra Qistina kerna telah bebas sepenuhnya daripada pampers..Alhamdulillah, berkat usaha, doa dan kesabaran kaklong n mama juga :) n mungkin juga disebabkan cik Qhayra bakal menjadi Kak Long..Alhamdulillah, syukur..

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

19 comments:

lia said...

Alhdmlh... tahniah kak long da diaperless....

dan tahniah utk mama yg tgh peknen ni... take care yer...

nuyui a.k.a miss YUI said...

happy bila dh bebas kan..

ieda immi said...

alhamdulillah sgt kan .. mudah kerja , nak2 bila nak dpt bb nie ..
kak long dah free dypers dan memang x sabar nak ada adik tuu ;)

Dayana Bahar said...

tahniah kak long,,, hannah pun dah free diapers.. malam je belum... hehe

jom masuk labour room sama2

jemput singgah yer RAHSIA ANAK SIHAT PINTAR

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Mrs Velentine said...

tahniah buat kak long akhirnya dah free kan...skg mood kurang berblog berganti pada MV

norhidana miswan said...

tahniah dik bakal menambah family n bg adik kt qhayra yek, agaknyer sbb tu lah qhayra ngn sendiri nyer takmo pakai pampers lg

::NureeN:: said...

salam...
singgah cini, maaf yerr x sempat nak baca, dah nak balik, bz ckit ari ni huhuu

Karukord jagau said...

x sempat baca....
feeling la dgr lagu nasyid sini :)

Khairun Solehah said...

tahniahakak pregnert.. sorry baru sempat bw :/

Khairun Solehah said...

tahniahakak pregnert.. sorry baru sempat bw :/

Cik Nur™ said...

alhamdulillah....
kaklong dah tak pakai pampers lagi...
benda ni sendirikan, mmglah kita ajar pelan2...tapi lama2 keinginan dia sendiri tu datang.. :)

apapun, tahnidah dekat kaklong.. :)

Lily@MamaZaraZareef said...

congrats qhayra dah free diapers..mmg susah nak potty train budak2 ni kan..zara dulu mmg terhutang budi kat ex-bbsitter die sbb tabah menolong potty train die...ntah berapa kali bbsitter kena basuh toto gamaknye..kekekeke..last2 by 4th bday dah bebas dah..setahun dua lagi potty train adik plak..dpt bayangkan mesti lg mencabar nnti..=p

BUNDA a.k.a KN said...

assalamualaikum,

salam ukhuwah dari bunda...

Deqla Manjew said...

dia tau dia nak jadi kakak nnti ni.. tu yg dah pndai berdikari.. ;)

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoklah Qhayra dah bebas pampers...jimat sikit...hihihi

LYAfrina said...

tahniah buat kak long... yeayyy dah berjaya...

Puan Siti said...

tak sabar saya nak ada baby jugak...

dya bunga said...

Alhamdulillah. Kak long thu dia akn jdo kakk tu.