Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, July 7, 2013

Rezeki Mak Buyung

Assalamualaikum semua

kembali bersiaran.. tentang entry INI, maaf bukan sengaja keluarkan perkataan² yang tak elok gitu. bila keadaan dah terlalu tension, kepala serabut sampai dah tak tahu nak pikir, jadi macamtuh la.. rasa nk lepaskan geram dan beban yang ader tu.. korang mungkin pernah alami.. itu la pentingnya kesabaran yang tinggi dan iman yang kuat.. saya hanya hamba yang lemah lagilah jahil, mudah terperdaya gan bisikan syaitan dan hawa nafsu. iman mudah goyang,. itu dah tahap maksimum la kalo dah sampai keluarkan kata² gitu..maaf andai ada yang terasa entry ITU, agak kasaq.

panjang intro, rileks²kan minda, tenangkan jiwa, tengok picture mengidam mak buyung ini.. ALhamdulillah, apa y mak buyung ni teringin nak makan semuanya dapat, ada juga kadang² tu, rezeki datang tanpa diundang.
laici fresh n jambu kedut² from Bukit Gantang,
tenkiu Ayong

ader juga satu hari tu, member pesbuk upload pic laici fresh ini, masa tu dah trigin juga nak makan, tapi serius saya tak nak pandang lama² pic dia tu, coz area saya jarang sekali jumpa buah laici segar gini, selalunya saya makan laici dalam tin tu ja, punya takut teringin y susah nak dapat so, amek keputusan diam n tak tgk pic tuh.. kebetulan nk jadi rezeki, my sis col, dia bkursus di Perak, ondaway balik beliau singgah di Bukit Gantang, then beliau col tanya saya nak kirim apa².
saya bukannya jenis tau sangat ada apa kat situ, then, saya tanya dia, ada ape kat situ, dia cakap buah²an..selalunya mmg tahu ada buah jambu merah gan jambu kedut tu ja, tup² dia cakap ada buah laici bila saya tanya ada buah apa..hehee, terus kirim suruh dia beli lorrr..tunggu lagi..hikhik
  
ini buah durian Mardi, masa beli ini buah derian tak jenuh, kira dapat makan buah mardi ni sedap gilaaaaa..hehee, bila dah buah jenuh, terigin pulok nak makan derian kampung yang isi puteh, korang tahu ke cmna buahnya,? ok buah derian kampung sangatlah sedap, saya sangat la suke derian jenis kampung ni..isinya warna putih dan tak tebal, beza gan derian kahwen, isinya kuning dan tebal. seperti image di atas.
Alhamdulillah, dapat makan semua yang nak, derian isi puteh, saya beli gan opismate, dari dusun bapaknya, wahhh sangatlah sedap, rasa seperti ice krim..sedap sguh..tapi sayangnya lupa nak snap pic.
makan sampai muntah, penuh bonet keretaku hingga ke kusyen belakang..
makan jangan tak makan..

opsssss, bukan mak labu ni yang makan oke,
ini Ayong n Mak Sedara kite wat kenduri arwah ayah + kenduri nak sambut puasa.
ini pulokk, mee goreng basah Cik Yana, opismate buatkan
rezeki tanpa diundang
 ini pon rezeki tanpa diundang,
Cik Yanz, opismate y kasi.
 ini mmg terigin sangat nak makan,
mmg minta Angah tlg orderkan.
Mr n Mrs Pavlova.
sedap, rasanya seakan ice krim..hehee
bukan mkn abes sebiji pon, skadar nak rasa je,
last² cik Qhayra n papa y habeskan..
mmg betul, ramai y cakap manesssssss..
so, tak berapa elok tuk ibu mengandung.hihii    
 otak² ni mmg saya cari di awal kehamilan dulu,
dapat sekali makan pastu nak lagi, bila ke gerai tu asek tak buka je,
sekian lamanya, baru dapat balik..hahaa tapi keinginan nak makan tuh dah  tiada.. makan juga walaupon tak trigin oke sebabnya dah ader depan mata..hehee 
ini mmg diorder, kes tgk rakan pesbuk juga, promo raya, then saya minta la org yang sama saya order pavlova buatkan tuk sya.hehee AGAK² KORANG BERAPA BIJI YANG SAYA MAKAN?? kalo pandai cubalah teka..dalam ini ada lebih kurang 30biji..
 
 image by Instagram

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

32 comments:

IntaNBerliaN said...

WAH, NI MMG BETOI2 MURAH REZEKI NI .. BANYAK MAKNAAN.. :-)

DQ MAKAN 20 BIJI.. HIHII

*NANTI BG NAMA & ALAMAT DEKAT AKAK YER...
NAK POS BOOKMARKS RAYA :-)

Che Rosliza Che Mat said...

Memang rezeki betul....

lia said...

Alhmdlh... rezeki x terduga gitu...

norhidana miswan said...

alhamdulilah... murah rezeki mak yong ek, sbb nnti dh pose pyh nk bg mak yong mcm2 makanan kan... akak tgk segala makanan tu akak lak yg terliur2

Myra Jay said...

Alhamdulillah rezeki :D

Lily@MamaZaraZareef said...

wau...macam2 makanan ada..puaslah mak buyung dah dapat rasa semua ye..hehehehe..nway, lama dah tak makan laici fresh gitu..susah nk jumpe ye tak

lelamaisara said...

wah banyak nye makanan...akak nk cikit la...terliuq ni tau....

Rosmiza Ali said...

Humakaiii.. Banyaknya makanan!!! I loikeee.. Yang paling menyelerakan, buah laic fresh dgn kuih raya yang last tu.. Nyum2! Terus rasa nak beli jugak.. Huhu~~

Deqla Manjew said...

murah rezeki org mengandung ni yer.. bersyukur kita di malaysia ni mcm2 kita dpt mkn.. ;)

jaakechik said...

wahhh byk nya mengidam... nasib baik sumenya dipenuhi.... untung lar.... hihi...

www.jaakechik.com

Cik Nur™ said...

Murah rezeki deq.. :)

Cik Aini said...

hamboiii
ni betul2 rezeki mak buyung ni :)

selamat berpuasa DQ :)

9n0L4 said...

amboiii. kemain lagi. ni mengidam ke mengade. hihihi.

are_lin@yu said...

beznya jd mak buyung ni.hihi

QasehnyaRania said...

Dalam 25 biji

selamat bpuasa dq

MaMa Rey said...

wah manyaknya..alhamdulillah murah rezeki..

tengok pic durian tu teringin pula nak makan durian..

LYAfrina said...

selera ibu mgndung..alhamdulillah..ada rezeki baby..leh rasa apa y mama dia nk rasa...

salam ramadhan dr lya sekeluarga

aReLaN said...

hohohoho...memang betul rezeki ibu mengandung ni. banyak betul makanan.

Fiza Rahman said...

Banyak betul rejeki mak buyung ☺☺ Alhamdulillah.

Cendol said...

alhamdulillah....banyak rezeki akak..murah rezeki ye..alhamdulillah..suka sangat entri ni..bnyk makanan..rasa semangat..haha

Cendol said...

lupa nak teka..akak makan semua 30 bijiii..hahaha okay2 kurang sikit 25 bijiii

Karukord jagau said...

waaaa...bukak2 sini gambo makanan pulok yg banyak....huhuhuu

Chic Na said...

murah betul rezeki baby.. semua orang ingat dia.. hihi..

takmo tension2 lagi taw.. ;)

kinara kinatara said...

wah dah boleh join jalan jalan cari makan dah nie..

CintaZulaikha said...

pregnant dah ke? wahhhhhhhh bestttnya...happy sgt bila dgr..tahniah..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hehe rezeki kn kak,,ape yg di idamkn dapat,,syukur=)

Mrs Velentine said...

otak2...kat sini tak de..huhu

mama aryan said...

alhamdulillah..semua yg teringin tu dapat dimakan ye, murah rezeki..

nik ros said...

murah rezeki btol ni. byk la tu. sedap pulak tgk durian tu :)

NoEn said...

sedapnya laici tu...tiba2 mengidam jugak...haks

Cho Zila said...

selamat hari raya... selamatlah hendaknyer...

dya bunga said...

murah rezeki mak buyung..hehe