Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 4, 2014

Persediaan Bersalin


Assalamualaikum semua..

buka godek² belog yang lama dah ber"USANG", then juga post yang di draf..huhuu.. baby Dhiya dah 5bulan dah..mama baru post entry ni.. teruk..teruk.. 

tapi bila dah buka nak juga post entry ni.. ini la rupe masa mama pregnant 7 ke 8bulan, mama dah get ready, recycle baju² kaklong..mujur baju² kaklong masih tampak baru lagi..pakai kejap je pastu dah xpadan..so adek la y mewarisi baju kaklong ni.☺

tapi bila baby Dhiya kluar dari perut mama, lain pulok citenya, mana taknya, smua baju² dibeli baru, kuasa membeli mama mmg dah habit, pantang nmpak baju² baby ni, geram sgt, so kebanyakkan baju baby Dhiya mmg baru² lorr.. sampaikan setiap kali baby Dhiya pakai baju baru jew mesti ayat kaklong "ini baju kaklong ka mama??"..nmpk sangat kan..sedangkan b4 ni mama selalu je cakap adek pakai baju kaklong, than why la bila adek pakai baju baru sikit je dia tanya..hehee :D
ntahlah, saya rasa cam kesian plak bila adek pakai baju kaklong..nampak tak adil kan..tapi ada juga baju yang tak lusuh dan masih elok, saya pakaikan juga tuk baby Dhiya..tapi kalo nak jalan² mmg Dhiya pakai baju dia sendiri lorrr..

cukuplah saya merapu mereban cerita lepas..jumpa lagi ya..Adiossss :D
 image by Instagram

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

5 comments:

Solehah Shamsuddin said...

begitula nmpknya kalau dah ada anak2 yang sama jantina, baju sentiasa recycle dri yang sulong hingga ke bawah

Nurzakiah Hanum said...

great

Zara Nurhaidah said...

wooaahhh !

mama aryan said...

akak baju mmg recycle je,tp tetap la juga ada yg baru..

Yana Libra said...

bantaknye baju..mmg kena prepare byk ke kak..huhu~