Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, February 26, 2014

Petua Kasi Nama Bayi

Assalamualaikum semua..

harini terasa nak kasi petua sikit la untuk ibu bapa yang bakal menimbang cahaya.. saya dapat petua ini dari seorang sahabat,.

kata beliau, sekiranya kita nak kasi nama tuk anak kite,  pilih nama yang kite bekenan tu, then panggil baby kite nama tu, tengok respon dia, selalunya respon baby akan senyum, tandanya dia setuju nama tu, so saya pon try juga buat, panggil kali pertama, tiada respon, kali kedua juga tiada respon, kali ketiga mmg baby dhiya senyum..so mmg dia setuju dengan nama yang mnjadi pilihan kami..wallahu'alam.

setakat 5bulan menjaga baby saya, tiada sebarang masalah Alhamdulillah dengan izin Allah, nangis pon kurang walaupon dia sangat mgantok,. hanya sekadar rengekan tanda mau tido, bukan ler kata xbunyi langsung, tapi dia xbyk peel la..Alhamdulillah..

kadang² nama memainkan peranan tuk seseorang, nama yang membawa maksud mestilah baik kan. takkan nak pilih makna yang ntah apa² ntah..pemilihan maksud nama juga penting..sebutan nama tersebut mestilah lembut..sedap disebut baik perlakuan..insha allah..

itu serba sedikit yang saya tahu, sekadar perkongsian bersama..Masya Allah :D
Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Monday, February 24, 2014

Pemenang "Contest Carian Nama Bayi"


Assalamualaikum semua..

memandangkan arini agak rajin nak hapdate belog, so kite nk buat pengumuman pemenang bagi "Contest Carian Nama Bayi" yang bertarikh 19 Julai 2013 yang lalu..
Nama yang menjadi pilihan saya n suami, seperti yang anda sedia maklum ialah NurDhiya Qaireena. so nama ini mmg ada dlm list nama baby saya.. kebetulan ada juga rakan² blog yang bg idea nama "Qaireena". jadi nama tersebut mjadi pilihan kami..
pemenang yang dimaksudkan ialah DeqLa, sebabnya dia merupakan orang terpantas memberi cadangan nama tersebut..kriteria pemilihan adalah berdasarkan siapa terpantas..so, deqla org yang terpantas
sila klik image tuk tumbesaran
korang tgk sendiri byk cadangan dr beliau..hehee..bersemangat deqla join contest kite..hehee :D
kepada korang² y lain jgn sedih ini mugkin rezeki deqla..lain kali korang cuba lagi yer..
note : hadiah deqla kita dah pos, dah trima ke blum ntah puan empunya badan..sila komen sikit..hehee :D

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Wednesday, February 19, 2014

Adek KakLong Qhayra


Assalamualaikum semua


tempek sekeping gambaq terkini adek kak long Qhayra,

nama : NurDhiya Qaireena
umur : 4bulan 3minggu 1hari
tarikh : 13.02.2014 (khamis)
lokasi : Rumahku Syurgaku

tido nyenyaknya..hehee :D

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)

Tuesday, February 18, 2014

Rindu Nak BerBlog


Assalamualaikum semua..


hai semua, selamat pagi..
fuhhhh rindunya nak berceloteh dalam ni..rindu juga nak melawat rakan² belog yang lain..rindu sangat..rindu nak berkongsi cerita suka dalam ni (kisah duka jrg nk kongsi oke)..rindu..rindu..rindu sangat.. kalo ikutkan belog ini sepaptutnya berubah wajah..dari 3branak kepada 4branak..tapi apakan daya kekangan masa dan juga keadaan tidak mengizinkan saya utk godek² benda alah ni..hehee *apa y duk merapu pon xtaula..dah la lama dah xbuka blog ni, mmg besawang gila, buka² duk mereben pa pon xtau la..huhuu







sila abaikan bebelan merapu tadi..kite nak tanya je, ade x sapa² kat sini rindu gan empunya puan belog ni, sila angkat kening anda,.??hehee


takder ke yang rindu?? alahai frust la gini, taknak tawan gan korang 2minit..huhuu..(*L*)

ekceli, banyak juga nak dikongsi di sini, tapi kan bila ntah cik Mood nk datang, xberapa ada mod pulak nak bercerita, kalo mari je mod tu panjang jela aku mereben..wahai abg² mood sekali datanglah padaku, tuk aku terus menjadi penulis tegar bagi belogku ini..muahahahaa, ayat xbleh blah..sabo jelah..

okelah u'olls, saya blah dulu ek..kalo rajin nanti saya taip lagi yerr..hehee :D

ASSALAMUALAIKUM wbt..daaaa :P 

Thanks For Reading.Like Kalo Suke(!)